Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.08.2013, 17:54:00
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geo_Geo79 Vezi mesajul
Pai inseamna ca nici tu nu ai fost la liturghie din moment ce-l vedeai.
Apare data la care a fost scris mesajul. De exemplu tu acum poti vedea la ce ora s-au scris mesajele.
Reply With Quote
Vechi 11.08.2013, 18:03:05
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Dacă vrei să îți rezumi cunoașterea la DEX, ok, e alegerea ta...
Dar să nu te mai miri când dai peste unul ca mine care, pur și simplu, nu mai știe cum s-o scoată la capăt cu tine...
Eu am dat definitia din Dex ca vad ca altfel nu avem cum sa ne intelegem, nu folosim nici macar aceeasi intelegere a cuvintelor. Am citit tot mesajul, raspunsul e acelasi pe care l-am dat mai sus lui Cristian. Desi am dat definitia din Dex se pare ca ne referim in continuare la notiuni diferite. Daca vrei eu repet, ma refer la invatatura de credinta care nu are cum sa fie relativa sau subiectiva. Nu depinde de noi, e data de Domnul prin revelatie. Aici e marea problema si de asta spuneam ca e practic imposibil sa avem aceeasi intelegere (nu inseamna ca nu ne putem intelege ca oamenii, de exemplu cu Cristian nu am avut niciodata o disputa sau cearta). Exista o singura cale, am scris in mesajul de mai sus, sa va dati seama ca aceea este o conceptie gresita, ce tine de relativism.
Reply With Quote
Vechi 11.08.2013, 18:43:21
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Îți imaginezi că noi cultivăm relativismul!
Îți imaginezi că tu ții de dreapta învățătură iar noi cultivăm una străină de Biserică!
Îți imaginezi asta, nu știu din ce nevoi sau particularități ale personalității, ori poate din alte motive
dar e cert că nu îți dai seama că îți imaginezi.
Iei de bună prejudecata/proiecția/impresia/imaginația că noi vorbim strâmb iar tu vorbești drept.

Cătălin, eu cred că se cuvine să cugeți un pic mai smerit, atunci când simți impulsul acela întunecat de a vedea în noi eretici, mincinoși, relativiști, ecumeniști, filocatolici, înșelați etc.
Uite, eu nu văd asta în tine. Văd doar un duh de confuzie, sper, trecător.
Reply With Quote
Vechi 11.08.2013, 18:46:30
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Probabil decebal nu e nici practicant, azi in timpul Sfintei Liturghii scria mesaje pe forum. Si din cate stiu nu este in alta tara.
Și e o dovadă de noblețe, creștine apărător al dreptei credințe, să ții socoteala dacă Decebal a fost sau nu la Liturghie?
Cu un astfel de caracter vrei tu să ajungi în Rai, copile?
Reply With Quote
Vechi 11.08.2013, 19:04:55
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
Cristian, Parintele Staniloae nu se referea la relativizarea invataturii de credinta, cum probabil crezi ca o face,
Ce te face să presupui că asta cred? N-am vrut decât să-l las pe Părinte să vorbească, iar noi să înțelegem, dacă vrem. De ce avem nevoie de reinterpretări? Părintele spune singur la ce se referă.
Reply With Quote
Vechi 11.08.2013, 19:08:05
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Am o banuiala, ca sunt mai multi heterodocsi pe acest forum decat ne imaginam, de vreme ce se saboteaza in asa masura acest topic prin nenumarate off-topicuri.
Asta pentru că off-topicurile abordează o problemă mai profundă și care merită mai multă preocupare decât însuși subiectul, și anume harul. Viața noastră întreagă, viața nouă în Hristos înseamnă trăirea în har. Sigur, este mai de folos să trăim decât doar să vorbim, dar nici vorbirea nu este inutilă. Doar dacă rămâne singură.
P.S. Faceți deosebirea între ortodocși și heterodocși în funcție de felul în care ne raportăm la acea fotografie?
Reply With Quote
Vechi 11.08.2013, 19:12:08
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
Uite cazul topicului de fata, din cauza ca am dovedit ca aproape tot ce a spus e gresit si nu intelege nici macar citatele pe care le posteaza nu a mai avut arguemente si a inceput sa atace.
În primul rând, nu ai dovedit că ceva din ceea ce am scris ar fi fost greșit. Dimpotrivă argumentele mele zac în continuare fără niciun răspuns relevant, iar despre felul în care citești dumneata citatele pe care le-am dat, m-am pronunțat la vremea respectivă. Una dintre întrebările la care nu te-am văzut să fi răspuns cu ceva convingător este una pusă și de Cezar undeva pe la începutul firului: Dacă aparatul a surprins lumina respectivă, cum de nu a mai surprins-o nimeni cu vederea? Până acum nu am văzut niciun răspuns concludent, ci doar niște apologii ieftine ale unui alt user, ceva cu Dumnezeu, cu minuni etc, dar nu se lega nimic decât în fantazia prea bogată a respectivului utilizator.
Reply With Quote
Vechi 11.08.2013, 19:17:53
Senior Member

Implicit

Citat:
Și e o dovadă de noblețe, creștine apărător al dreptei credințe, să ții socoteala dacă Decebal a fost sau nu la Liturghie?
Cu un astfel de caracter vrei tu să ajungi în Rai, copile?
Evident ca mi se pare relevant, din moment ce el sustine ca e adevaratul ortodox si teolog, si incearca sa ma discrediteze pe mine in acest sens, aratand ca sunt si fara minte si ratacit. Pare in schimb ca nu te-a deranjat in aceeasi masura mesajul (sau mesajele) plin de bun simt al userului respectiv.
Reply With Quote
Vechi 11.08.2013, 19:30:11
Senior Member

Implicit

Citat:
Îți imaginezi că noi cultivăm relativismul!
Îți imaginezi că tu ții de dreapta învățătură iar noi cultivăm una străină de Biserică!
Îți imaginezi asta, nu știu din ce nevoi sau particularități ale personalității, ori poate din alte motive
dar e cert că nu îți dai seama că îți imaginezi.
Iei de bună prejudecata/proiecția/impresia/imaginația că noi vorbim strâmb iar tu vorbești drept.

Cătălin, eu cred că se cuvine să cugeți un pic mai smerit, atunci când simți impulsul acela întunecat de a vedea în noi eretici, mincinoși, relativiști, ecumeniști, filocatolici, înșelați etc.
Uite, eu nu văd asta în tine. Văd doar un duh de confuzie, sper, trecător.
Eu tot nu inteleg, tu de ce crezi ca ne contrazicem aproape la fiecare subiect, pentru ca avem aceleasi pareri? Ti se pare ca ce spun eu cu ce spui tu e identic sau cel putin asemanator? Uite, pana si in aceasta privnita parca vorbim doua limbi diferite, tu spui ca noi sustinem aceleasi lucruri, eu vad ca sunt foarte diferite. O intelegere ar insemna sa sutin si eu aceleasi lucruri, dar e imposibil, pentru ca stiu ca sunt gresite. Putem in schimb discuta civilizat, eu intotdeauna am cautat sa fac asa.
Reply With Quote
Vechi 11.08.2013, 19:36:52
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Asta pentru că off-topicurile abordează o problemă mai profundă și care merită mai multă preocupare decât însuși subiectul, și anume harul. Viața noastră întreagă, viața nouă în Hristos înseamnă trăirea în har. Sigur, este mai de folos să trăim decât doar să vorbim, dar nici vorbirea nu este inutilă. Doar dacă rămâne singură.
P.S. Faceți deosebirea între ortodocși și heterodocși în funcție de felul în care ne raportăm la acea fotografie?
Si ce lucruri interesante abordeaza mesajul sau mesajele lui Decebal, in care s-a hotarat sa discute despre mine in loc sa comenteze mesajele?
Reply With Quote
Răspunde