Citat:
În prealabil postat de cristinamaria
O luam din nou pe puncte:
Sustii ca nu te inchini parerii majoritatii dar infirmi un mit. Cu ce il infirmi? cu argumentul ca majoritatea biologilor sustin evolutionismul. Asta nu reprezinta in opinia ta o validare a parerii majoritatii... pentru ca e a majoritatii?
|
Mitul despre care vb era "evolutionismul este respins de majoritatea oamenilor de stiinta" si alte variante. Nicidecum nu am scris cum ca evolutionismul este valabil pt ca reprezinta parerea majoritatii. Eu am aratat care este parere majoritatii si ca voi repetati ad nauseam ca evolutionismul e fals asa cum se vede mai jos.
Citat:
ca argumentele tale stiintifice nu le-am regasit pe nicaieri. By the way, majoritatea biologilor nu sustine evolutionismul. Nici nu exista o majoritate a biologilor, exista si in aceasta bransa numeroase teorii si controverse. Chiar si evolutionismul are mai multe teorii in interiorul sau - din aceasta perspectiva si biolgii se contrazic intre ei la fel ca si crestinii de pe acest forum, dezbaterea unui subiect nu constituie automat o proba a necunoasterii acestuia.
|
E normal ca anumite aspecte nelamurite sa nasca tot felul de controverse dar asta nu inseamna ca intreaga teorie nu este valabila. In fond, si religia a avut parte (si inca mai are) de astfel de discutii si nu prea cred ca ai luat pozitie sa spui ca ortodoxismul e fals din acest motiv.
Citat:
Daca ai argumente proprii bine, daca nu, lasa chestia cu majoritatea, tu nu esti reprezentantul majoritatii biologilor, te reprezinti doar pe tine. Poti cita pe cine vrei da nu te apuca sa faci statistici ca nu ai baza de calcul.
|
Nici nu e nevoie sa reprezint o anumita categorie de oameni pentru a cita un sondaj despre opinia acestora. Daca spun ca nspe la suta dintre americani ar merge in vacanta in Hawaii nu vad unde-i problema. De ce sa prezint doar argumente proprii? Indemnul la ignoranta nu ma atinge. Ma documentez pt ca nu le stiu pe toate si nu vad unde-i problema.
Citat:
Citez din wikipedia:
Criteriile teoriei științifice
.............
Cred ca gaurile negre pot fi considerate fenomene demonstrate stiintific. Rezulta destul de clar din definitia teoriei stiintifice ce este si ce nu este aceasta. Cred ca evolutionismul "pica" cel putin la 2 capitole, la testabilitate empirica si la falsificabilitate.
|
Evolutionismul a fost testat empiric in laborator si chiar in viata reala. Vezi de exemplu gripa porcina. Faptul ca exista atatea rase de caini demonstreaza ca evolutionismul este posibil. E drept ca in acest caz nu mai vb de selectie naturala, ci de criterii convenabile celor care au produs rasa respectiva.
Evolutionismul poate fi falsificat de noi probe (exemplu clasic, iepure in cambrian).
Citat:
Nu am scris gresit, evolutionism este exact ce am vrut sa scriu in fraza respectiva.
Nu ar trebui sa iti pui tu intrebari cu privire la ce are si ce nu are "nevoie" Dumnezeu, si nici nu ai adus vreo dovada stiintifica zdrobitoare in sprijinul teoriei sustinute de tine pentru a putea sa afirmi caceilalti mint cand o infirma. Tu stii ce este logica? esti sigur ca folosesti aceeasi acceptiune a acestui termen ca si restul lumii de pe forum?
Credinta in dovezi nu are nici o legatura cu credinta noastra, decat ca este tot o credinta, si ca nu prea ai dovezi. Daca tu sustii ca "aproape toti" biologii accepta teoria evolutiei (asta ce inseamna? cati biologi o accepta din care numar total de biologi din lume? ai tu vreo statistica in acest sens? ca tot ai afirmat ca "Adevarul despre ce crede un grup de oameni este o chestiune de statistica si poate fi relevat prin sondaje de opinie" - o aberatie mai mare ca asta nu am mai vazut de mult, insasi termenul de opinie indica ca nu e vorba de adevar, dar hai sa nu tinem cu dintii de sensul de dictionar al cuvintelor, poate tu intelegi altceva prin opinie si adevar).
|
Din nou argumentul tau e "aberezi". Adevarul despre opinia unor oameni este o exprimare perfect valabila si nu vad de ce e asa greu sa intelegi asta.
Citat:
Sincer nu inteleg de ce te incapatanezi sa discuti in contradictoriu fara dovezi pe un subiect pe care nu il stapanesti. Daca ai dovezi concludente care sustin teoria evolutionista te rog sa le postezi. Statistici, adevaruri universale validate de intreg mediul stiintific, nu opinii si teorii, ca din astea am mai vazut.
|
Am mai postat link-uri si n-am s-o fac din nou. In plus, sa postez aici toate dovezile ce sustin evolutionismul ar insemna sa inund forumul cu informatii.