![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Apare data la care a fost scris mesajul. De exemplu tu acum poti vedea la ce ora s-au scris mesajele.
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu am dat definitia din Dex ca vad ca altfel nu avem cum sa ne intelegem, nu folosim nici macar aceeasi intelegere a cuvintelor. Am citit tot mesajul, raspunsul e acelasi pe care l-am dat mai sus lui Cristian. Desi am dat definitia din Dex se pare ca ne referim in continuare la notiuni diferite. Daca vrei eu repet, ma refer la invatatura de credinta care nu are cum sa fie relativa sau subiectiva. Nu depinde de noi, e data de Domnul prin revelatie. Aici e marea problema si de asta spuneam ca e practic imposibil sa avem aceeasi intelegere (nu inseamna ca nu ne putem intelege ca oamenii, de exemplu cu Cristian nu am avut niciodata o disputa sau cearta). Exista o singura cale, am scris in mesajul de mai sus, sa va dati seama ca aceea este o conceptie gresita, ce tine de relativism.
|
|
|||
|
|||
![]()
Îți imaginezi că noi cultivăm relativismul!
Îți imaginezi că tu ții de dreapta învățătură iar noi cultivăm una străină de Biserică! Îți imaginezi asta, nu știu din ce nevoi sau particularități ale personalității, ori poate din alte motive dar e cert că nu îți dai seama că îți imaginezi. Iei de bună prejudecata/proiecția/impresia/imaginația că noi vorbim strâmb iar tu vorbești drept. Cătălin, eu cred că se cuvine să cugeți un pic mai smerit, atunci când simți impulsul acela întunecat de a vedea în noi eretici, mincinoși, relativiști, ecumeniști, filocatolici, înșelați etc. Uite, eu nu văd asta în tine. Văd doar un duh de confuzie, sper, trecător. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu un astfel de caracter vrei tu să ajungi în Rai, copile? |
|
|||
|
|||
![]()
Ce te face să presupui că asta cred? N-am vrut decât să-l las pe Părinte să vorbească, iar noi să înțelegem, dacă vrem. De ce avem nevoie de reinterpretări? Părintele spune singur la ce se referă.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S. Faceți deosebirea între ortodocși și heterodocși în funcție de felul în care ne raportăm la acea fotografie? |
|
|||
|
|||
![]()
În primul rând, nu ai dovedit că ceva din ceea ce am scris ar fi fost greșit. Dimpotrivă argumentele mele zac în continuare fără niciun răspuns relevant, iar despre felul în care citești dumneata citatele pe care le-am dat, m-am pronunțat la vremea respectivă. Una dintre întrebările la care nu te-am văzut să fi răspuns cu ceva convingător este una pusă și de Cezar undeva pe la începutul firului: Dacă aparatul a surprins lumina respectivă, cum de nu a mai surprins-o nimeni cu vederea? Până acum nu am văzut niciun răspuns concludent, ci doar niște apologii ieftine ale unui alt user, ceva cu Dumnezeu, cu minuni etc, dar nu se lega nimic decât în fantazia prea bogată a respectivului utilizator.
|
|
|||
|
|||
![]()
Evident ca mi se pare relevant, din moment ce el sustine ca e adevaratul ortodox si teolog, si incearca sa ma discrediteze pe mine in acest sens, aratand ca sunt si fara minte si ratacit. Pare in schimb ca nu te-a deranjat in aceeasi masura mesajul (sau mesajele) plin de bun simt al userului respectiv.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat: