Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.10.2008, 20:14:58
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
De ce nu specificati despre ce confesiune protestanta este vorba?

Vasinec de data asta vin in apararea ta, e adevarat nu sunt adventisti cei prezentati aici, sunt charismatici, isi zic si penticostali si au ca doctrina ceva de genul "rasul sfant" si penticostalii din Romania se dezic de ei, e drept nu trebuie sa-i bagam pe toti in aceeasi oala si nici nu am aceasta intentie atata timp cat am capacitatea de diferentiere a lucrurilor, exemplul din filmulet arata unde poate ajunge o "biserica" fara o organizare stabila fara coloana vertebrala am putea zice bazandu-se la fel ca voi pe "Sola Scriptura" ma crezi ca si acestia-ti spun ca nu isi iau invatatura decat din Cuvantul lui Dumnezeu aflat in Biblie? si-ti pot da versete pt asi motiva manifestarile gelagioase, vezi aici e problema protestantismului, identitatea
Vechi 23.10.2008, 19:32:08
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
Vasinec de data asta vin in apararea ta, e adevarat nu sunt adventisti cei prezentati aici, sunt charismatici, isi zic si penticostali si au ca doctrina ceva de genul "rasul sfant" si penticostalii din Romania se dezic de ei, e drept nu trebuie sa-i bagam pe toti in aceeasi oala si nici nu am aceasta intentie atata timp cat am capacitatea de diferentiere a lucrurilor, exemplul din filmulet arata unde poate ajunge o "biserica" fara o organizare stabila fara coloana vertebrala am putea zice bazandu-se la fel ca voi pe "Sola Scriptura" ma crezi ca si acestia-ti spun ca nu isi iau invatatura decat din Cuvantul lui Dumnezeu aflat in Biblie? si-ti pot da versete pt asi motiva manifestarile gelagioase, vezi aici e problema protestantismului, identitatea

Multumesc. Totusi, vreau sa spun ca nu faptul ca respecta pricipiul "Sola Scriptura" (de fapt, nici nu respecta acest principiu: doar declara), i-a adus pe unii intr-o postura ciudata. Si adventistii respecta acest principiu, dar au manifestari de oameni normali fara nimic spectaculos.

Referitor la versete: este o boala generala sa te justifici cu versete din Biblie dar sa nu iei toata Biblia in serios.
Vechi 23.10.2008, 19:42:30
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Citat:
Multumesc. Totusi, vreau sa spun ca nu faptul ca respecta pricipiul "Sola Scriptura" (de fapt, nici nu respecta acest principiu: doar declara), i-a adus pe unii intr-o postura ciudata. Si adventistii respecta acest principiu, dar au manifestari de oameni normali fara nimic spectaculos.

Referitor la versete: este o boala generala sa te justifici cu versete din Biblie dar sa nu iei toata Biblia in serios.
Ca voi tare ati luat-o in serios atunci cand Miller si White au inceput sa faca acele calcule aberante despre data celei de-a veniri a lui Hristos, plus pretentia dnei White, tot pe baza Bibliei ca are duh profetic. Hai sa vedem cate din profetiile ei s-au implinit: Iata adresa:
http://www.ellenwhiteexposed.com/rom/can15.htm
Vechi 23.10.2008, 19:57:58
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
Ca voi tare ati luat-o in serios atunci cand Miller si White au inceput sa faca acele calcule aberante despre data celei de-a veniri a lui Hristos, plus pretentia dnei White, tot pe baza Bibliei ca are duh profetic. Hai sa vedem cate din profetiile ei s-au implinit: Iata adresa:
http://www.ellenwhiteexposed.com/rom/can15.htm

Am spus ca noi respectam pricipiul "Sola Scriptura" nu "Sola Ellen White". Recunoastem ca orice om poate gresi. Cum si dvs. ati recunoscut ca si Sfintii Parinti au gresit.
Vechi 23.10.2008, 20:56:05
Senior Member

Implicit

Citat:
Am spus ca noi respectam pricipiul "Sola Scriptura" nu "Sola Ellen White". Recunoastem ca orice om poate gresi. Cum si dvs. ati recunoscut ca si Sfintii Parinti au gresit.
Eu nu m-am dezis de Sfantul Iustin asa cum faci tu cu Hellen White. Iar la noi, in Ortodoxie Hristos a intemeiat Biserica, nu Sfantul Iustin , asa cum a facut-o ,,profetesa,, voastra.
Daca ai fi sincer ai fi cautat mai intai greselile intemeietorilor cultului vostru, Miller si sotii White, asumandu-le si tragand o concluzie rezonabila, nu aruncandu-ne in fata o singura gresala a unui Sfant din perioada de formare a invataturilor Bisericii care oricum nu a fost adoptata de ea si pe care el a si corectat-o inaintea mortii.
Vechi 23.10.2008, 21:02:47
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

[COLOR=black]
Citat:
În prealabil postat de vasinec
[/COLOR]
[COLOR=black][/COLOR]
[COLOR=black]Domnule [/COLOR][COLOR=black]ți s-a mai spus odată că Biserica- „trupul lui Hristos cel viu”, nu poate greși. Oamenii da.[/COLOR]
[COLOR=black]Iar diferența ditre Miller, White și Biserică este că Biserica nu a profețit niciodată sfârșitul lumii. Profeții adventiștilor au făcut-o, iar Biblia este foarte radicală în această privință.[/COLOR]
Vechi 23.10.2008, 21:29:24
marmat marmat is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul

[COLOR=black]Domnule [/COLOR][COLOR=black]ți s-a mai spus odată că Biserica- „trupul lui Hristos cel viu”, nu poate greși. Oamenii da.[/COLOR]
[COLOR=black]Iar diferența ditre Miller, White și Biserică este că Biserica nu a profețit niciodată sfârșitul lumii. Profeții adventiștilor au făcut-o, iar Biblia este foarte radicală în această privință.[/COLOR]

cred ca nu-ti dai seama cind cazi in ridicol .Stii si tu cite ceva dar foarte sumar si superficial .Ar trebui sa te mai uiti prin Apocalips ,sa vezi cum este descris acolo . Nu se spune ca va veni sfisitul lumii ,ci ca pamintul va fi reiinoit ,pacatul va fi curatat ,dreptatea lui Dumnezeu se va implini si va fi dovedita. Zice ceva si de Ierusalimul cel nou.
Si totul incepe cu a doua venire a Mintuitorului. Tu mai speri in a doua venire?
Revezi ce spune crezul ortodox.
Vechi 23.10.2008, 21:38:27
Senior Member

Implicit

Hai sa nu incepem cu jigniri!
Doamna E.G. White, profet, lider și fondator principal al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, a pretins că e inspirată de Dumnezeu, la fel ca profeții Bibliei. Definindu-și poziția, ea afirmă: "In vremurile de demult Dumnezeu vorbea oamenilor prin gura prorocilor și apostolilor. In zilele noastre, El le vorbește prin mărturiile Duhului Său" ("Mărturii pentru Biserică," Vol. IV., p. 148; Vol. V., p. 661; Nr. 88, p. 189) cu alte cuvinte, prin scrierile sale.
A pretins că fiecare rand pe care l-a scris, fie in articole, scrisori, mărturii sau cărți, i-a fost dictat de Duhul Sfant și trebuie să fie prin urmare infailibil. Oamenii ei acceptă și apără cu putere aceste pretenții. Scrierile ei sunt citite in bisericile lor, invățate in școlile lor și predicate de pastorii lor la fel ca Sfanta Scriptură. Biserica lor stă sau se prăbușește odată cu ceea ce-a pretins ea. Ei recunosc liber acest lucru. E delegată de oamenii ei ca Mahomed de mahomedani, Joseph Smith de mormoni, Ann Lee de Quakeri și doamna Eddy de adepții Științei Creștine.
Biblia spune: "Feriți-vă de proorocii mincinoși" (Mat. 7:15). "Se vor ridica Hristoși și prooroci mincinoși" (Mat. 24:24). "Să nu dați crezare oricărui duh; ci să cercetați duhurile....căci in lume au ieșit mulți prooroci mincinoși" (1 Ioan 4:1).
In fiecare generație au existat oameni care au pretins că sunt profeți. Toți și-au găsit adepți, mai mult sau mai puțin. Tot ce trebuiau să facă era să creadă cu tărie in ei inșiși, să pretindă lucruri extravagante și aveau imediat adepți. Mahomed, care s-a ridicat in secolul al VI-lea d.Ch, cu cele două sute de milioane de adepți in ziua de azi, e un exemplu elocvent
"Adventiști nu au alt crez decat Biblia." Această afirmație apare mereu in publicațiile lor ce sunt distribuite publicului.
Tot așa, ei spun: "Biblia se explică singură." "Un text il explică pe altul." Toate astea sună frumos, dar la o examinare atentă, amandouă afirmațiile se dovedesc a fi false.
In primul rand, adventiștii de ziua a șaptea au un crez, ca și celelalte denominații, publicat din 1872. Ei il numesc "Principii Fundamentale ale adventiștilor de ziua a șaptea." Primele cuvinte sună astfel: "Adventiștii de ziua a șaptea nu au alt crez decat Biblia, dar aderă la anumite puncte de credință bine definite." Iar apoi trec să definească aceste "puncte de credință." Ce inseamnă acest singur crez? Webster definește crezul ca "sumarul sau formula de autoritate ale acelor articole din credința creștină ce sunt considerate esențiale."
Deschizand disciplinele diferitelor biserici, cum ar fi metodiștii, baptiștii și prezbiterienii, vedem că la inceputul fiecăreia din ele se spune : Noi credem. Și apoi urmează ceea ce cred ei. Adventiștii spun că toate aceste biserici au un crez, dar ei nu au un crez personal. Dar "Principiile lor Fundamentale" incep la fel: "Ei cred" și apoi urmează cele douăzeci și nouă de articole de credință, care specifică ceea ce cred ei. Prin urmare, e o minciună să spună că nu au nici un crez, pe cand celelalte biserici au.
Vechi 23.10.2008, 22:19:29
marmat marmat is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
Hai sa nu incepem cu jigniri!
De acord

Deschizand disciplinele diferitelor biserici, cum ar fi metodiștii, baptiștii și prezbiterienii, vedem că la inceputul fiecăreia din ele se spune : Noi credem. Și apoi urmează ceea ce cred ei. Adventiștii spun că toate aceste biserici au un crez, dar ei nu au un crez personal. Dar "Principiile lor Fundamentale" incep la fel: "Ei cred" și apoi urmează cele douăzeci și nouă de articole de credință, care specifică ceea ce cred ei. Prin urmare, e o minciună să spună că nu au nici un crez, pe cand celelalte biserici au.
Daca vrei tu si cei care au scris sa fie un crez ,este dreptul vostru .
Acele puncte de credinta definesc adventismul fata de alte culte .
In cateheza pt botez se explica fiecaruia ca ,crezul trebuie sa fie Biblia in intregul ei. Nu poti sa o rezumi doar la acele puncte.
Toti putem spune despre teologia altuia ca este o minciuna frumos ambalata. Doar sintem in postmodernism ,nu?
Vechi 23.10.2008, 22:35:04
marmat marmat is offline
Banned

Implicit

Si inca un lucru .
EGW nu a pretins niciodata ca scrieile ei sint infailibile,nu a scris niciodata ca sa scoata e ea in fata ,si precizat ca totdeauna Biblia este deasupra celorlalte scrieri.
Toata lucrarea ei arata doar spre Isus Hristos .
Ce fac teologii e treaba lor.Toti vom fi judecati a urma urmei.
Nu am citit decit o mica parte din scrierile ei .Dar vad urma lucrarii care se face in biserica .
Ia gindestete un pic ,o biserica care are 15mil de membri activi (nu cu numele) plus familiile lor ,au reusit o asemenea organizare incit sint in minim 200tari ,au infiintat sute de camine ,azile,spitale, scoli , univestitati ,centru de studii stiintifice recunoscut in lume si totul din zecimea credinciosilor ,fara nici o subventie de la stat ????
Macar respectul sa-l aratm pt toata aceasta lucrare si pt ca duce evanghelia la capatul lumii ,la fel cum voi pretindeti sa respectam pe Sfintii Parinti.
Iti recomand un mic semn de recunoastere ,vizita lui Basescu la Madrid
[COLOR=#800080]http://7adventist.com/3/3_6_1.asp?id=114[/COLOR]

ce vezi acolo sint adventisti de la cele 14 biserici din Madrid .
Daca nu stii,sint recunoscuti ca buni meseriasi in constructii si agricultura ,oameni foarte chibzuiti ,pe care poti pune baza .
Acest lucru il stiu de mic copil ,cind m-i se povestea de pocaiti,culmea de alti ortodoxi.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Baptisti elena_si Secte si culte 15 01.09.2010 21:28:04
Despre inmormantare la baptisti cdiasimi Secte si culte 3 28.12.2008 19:24:00