Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.08.2010, 10:50:29
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Morala crestina este una existentiala care merge pana la jertfa ca daruire prin care se biruieste orice forma de egoism. In ateism nu cred ca se poate vorbi despre jertfa pentru ca in centru este iubirea de sine.
Eu ti-am dat un exemplu clar de morala atee.
Vreau exemple de la voi, nu lozinci ...
Reply With Quote
Vechi 26.08.2010, 10:56:49
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Eu ti-am dat un exemplu clar de morala atee.
Vreau exemple de la voi, nu lozinci ...
Eu nu cred ca am folosit lozinci. Toata peroioada persecutiilor este o dovada. Perioada puscariilor comuniste este o dovada. Citeste cartea Valeriu Gafencu- Sfantul Inchisorilor si vei intelege jertfa in crestinism. Si exemplele pot continua. Exista jertfa in morala atee?
Reply With Quote
Vechi 26.08.2010, 11:29:54
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
Eu nu cred ca am folosit lozinci. Toata peroioada persecutiilor este o dovada. Perioada puscariilor comuniste este o dovada. Citeste cartea Valeriu Gafencu- Sfantul Inchisorilor si vei intelege jertfa in crestinism. Si exemplele pot continua. Exista jertfa in morala atee?
Vorbeam de morala ... nu de jertfe ...
Si paganii se jerfteau pe sine sau proprii copii pentru binele comunitatii ... asta nu este tot jertfa?
"Exista jertfa in morala atee?" - vrei sa spui ca morala crestina este definita doar de jertfa?
Asta nu e morala ...
Reply With Quote
Vechi 26.08.2010, 11:35:53
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
Morala crestina este una existentiala care merge pana la jertfa ca daruire prin care se biruieste orice forma de egoism. In ateism nu cred ca se poate vorbi despre jertfa pentru ca in centru este iubirea de sine.
Tu esti multumit cu minciunile pe care le scrii? De unde pana unde ateismul are in centru iubirea de sine?
Reply With Quote
Vechi 26.08.2010, 11:43:32
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Perioada persecutiilor comuniste la adresa celor de alta credinta decat cea ortodoxa chiar ca este o dovada. Repet a nu stiu cata oara, ortodocsii persecutati de comunisti au fost legionari si au fost persecutati pe criterii politice, nicidecum religioase. In schimb, catolicii de exemplu, au fost persecutati pentru ca erau catolici.
Cat despre sfintii inchisorilor, nu este decat un alt capitol rusinos din istoria BOR. Unii preoti au fost legionari (a se citi antisemiti), unii au fost turnatori si au dus-o foarte bine in perioada comunista iar dupa 89 se folosesc de "sfinti" pentru a-si spala imaginea. Misto religie, penibile printipuri.
Tot ce au vrut comunistii a fost sa se promoveze cultul personalitatii si aici normal ca intrau in conflict cu preotii care promovau un alt conducator iubit.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2010, 11:44:34
georgeval's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Tu esti multumit cu minciunile pe care le scrii? De unde pana unde ateismul are in centru iubirea de sine?
Pai nu am vazut iubire jertfelnica. Da-ti exemple de iubire jertfelnica.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2010, 11:44:42
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Si paganii se jerfteau pe sine sau proprii copii pentru binele comunitatii ... asta nu este tot jertfa?
"Exista jertfa in morala atee?" - vrei sa spui ca morala crestina este definita doar de jertfa?
Asta nu e morala ...
Ca sa nu mai vorbim de atrocitatile comise de credinciosi care numai jertfa nu inseamna.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2010, 11:46:34
georgeval's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Asta nu e morala ...
Morala presupune modul de viata nu principii seci lipsite de viata.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2010, 11:50:00
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Pai nu am vazut iubire jertfelnica. Da-ti exemple de iubire jertfelnica.
Exista destui atei care au facut acte caritabile.

Ceea ce ai scris tu este un argument care face apel la sentimente. Exista multe jertfe in multe tabere cu principii contradictorii. Le dam dreptate tuturor? Are mai multa dreptate cine are mai multi morti? Ca sa nu mai mentionam faptul ca tocmai crestinii au "contribuit" la marirea numarului de jertfe din alte religii.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2010, 11:52:11
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Morala presupune modul de viata nu principii seci lipsite de viata.
Si aici revenim la capitolul discriminare pe criterii religioase. Modul vostru de viata nu este tocmai moral din acest punct de vedere.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
morala

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lipsa de Dumnezeu in viata morala Decebal Morala Crestina 9 06.08.2013 12:02:33
Constiinta morala si legea lui Dumnezeu. georgeval Generalitati 20 15.02.2012 00:37:34
Morala Crestina - importanta ei iRoDiOn Morala Crestina 8 28.09.2011 00:45:33
Bioetica, familia si morala crestina corneliamate Intrebari utilizatori 10 31.05.2011 07:21:11
Morala ortodoxa - o morala a existentei, nu a legilor NagyAttilaPuli Intrebari utilizatori 8 04.07.2010 18:44:22