![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar din nou exemplul tau e prost pentru ca nu exista nici o mentionare a nu stiu carui zeu lituanian mai devreme de sec XIII. Legendele brodate in jurul lui sunt asa cum era de asteptat inventii din sec XIX - la fel ca si chestiile cu dacii si druizii. ![]() E posibil ca vreun pagan din Lituania sa fi calatorit in lumea crestina si sa fi auzit de Sf. Ilie. Si apoi ajuns acasa sa inventeze zeul Perkunas. ![]() La fel si cu marea zeita. Ce legatura este intre faptul ca unii credeau intr-o zeitate feminina si inventiile astora despre zeita venerata de toti in antichitate ? Una e probabil adevarata - a doua este o chestie scoasa din burta pentru a servi anumite interese. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Bine ca nu ma pui sa-l citesc pe ala care a scris de Annunaki. :) |
|
|||
|
|||
![]()
S-au oamenii nu credeau in nimic ca erau atei dar apoi au venit danezii peste ei si i-au scurtat de un cap si celor care au scapat le-au povestit despre Thor. Si asa s-a nascut zeul lituanian - prin sec 10
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
http://rationalwiki.org/wiki/Goddess_movement
Despre "marea zeita" de pe un site ateist : Vezi ca apare si numele ciudatei pe care ma pui s-o citesc acolo. Bine ca nu imi zici sa citesc si ce a scris Oreste. ![]() http://rationalwiki.org/wiki/Marija_Gimbutas |
|
|||
|
|||
![]()
Nu-i de mirare ca discutam cu niste Wiccani din astia acum cativa ani si o tineau langa ca a lor e cea mai veche religie din lume - ca zeita a existat inaintea tuturor.
![]() Iti sta mintea in loc cum unii care gasesc anumite chestii care nu se leaga in crestinism, cred orice prostie necrestina fara sa-si puna cele mai simple intrebari - cand apare mentionat personajul X sau Y sau sarbatoarea X ? De cele mai multe ori o sa vezi ca e vorba despre sute de ani dupa Hristos. |
|
|||
|
|||
![]()
Esti de groaza. Pacat ca tipi ca tine si Dragos nu ati fost in trup pe vremea lui Luther si Cakvin; cu mistocareala voastea, ii faceati pe aia sa planga. In loc sa il arda pe Michel ala, Calvin si-ar fi dat foc la oua in piata din Geneva.
Cu mine nu tine; eu stiu, spre deosebure de tine, ca Marija Gimbutas a fost istoric, nu "ciudata aia". Crede-ma, paganismul a existat si sper sa se intoarca din nou. Vrei sa iti dau telu' unor profi de istorie din gasca mea de paseisti cultivati si heathen-friendly? Dupa ce le vezi siviul si lista de lucrari o sa te ia nitel ameteala (asta a fost si reactia mea cand i-am cunodcut), deci daca ei afirma ceva din domeniul lor, pot fi sigur ca nu e echivalentul informationsl al unei basini de bizam in submersie prin jegoasa Dambovita bucuresteana. Daaahh!! |
|
|||
|
|||
![]()
Crezi ca daca faci misto de un domeniu in care nu ai oregatire, iti da Domnul bonusuri? Pai nu duntem in SWTOR, sa ajungi mare mahar in Dark Council, doar fiindca ai fost yesmanul perfect pentru Darth Ravage. Serios frate, eu nu ma supar, sper sa nu te superi si tu. Da, chestia cu marea zeita o aveau ai dinsintea noastea a indoeuropenilor. Noi aveam societste patriarhala, pelasgii matriarhate. Jur ca cartile de istorie nu musca. Poti incerca; imi asum public consecintele legale, vorba cuiva, ca te-am indemnat.
Instig crestinii fanatici la studiu al cartilor de istorie pe tema unor credinte mult mai vechi decat religiile abrahamice. Last edited by Intrarea Vagonului; 15.12.2015 at 23:28:47. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai repede vad ca ii instigi pe crestini sa asculte manele. Aia e UN ISTORIC. Cu ideile ei. La fel cum Roller a fost un istoric cu ideile lui. Sau atatia altii - multi chiar din zilele noastre. La fel cum Roller servea la timpul lui anumite interese, asa si femeia respectiva - sufla in foalele neopaganismului. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
E clar acum de unde ai ideile alea cu aia care venerau copaci si miroseau flori. Si cu lituanienii care au luptat pana in ultima clipa sa ramana pagani.
![]() Nu te-ai gandit nici o clipa sa cauti ce spun alti istorici despre ce a scris aia ? Sau sa incerci sa ghicesti daca nu cumva scrie lucrurile pe care le scrie cu un anumit scop ? ( asta in afara de a oferi literatura de calitate gospodinelor de tot felul ). |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cine este aproapele meu? | luminitarodina | Despre Biserica Ortodoxa in general | 30 | 27.07.2016 11:28:12 |
cine din voi este in Bruxelles? | TIBS | Generalitati | 9 | 17.06.2010 00:27:49 |
cine este din iasi? | bogdan_222 | Calugarul | 0 | 14.05.2010 13:22:05 |
Cine este responsabil? | eclat_de_lune | Generalitati | 1 | 07.11.2009 14:57:06 |
Cine este cel mai puternic om? | amatyyy | Teologie si Stiinta | 29 | 16.09.2009 13:49:04 |
|