![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Noi crestinii ortodocsi ne rugam sfintilor si ingerilor sa ne ajute cu puterea lui Dumnezeu intru slava lui Dumnezeu. Suntem perfect constienti ca mantuirea si viata ne vine doar de la Hristos Iisus, " Domnul este minunat intru sfintii sai" (Psalmul 67,36) caci "Prin sfinții care sunt pe pământul Lui minunată a făcut Domnul toată voia întru ei. " (Psalmul 15,3) |
|
||||
|
||||
![]()
Nu m-a lamurit. Ba chiar m-a contrariat. Mi-a spus ca nimicirea va fi ca o sentinta data de Dreptul Judecator.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci milueste-ma,inseamna 'ajuta-ma' ,iar nu neaparat 'infaptuieste' |
|
|||
|
|||
![]()
Nu prea am înțeles. Eu știu că termenul de "judecată" în originalul grecesc are trei sensuri, corespunzând celor trei faze ale judecății: faza preliminară de instrucție, faza în care se dă sentința și faza finală în care are loc executarea sentinței.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sfantul pavel Spune clar "Așa să ne socotească pe noi fiecare om: ca slujitori ai lui Hristos și ca iconomi ai tainelor lui Dumnezeu. 2. Iar, la iconomi, mai ales, se cere ca fiecare să fie aflat credincios. " (I corinteni 4,1-2) Multumim lui Hristos Iisus Domnul si Dumnezeul nostru pentru ca ne da viata si ne calauzeste prin Duhul sau cel Sfant care din Tatal purcede. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iata o afirmatie potrivita a Parintelui Staniloae. "Eternitatea iadului indică misteriosul paradox al libertății celui care nu poate găsi adevărata viață în libertatea comuniunii și de aceea nici nu vrea să o caute. Iar misterul cel mare pe partea lui Dumnezeu e că Dumnezeu nu-1 distruge pe cel ce păcătuiește, chiar dacă preștie necăința lui veșnică, ci îl respectă chiar așa. E o veșnică păstrare a omului în relație cu Dumnezeu. Nici omul nu poate uita cu totul pe Dumnezeu, nici Dumnezeu nu vrea să uite pe om, oricum ar fi el." Last edited by georgeval; 31.08.2010 at 19:53:33. |
|
|||
|
|||
![]()
Credeam ca o judeca Dumnezeu Tatal, sau Iisus cand stau toti in dreapta si in stanga lui si pe unii ii face capre si pe altii oi.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
" De aceea Maicii Domnului îi cerem incomparabil mai des decât tuturor sfinților să se roage pentru noi și pentru toți ai noștri. Totdeauna, după două tropare adresate lui Dumnezeu, al treilea e adresat ei. Dacă fiecărui sfânt i se dedică o zi principală în anul bisericesc pentru cinstire și laudă, Maica Domnului este lăudată în fiecare zi, deși are și câteva sărbători la fel de importante dedicate ei în mod deosebit. Apoi, ei nu i se cere numai să se roage lui Hristos pentru noi, ci i se cer și ei însăși multe lucruri. Ei ne adresăm cu cereri ca acestea: "Tu mântuiește pe robii tăi de toate nevoile"; "Stăpână, ajută-ne, milostivindu-te spre noi"; "Aleargă, Stăpână, Născătoare de Dumnezeu, și ne izbăvește pre noi de primejdii"; "Numai la tine nădăjduiesc și alerg sub acoperământul tău"; "Prea Sfântă Născătoare de Dumnezeu, în vremea vieții mele nu mă lăsa pe mine, ajutorului omenesc nu mă încredința, ci tu însăți mă apără și mă mântuiește". Necontenit se repetă refrenul: "Prea Sfântă Născătoare de Dumnezeu, mântuiește-ne pre noi" (soson imas). Niciodată nu i se spune însă: "Miluiește-ne pre noi" (eleison imas). Prin această expresie, adresată numai lui Dumnezeu, se afirmă credința că noi depindem întru totul de mila lui Dumnezeu. "Mântuiește-ne" adresat Maicii Domnului nu are sensul de mântuire, ca operă înfăptuită de Hristos, ci de "scăpare" sau "izbăvire" din diferite greutăți, necazuri, primejdii, ispite, care însă au și ele o legătură cu mântuirea. " |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Nu prea am înțeles rostul noțiunii de libertate în Iad. Soarta păcătoșilor este hotărâtă în momentul închiderii harului (Apocalips 22,11). După acest moment final nu mai este timp de pocăință, chiar dacă ar mai avea la dispoziție un miliard de ani păcătoșii nu se vor mai pocăi, decât eventual formal de frică. Dar aceea nu mai este pocăință. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Egalitatea intre Dumnezeu si diavol . | Templier Knight | Generalitati | 10 | 13.02.2012 20:47:59 |
Margelele mataniei podul intre filosofie si Dumnezeu | florin.oltean75 | Generalitati | 0 | 11.11.2011 22:22:29 |
Cum sa ne impartim intre om si Dumnezeu in credinta? | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 16 | 25.11.2009 15:33:06 |
"Între dobândă și Dumnezeu"( un articol apărut în Adevărul ) | cristiboss56 | Generalitati | 3 | 10.11.2009 12:22:23 |
Diferente intre B.O. si B.C. | Laurentiu | Biserica Romano-Catolica | 44 | 11.12.2007 19:15:09 |
|