Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.05.2010, 19:07:49
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de modern talking Vezi mesajul
Nu e păcat să n-ai păcate? Câte am făcut, poate că dacă m-aș duce la spovedanie, s-ar speria popa. Aș vrea totuși, dacă exista în variantă online, o listă a tuturor păcatelor, apropo "cum" se face că o ființă atotputernică s-a odihnit după ce a creat lumea. Sau nu e atât de atotputernic.
Exista indreptare de spovedanie online. Iti zic eu ca nu l-ai speria mai mult decat mine, n-ai cum :)
Cel mai mare pacat e acela sa deznadajduiesti -- adica sa crezi ca ai facut ceva ce Dumnezeu nu poate ierta: Dumnezeu iarta TOT, nu exista pacat de-al nostru care sa biruiasca mila Lui si jertfa de pe cruce. Problema cu deznadejdea e si ca atunci cand cazi in butoiul cu melancolie nu te mai misti in directia buna: sa iti ceri efectiv iertare.
Cazi de o mie de ori, de o mie de ori te ridici. Se intampla si a mia oara, te ridici a mia oara de pe jos.

Odihna lui Dumnezeu e altfel decat a noastra, nu cred ca ne putem imagina cum Se odihneste intru lucrurile Sale. Probabil ca S-a bucurat de creatie, ca toate erau bune/frumoase foarte.
Vechi 01.05.2010, 19:08:26
modern talking
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul
putea-i sa ceri ajutor(sau o parere, un sfat) din prima, esti p'un forum da crestini...astia nu sar la gatu tau, nici nu te arata cu destu', astia te ajuta cum pot, mai c'o vorba, mai c'un sfat...daca zici ce te doare..."copilu care nu plange nu'i da masa tata" sau "Dumnezeu iti da, da' nu-ti baga'n traista"
Tu chiar atribui tot ce mișcă acțiunii lui dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 01.05.2010, 19:11:57
modern talking
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul

Odihna lui Dumnezeu e altfel decat a noastra, nu cred ca ne putem imagina cum Se odihneste intru lucrurile Sale. Probabil ca S-a bucurat de creatie, ca toate erau bune/frumoase foarte.
Mă crezi că dacă omuk n-ar avea nevoie de odihnă nici dumnezeu nu s-ar fi odihnit în biblie?
Citat:
Dumnezeu iarta TOT
Atunci de ce nu i-a iertat pe oameni fără ca să se răstignească la sine însuși.
Reply With Quote
Vechi 01.05.2010, 19:12:19
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

Citat:
Tu chiar atribui tot ce mișcă acțiunii lui dumnezeu.
Pai daca misca, musai sa fie cu stire lu' Dumnezeu, ca-i Viu, Este in toate si toate'n El sunt.
p.s. Este, nu exista, pentru ca asta ar presupune o finalitate.
Vechi 01.05.2010, 19:20:56
modern talking
Guest

Implicit

http://www.youtube.com/watch?v=69EHLSnWKNQ
Succesuri.
Reply With Quote
Vechi 01.05.2010, 19:22:01
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
Mă crezi că dacă omuk n-ar avea nevoie de odihnă nici dumnezeu nu s-ar fi odihnit în biblie?

Atunci de ce nu i-a iertat pe oameni fără ca să se răstignească la sine însuși.
Firea omului era cazuta (corupta), firea, ea, natura omului.
Dumnezeu Si-a trimis Fiul (de o fiinta cu Tatal, deci Dumnezeu) despre care si spusese profetilor in VT (vorbind despre Sine la Pers. I) sa ia asupra aceasta fire umana, purtand-o in mod desavarsit (zicem ca a fost Dumnezeu desavarsit si Om desavarsit, doua firi si vointe unite dar neamestecate, ambele active), si murind, prin "paradoxul" asta, ca fiind Dumnezeu nu putea muri decat cu trupul omenesc, sa biruie moartea definitiv si pentru noi. Nu pot sa-ti explic mai bine dar sunt carti despre lucrul asta. E ceva colectiv, pentru toata umanitatea, moartea Lui pe cruce ne afecteaza pe toti care am trait traim si vom trai vreodata pe acest pamant, la modul cat se poate de personal, direct si intim.

De iertat Dumnezeu ierta, ca in VT e plin de profetii asupra pedepselor ce vor veni asupra Israelului daca nu se vor pocai de pacatele lor, si de bunatatile ce vor veni daca se vor pocai. Nu e chiar asa ca era nedrept rau si degraba varsatoriu de sange.
Vechi 01.05.2010, 19:37:56
modern talking
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Firea omului era cazuta (corupta), firea, ea, natura omului.
Dumnezeu Si-a trimis Fiul (de o fiinta cu Tatal, deci Dumnezeu) despre care si spusese profetilor in VT (vorbind despre Sine la Pers. I) sa ia asupra aceasta fire umana, purtand-o in mod desavarsit (zicem ca a fost Dumnezeu desavarsit si Om desavarsit, doua firi si vointe unite dar neamestecate, ambele active), si murind, prin "paradoxul" asta, ca fiind Dumnezeu nu putea muri decat cu trupul omenesc, sa biruie moartea definitiv si pentru noi. Nu pot sa-ti explic mai bine dar sunt carti despre lucrul asta. E ceva colectiv, pentru toata umanitatea, moartea Lui pe cruce ne afecteaza pe toti care am trait traim si vom trai vreodata pe acest pamant, la modul cat se poate de personal, direct si intim.

De iertat Dumnezeu ierta, ca in VT e plin de profetii asupra pedepselor ce vor veni asupra Israelului daca nu se vor pocai de pacatele lor, si de bunatatile ce vor veni daca se vor pocai. Nu e chiar asa ca era nedrept rau si degraba varsatoriu de sange.
De unde știi ca era fiul și nu văr de-al doilea?
Reply With Quote
Vechi 01.05.2010, 19:43:58
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

Citat:
De unde știi ca era fiul și nu văr de-al doilea?
da tu, de unde stii ca esti modern talking, si nu florareasa da la colt ?
Vechi 01.05.2010, 19:50:33
modern talking
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul
da tu, de unde stii ca esti modern talking, si nu florareasa da la colt ?
Poate sunt, n-ai de unde să știi atâta timp cât îmi păstrez un oarecare anonimat. Dar despre el de unde știi că era fiul? Și fără martori din biblie care nu eram mai puțin bolnavi decât Moise.
Reply With Quote
Vechi 01.05.2010, 19:50:48
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Implicit Nu esti sincer

Citat:
Ce frăție? Nu te-ai referit, da la întrebările tale ți-am referit un link care îți răspunde la întrebari. Așa că eu am întrebat altceva. Capisi?
Doamne-ajuta!

Link-ul pe care mi l-ai oferit este un lung sir de aberatii. In primul rand ca acolo se contaargumenteaza niste afirmatii ca din partea crestinilor care incalca grosolan teologia si morala ortodoxa. Deci din start se pleaca de la niste afirmatii asa-zis crestine, false. Mai mult de jumatate din ele nu au nici cea mai mica legatura cu ce ti-am scris. Daca asta este raspunsul la cele cate te-am intrebat, atunci am mari rezerve despre concursurile olimpice de religie la care ai fost premiat. Nu cred ca ai uitat atat de repede ceea ce spui ca ai stiut odata.

Mai bine erai sincer si recunosteai ca ai incercat sa iti dai cu parerea despre un subiect pentru care ai lacune majore. Elegant ar fi sa iti ceri scuze si sa te lamuresti ce stii si ce nu. Este evident mai de bun simt sa intrebi decat sa faci pe desteptul.

Eu iti vorbesc despre traire ortodoxa, vase curate, Sfinti si fratia ta are nelinisti in raport cu pozitia Bisericii fata de sex? "Curat murdar, nene Iancule". Spui ca la 15 ani ti-ai pierdut credinta in Dumnezeu. Eu cred ca la 16 ani ai facut alegerea care iti era mai comoda. Am facut-o si eu intr-o perioada si tot din necunoastere si indiferenta. Dar nu am gandit niciodata urat la adresa Lui. Si nu am dat vina pe El pentru ce nu imi convenea la ortodoxism.

Semeni foarte mult ca exprimare cu un alt pasager pe acest forum. Se numea Ateul cel Rau. Mi-e teama ca pierdem timp si cu tine ca si cu el.

Numai bine.
Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vreau o dovada? Templier Knight Generalitati 12 15.01.2011 14:17:34
O dovada incredibila de ipocrizie freespirited Generalitati 85 26.09.2010 09:02:57
prostie omeneasca padrevicentiu Generalitati 51 31.07.2010 18:43:21
Bunatate=prostie? sergiu Generalitati 3 12.10.2009 00:35:52
O dovada vie Laurentiu Intamplari adevarate 34 22.10.2007 18:18:07