![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Adica esti de acord cu afirmatia : " romanul ortodox respecta mai mult Traditia decat Scriptura"? Eu consider ca ambele constituie o unitate!
|
|
|||
|
|||
![]()
Acum voi fi rău de voi replica "dar când a spus să nu mâncăm?"
![]() ![]() Mai pe la începutul topicului cam asta se afirma că tradiția la români e cu porcul de Sf. Ignat și cu sângeretele. Acum n-aș putea preciza dacă Sf. Ignat e un sfânt ortodox, ori sângeretele e doar o reminiscență păgână... voi știți mai bine. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu a spus, doar a sugerat. Și observ o confirmare în postarea ta. Există sau nu un asemenea principiu? Mă gândesc că or mai fi și alte porunci amintite doar o dată, acelea trebuie sau nu respectate?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
evident ca trebuie respectate !
|
|
|||
|
|||
![]()
"confirmarea" este doar in mintea ta !
|
|
|||
|
|||
![]()
M-aș bucura sincer să fie așa, drept urmare spun un AMIN! mare.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Noua sfintul Pavel ne arata ca nu avem de ce sa ne ferim sa mincam ceea ce dorim: din 1Timotei 4.2-4 2. Prin fățărnicia unor mincinoși, care sunt înfierați în cugetul lor. 3. Aceștia opresc de la căsătorie și de la unele bucate, pe care Dumnezeu le-a făcut, spre gustare cu mulțumire, pentru cei credincioși și pentru cei ce au cunoscut adevărul, 4. Pentru că orice făptură a lui Dumnezeu este bună și nimic nu este de lepădat, dacă se ia cu mulțumire; Deci, Biserica Ortodoxa (ca si cea Catolica) nu greseste chiar de loc atunci cind ne permite sa mincam carne de porc. Ea se ghideaza dupa spusele sfintului Apostol Pavel (si nu numai, mai sint nenumarate versete in aceasta privinta), care ne spune ca orice faptura a lui Dumnezeu este buna si nimic nu este de lepadat daca se ia cu multumire. Iar cei care ne opresc de la bucate, spune sfintul Pavel, sint infierati in cugetul lor. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu vad ca Sfintii Apostoli zic acolo "sa se fereasca de sange" foarte probabil in primul sens s-or fi referind sa se fereasca oamenii de a varsa sangele altor oameni adica si de a te lua la bataie cu altcineva.Poate zice si a se feri oamenii sa manance sange crud de la animale.
Oricum e foarte periculos sa mananci sange crud de animale,poti sa iei foarte multe boli asa. La romani carne se mananca fripta (traditional),sangeretele nu are sange crud ca e afumat /fiert si acolo sunt peste 100 de grade. Asa ca daca mananci sangerete,nu mananci sange crud.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Hiper si super marketurile instrumentele Satanei de omorat sufletul si trupul | mihailt | Generalitati | 26 | 13.03.2010 23:01:16 |
A omori sau a fii omorat ? | elenavioletacocos | Generalitati | 3 | 09.10.2009 15:48:08 |
De ce a fost omorat Cain? | Iustin | Din Vechiul Testament | 14 | 12.01.2009 20:41:20 |
|