Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.04.2010, 22:18:45
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Ocolesti intrebarea. Ce ai face tu in momentul respectiv?
Cum ocolesc intrebarea, atunci erau Sfinti Apostoli ( i-as fi stiut ca au stat langa Mantuitorul, ca au pastrat succesiunea, si ca o predau mai departe)...dar despre voi nu stiu cine sunteti, de unde veniti, deci nici nu se pune problema sa pot face mai multe...decat sa incerc sa aflu, de-a cui?
Vechi 21.04.2010, 22:21:30
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Cum ocolesc intrebarea, atunci erau Sfinti Apostoli ( i-as fi stiut ca au stat langa Mantuitorul, ca au pastrat succesiunea, si ca o predau mai departe)...dar despre voi nu stiu cine sunteti, de unde veniti, deci nici nu se pune problema sa pot face mai multe...decat sa incerc sa aflu, de-a cui?
Stii acum; atunci nu ai fi stiut nimic, caci era o secta noua. Iudeii ortodocsi , cu o credinta veche de 4000 de ani, o condamnau si pedepseau pe cine ii urma. Insisi ucenicii s-au ascuns un timp.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 21.04.2010, 22:21:39
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
Nu e vorba de a obliga. In om exista o lupta intre omul firesc si cel duhovnicesc. Omul duhovnicesc vrea sa faca voia lui Dumnezeu. Ar merge pana la capatul pamantului pentru El. Insa omul vechi, firesc, se opune si trage inapoi. Deci eu vreau sa merg si in Vietnam pentru Dumnezeu, dar in mine mai e o frica ce ma face sa refuz. Prin rugaciune se rezolva si nu voi pleca pana nu voi fi 100% de acord. Te asigur ca Dumnezeu nu trece nici 0.5% peste vointa mea.
Deci prin preajma vorbitului in limbi (inainte, in timpul sau dupa) Dumnezeu iti mai da si porunci?
Stii ca e scris Doamne invata-ne pe noi indreptarile tale, O, de s-ar îndrepta căile mele, ca să păzesc poruncile Tale! 6. Atunci nu mă voi rușina când voi căuta spre toate poruncile Tale. ,
Binecuvântat ești, Doamne, învață-mă îndreptările Tale.

Nu ti se pare ca e o diferenta de la cer la pamant intre a cere lucrurile acestea in mod constient si benevol - adica Doamne, eu imi dau seama ca sunt nepriceput si indaratnic, dar te rog sa-mi sa pricep si sa fac ce spui Tu, invata-ma indreptarile Tale.. Deci asta o zice mintea cumva poftind impotriva siesi, pentru ca asa vrea ea, in mod constient....

Si alta e sa ma trezesc vorbind lucruri pe care nu le pot pricepe si sa ma trezesc pe urma facand lucruri cu care initial nu eram de acord. La ce iti mai foloseste creierul atunci, ca practic la fel de bine ai putea fi lobotomizata.

Ce frumos se coreleaza cu ce citam acum cateva seri, cu centrul ala al vointei din creier, in care e circulatia alterata in timpul glossolaliei... Si ziceai ca nu, ca nu stiu ce. Pai e expresia neurologica a exact lucrurilor pe care le descrii tu.
Vechi 21.04.2010, 22:22:13
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Da. Si in Faptele apostolilor erau femei proorocite in biserica. versetul citat se refera la femeile vorbarete care se trezeau sa invete pe altii. Si nici nu se pricepeau, ca femeile nu aveau scoala biblica pe atunci. Dar un prooroc nu vorbeste el insusi, ci transmite ce i-a spus Dumnezeu. E doar un mesager.
Nu vad unde se specifica in randurile acelea faptul ca numai femeile vorbarete sa nu invete pe altii...cand se spune atat: femeile sa nu ia cuvantul in Biserica?
Vechi 21.04.2010, 22:26:03
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Deci prin preajma vorbitului in limbi (inainte, in timpul sau dupa) Dumnezeu iti mai da si porunci?
Stii ca e scris Doamne invata-ne pe noi indreptarile tale, O, de s-ar îndrepta căile mele, ca să păzesc poruncile Tale! 6. Atunci nu mă voi rușina când voi căuta spre toate poruncile Tale. ,
Binecuvântat ești, Doamne, învață-mă îndreptările Tale.

Nu ti se pare ca e o diferenta de la cer la pamant intre a cere lucrurile acestea in mod constient si benevol - adica Doamne, eu imi dau seama ca sunt nepriceput si indaratnic, dar te rog sa-mi sa pricep si sa fac ce spui Tu, invata-ma indreptarile Tale.. Deci asta o zice mintea cumva poftind impotriva siesi, pentru ca asa vrea ea, in mod constient....

Si alta e sa ma trezesc vorbind lucruri pe care nu le pot pricepe si sa ma trezesc pe urma facand lucruri cu care initial nu eram de acord. La ce iti mai foloseste creierul atunci, ca practic la fel de bine ai putea fi lobotomizata.

Ce frumos se coreleaza cu ce citam acum cateva seri, cu centrul ala al vointei din creier, in care e circulatia alterata in timpul glossolaliei... Si ziceai ca nu, ca nu stiu ce. Pai e expresia neurologica a exact lucrurilor pe care le descrii tu.
La fix, spunea ca se opreste exact cand vrea ea...si ca e perfect constienta...

Dar ceea ce a spus, a sunat cam asa..."Eu nu vreau sa merg spre Vietnam!!!" si in secunda 2 se si rupe filmul si incepe : MMMMBbbbhhhggdfdffsfaakkdkkjs...si se si duce in timpul asta spre Vietnam!"

Deci oare cand se pot opri singuri, cand deja se vad in Vietnam, fara bani de bilet?
Vechi 21.04.2010, 22:29:43
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
La fix, spunea ca se opreste exact cand vrea ea...si ca e perfect constienta...

Dar ceea ce a spus, a sunat cam asa..."Eu nu vreau sa merg spre Vietnam!!!" si in secunda 2 se si rupe filmul si incepe : MMMMBbbbhhhggdfdffsfaakkdkkjs...si se si duce in timpul asta spre Vietnam!"

Deci oare cand se pot opri singuri, cand deja se vad in Vietnam, fara bani de bilet?
Pentru unii chiar nu merita sa te chinui sa explici.
Nu ma intereseaza sa va conving despre vorbirea in limbi; ai intrebat, am raspuns. Si ce am nu mi se poate lua. Daca iti bati joc ramai la cat ai si sa nu-L acuzi pe Dumnezeu ca ti-a dat prea putin. Noapte buna.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 21.04.2010, 22:44:46
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Stii acum; atunci nu ai fi stiut nimic, caci era o secta noua. Iudeii ortodocsi , cu o credinta veche de 4000 de ani, o condamnau si pedepseau pe cine ii urma. Insisi ucenicii s-au ascuns un timp.
Stai putin...ce spui tu aici?

Iudeii condamnau Crestinismul, il condamnau pe Hristos, Capul Crestinismului...deci Doamne fereste!!!!.. nu un prooroc, si nici o secta infiintata de vreun om, care s-a trezit sa interpreteze ceva...candva, asa cum sunt sectele de astazi...deci te rog nu fa comparatii ciudate, si fara substanta, Hristos e Fiul lui Dumnezeu, nu fondatorul unei secte dubioase!

Aaaa...sau cumva fondatorul cultului tau, e fix Hristos...nici mai mult, nici mai putin, si nu unul din atatia ceilalti...pe care tu insati ii contesti, sau nu le apreciezi mesajul?Sa avem pardon...

Tu m-ai intrebat altceva totusi..m-ai intrebat ce as fi facut daca as fi fost prezenta intre cei asupra carora a cazut Duhul Sfant...care au crezut cu totii, si s-au minunat...intelegand ce spuneau Sfintii Apostolii ( deci nici urma de semne de intrebare acolo), Sfinti Apostoli care fusesera alaturi de Hristos...lucru pe care l-as fi stiut, nu crezi?
Vechi 21.04.2010, 22:46:33
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Pentru unii chiar nu merita sa te chinui sa explici.
Nu ma intereseaza sa va conving despre vorbirea in limbi; ai intrebat, am raspuns. Si ce am nu mi se poate lua. Daca iti bati joc ramai la cat ai si sa nu-L acuzi pe Dumnezeu ca ti-a dat prea putin. Noapte buna.
Imi pare foarte rau, dar prin ce ti se pare ca as vrea sa iti iau ce-i al tau?

Inteleg ca e al tau, dar ai vrea sa ne convingi parca...de faptul ca nu stim ce pierdem, sau ca nu putem intelege...insa totusi tu esti aceeasi persoana cu acest dar, care face afirmatii contradictorii...deci acum nu vorbesti in alte limbi...nu?
Vechi 22.04.2010, 00:30:50
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Vorbirea în limbi este, după cunoștințele mele biblice, singurul dar care are atât o folosință personală și una publică.

Este scris în 1 Corinteni 14 că, nu se poate sluji celor din jurul tău cu darul vorbirii în limbi dacă nu ai darul tălmăcirii. Dacă tu ai darul tălmăcirii limbilor sau altcineva din biserică îl are, tu vorbești în alte limbi și prin darul tălmăcirilor ceea ce vorbești este tradus.

Pentru că există trei căi de înțelegere a vorbirii în limbi:

xenolalia - credinciosul vorbește prin Duhul Sfânt o limbă cunoscută (precum suahili, să zicem)
glossolalia - credinciosul vorbește o limbă necunoscută de public
akolalia - credinciosul folosește glossolalia dar Duhul Sfânt face ca auditoriul să „audă” limba lui

În general astăzi este mai des întâlnită glossolalia. În cazul ei, pentru ca biserica să fie zidită este necesar darul tălmăcirilor.

La Cincizecime părerea mea este că a fost akolalia.

Unele din cele ce le spun sunt părerile mele, dar felul cum funcționează darului tălmăcirilor și al vorbirii în limbi este Biblic. Cercetează 1 Corinteni 14.

Si nu te-ai intrebat vreodata de ce numai glossolalia?... De ce nu se vorbeste ca la Cincezime, ca fiecare sa auda in limba lui? Sau poate ai vreun exemplu de akolalie in biserica/adunarea ta? De ce numai ceva ce nu inteleg ceilalti? Nu ti-e frica, ca nestiind ce zici, sa-L hulesti, in loc sa-L maresti pe Domnul?... Personal, nu as vrea si nu as cere Domnului un astfel de "dar".... Mai degraba mi-ar da mai multa intelepciune si credinta....

PS Faptele Sfintilor Apostoli si Corinteni imi sunt, poate cele mai cunoscute... Ghici de ce? Pentru ca numai de acolo ii placea sotului meu (pe vremea cand aveam discutii in contradictoriu) sa-mi citeze.... Ciudat, cum va legati doar de cateva capitole si versete (care va reprezinta, normal...)
Vechi 22.04.2010, 08:16:43
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Si nu te-ai intrebat vreodata de ce numai glossolalia?... De ce nu se vorbeste ca la Cincezime, ca fiecare sa auda in limba lui? Sau poate ai vreun exemplu de akolalie in biserica/adunarea ta?
Draga lacrimi, te inteleg ca esti necajita, dar uitatul peste gard nu e o solutie. E mai bine sa te intrebi: "E drept ca altii au doar una din ele, dar de ce nu e nimic in biserica mea?" De ce toate merg pe principiul "ce nu-i la mine nu e bine"? De ce am fost indoctrinati sa uram pe cei ce nu sunt ca noi si sa dispretuim lucrurile pe care nu le putem avea, chiar daca vin de la Dumnezeu? Caci Dumnezeu a spus:

"Iar celor ce vor crede, le vor urma aceste semne: în numele Meu, demoni vor izgoni, în limbi noi vor grăi,
Șerpi vor lua în mână și chiar ceva dătător de moarte de vor bea nu-i va vătăma, peste cei bolnavi își vor pune mâinile și se vor face sănătoși."

Deci ar trebui sa te intrebi de ce unii se lauda ca au credinta adevarata dar nu au nici unul din semnele credintei. Iar cei care se chinuie si au cate ceva sunt batjocoriti. [De fapt obiceiul de a batjocori pe cei ce-L cauta pe Dumnezeu e vechi, e dintotdeauna ]
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10