Citat:
În prealabil postat de georgeval
Asa se vad lucrurile din exterior, ca o paranteza, asa a fost caracterizat si Brancoveanu "dupa ureche"- un boier din tarile romane care nu a reusit sa-si plateasca darile catre Inalta poarta, iar realitatea a fost alta. Asa ii caracterizati si pe cei care au murit in puscariile comuniste ca niste legionari.
|
Pai multi au si fost. Si multi preoti catolici chiar au murit in inchisori pentru ca nu au trecut la ortodoxism.
Exploatarea "sfintilor" inchisorilor arata cat de morali sunt crestinii. Legionarii au omorat oameni ca pe niste animale si i-au atarnat la abator ca pe vite. Prea multi preoti au fost legionari ca sa mai puteti pleda pentru "iubirea jertfelnica" a acestora. Cel putin eu n-am auzit de niciunul care sa fi luat atitudine impotriva fratilor legionari cand acestia au inceput epurarile. Dupa ca i-au prins comunistii si i-au acuzat politic, brusc au devenit sfinti cei care pledau pentru "curatarea neamului" prin omoruri. Moralitate inseamna coloana vertebrala iar aici stati prost de tot. BOR s-a dat repede cu comunistii, acum cu politicienii pe care nici nu stiu cum sa-i cataloghez.
Citat:
Nu credeti ca in numele unei ideologii care se baza pe o morala atee ne-am distrus intelectualitatea in puscariile comuniste?
|
Evident ca nu. Ateismul promoveaza valorile. Biserica incearca sa le sugrume mai ales pe cele care contravin ideologiei. La fel a facut si comunismul. Ca o paranteza. La rusi genetica ,una din bazele evolutionismului, a fost declarata stiinta burgheza si considerata ilegala. Dupa tine, de ce un sistem ateu ar face asa ceva?
Citat:
Si cultul personallitatii avea in centru iubirea jertfelnica sau iubirea de sine?
|
pai e simplu! iubirea jertfelnica se cerea din partea poporului sub pretextul ca conducatorul iubit da dovada de jertfa atunci cand ne conduce. vezi cat de bine seamana lozincile.