Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.07.2010, 16:37:59
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Fatul este OM. Din momentul conceptiei el este OM si are suflet.

Pentru ca daca operezi cu alte standarde, ar trebui sa-ti pui intrebarea: tu - care crezi ca Dumnezeu aproba implicit avortul - tu esti Om? De unde stii? Ca mergi, mananci, comunici? Si animalele fac aceasta.

De unde stiu ca este om si nu altceva? Pentru ca are suflet.
Mai mult, din Noul Testament stim ca Duhul Sfant se poate revarsa asupra copilului nenascut.
Oamenii au suflet din momentul conceptiei si aceasta ii defineste ca oameni. Dupa cum sunt si oameni care ies din starea omeneasca atunci cand pacatele grele ucid sufletul in ei si se aseamana mai degraba dobitoacelor necuvantatoare (desi nici alea nu-si omoara puii).
Esti pe dinafara ca de obicei.
Fatul in primele doua-trei luni nu este inca considerat fiinta umana dupa definitiile stiintifice care tot de la Dumnezeu au fost insuflate.

In momentul conceptiei se pun bazele FORMARII UNUI SUFLET, el neexistind inca.

SUFLETUL TREBUIE CRESCUT, chiar si de adultii care considera ca sufletul creste de la sine, automat, GRESIT!
Sunt multi CHIAR SI adulti in care sufletul este redus la aproape de ZERO, din cauza adormirii data de mecanicitatea existentei lor patetice de care mai tot timpul aminteste Hristos si alti vizionari...acea INIMA! ! !>>> despre care insa un fanatic si habotnic nu are cum sa stie, pentru ca este adormit sau ADORMITA! prin INSASI actul de fanatism si militantism, si poate doar in inversunarea lui/ei sa se joace cu cuvintele de-a ala bala portocala... :)))

CA SA FII OM TREBUIE SA FII CONSTIENT!..din acumularea constientei se naste si incepe sa creasca sufletul despre care ne vorbeste Hristos, nu din mers, vorbit, si ce mai zici tu acolo...faptul ca vegetezi ca o leguma inversunata nu iti acorda credite sufletului ci IL MICSOREAZA

SINGURUL MOTIV pentru care copiii handicapati nu sunt dusi pe cimp si lasati acolo in plata Domnului asa cum se facea pina nu demult pe Baragan este pentru ca exista un surplus de bani si mincare in buget, si democratie.

In functie de handicapul mai mult sau mai putin sever acestia erau lasati pe la grajduri, la minastiri, si daca supravietuiau si puteau SA CONTRIBUIE cu ceva munca, atunci traiau, si ramineau pe acolo, altfel erau tacit eliminati.

Aceasta eliminare a handicapatilor neintegrabili nu are nimic de a face cu eugenizarea criminala lui Hitler.

Pe vremuri foamea dicta cine traieste si cine nu!

Nu tinea nimeni un copil care toata viata ar fi luat de la gura altuia SANATOS pentru ce? pentru a nu fi de nici un folos comunitatii?...de aici si metoda spartana, chinezeasca si coreeana
Acolo, pina si batrinii TOT DIN CAUZA ACUTA A FOAMEI erau dusi in munti si lasati acolo sa moara...ALTFEL MUREAU TINERII/contribuabilii!

Last edited by andreicozia; 13.07.2010 at 16:40:41.
Reply With Quote
Vechi 13.07.2010, 16:46:50
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Iti recomand din toata inima urmatorul film: strigatul mut
http://www.avort.ro/strigatul-mut.php

Apoi revii si ne vorbesti despre CONSTIINTA fatului!!!

(eu l-am vazut cand eram in liceu.. nu am putut sa-l privesc a doua oara)
Reply With Quote
Vechi 13.07.2010, 17:15:56
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit @ Andrei

Cat despre restul mesajului tau, acestea sunt lucruri cunoscute, dar cred ca trebuie spuse din nou:

Exista o Lege dumnezeiasca si un firesc al lucrurilor care izvoraste chiar din creator. Din cauza firii noastre corupte de pacat, noi nu mai suntem in stare sa deosebim binele de rau.. asa incat Adevarul il putem dobandi doar prin revelatie dumnezeiasca: la nivel de umanitate este Adevarul revelat in jertfa lui Hristos.. iar la nivel individual este stiut ca Adevarul nu poate fi primit decat de o inima curatita de pacat! (altfel auzim doar cuvinte, dar nu le intelegem)

Omul care s-a vrut a fi siesi dumnezeu a realizat propria lui lege numita moralitate.
Forma cea mai draceasca a moralitatii se numeste moralitatea pragmatica.
Moralitatea pragmatica sacrifica individul pentru "binele" societatii. Este un fel de imagine intoarsa a sacrificiului lui Hristos, eu asa vad lucrurile.
In timp ce pentru Dumnezeu fiecare suflet cantareste mai mult decat universul, pentru pragmatic fiecare om este un pion care poate fi distrus daca societatea, un grup de interese sau doar niste idealuri utopice o cer!

Moralitatea pragmatica este obarsia teoriei evolutioniste.. la nivel social: eugenia, reducerea populatiei etc.
Moralitatea pragmatica a izvorat comunismul si fascismul.
Etc..

Moralitatea pragmatica este absolut necesara pentru primirea calduroasa a antihristului al carui corifeu te faci prin postarile tale.

Din alt punct de vedere:

Copilul acela handicapat care nu poate fi de folos societatii este si el iubit de Dumnezeu. Si pentru acel handicapat si-a dat Hristos viata! Dispretuindu-l pe handicapat Il dispretuiesti chiar pe Hristos care a murit si pentru acesta.
Reply With Quote
Vechi 13.07.2010, 17:17:34
Banned

Implicit

Citat:
Iti recomand din toata inima urmatorul film: strigatul mut
http://www.avort.ro/strigatul-mut.php

Apoi revii si ne vorbesti despre CONSTIINTA fatului!!!

(eu l-am vazut cand eram in liceu.. nu am putut sa-l privesc a doua oara)
L-am vazut, este o manipulare, tendentios facut, ADICA MINCINOS(atentie, omoritor de constiinta si suflet, nu de trezvie)

Cred ca realizezi ca eu sunt impotriva avortului, dar sa nu generalizam!

Lucrurile nu mai stau asa de simplu cu hai sa avem citi da Domnul ca nu mai traim in bordee din chirpici facut din balegar
!
Traim imbibati de o legislatie draconica, de-a dreptul bestiala ANTI-FAMILIE( in primul rind!!!!!!!!!!!!!!!!!) si ANTI-Reproducere( ca doar EU SI SUA au de unde aduce creiere) cosmetizata sub numele de "democratie"...ce stii tu, habar nu ai ce vorbesti!...iar romanica-manelica, care este vai de capul ei, cu boii corupti si VINDUTI de la conducere, , hop si ea dupa acelasi model..habar neavind in ce rahat NE baga!

Nu este vorba de nici o viata tihnita in lux si huzur a cuplurilor care nu-si mai doresc copii...problema este mult mai ramificata si spinoasa,..dar nu o sa explic eu ca tot nu vei pricepe pina nu dai tu cu nasul
Reply With Quote
Vechi 13.07.2010, 17:35:32
Banned

Implicit

Citat:

Din alt punct de vedere:

Copilul acela handicapat care nu poate fi de folos societatii este si el iubit de Dumnezeu. Si pentru acel handicapat si-a dat Hristos viata! Dispretuindu-l pe handicapat Il dispretuiesti chiar pe Hristos care a murit si pentru acesta.
Serios?, pai daca este iubit de Dumnezeu asa cum iti imaginezi tu din documentarele de stringere de fonduri pentru org de caritate care stau la hotele de 4 stele de ce oare Dumnezeu ii omoara cind sunt lasati pe cimp si nu-i hraneste cu mana cereasca asa cum ii hranea cica pe evrei( cei mai mincinosi si smecheri indivizi de pe Terra)
Sau de ce nu trimite o lupoaica careia i-au murit puii ca sa-l hraneasca cu lapte sau cu bucati de carne?
Sau pur si simplu, de ce nu-l VINDECA cind stie ca foamea creata tot de EL duce la moartea acestui individ?

...astept explicatiile de avocat a lui Dumnezeu, de justificare, teologice"

Doar IN MINTEA TA CREZI CA este o atitudine dispretuitoare, pentru ca asa vezi tu, si vrei cu orice pret sa SANCTIONEZI TU lumea...Hristos nu spus NICIODATA, umpleti-va comunitatile de handicapati ci lasati-i in plata Domnului! faceti ce puteti in virtutea legii iubirii aproapelui dara daca nu mai puteti si sunteti morti de foame, asta este avem noi astia de SUS grija de el..si de aceea il duc pe cimp sau il arunca precum spartanii de pe stinca daca este anormal!
Iubirea apropelui inseamna SI eliminarea sarcinilor care-l fac sa SUFERE, care-i transforma viata intr-un calvar...asa ca pe undeva purificarea natiei condusa de Hitler are unele ecouri pozitive. Tu vad ca nu te inghesui cu familia ta sa traiesti in ghetouri de negrii ci incerci sa tii aproape cu blonzii tot mai putini in orase..cita ipocrizie!
Reply With Quote
Vechi 13.07.2010, 22:26:05
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
L-am vazut, este o manipulare, tendentios facut, ADICA MINCINOS(atentie, omoritor de constiinta si suflet, nu de trezvie)

Cred ca realizezi ca eu sunt impotriva avortului, dar sa nu generalizam!
Nu am realizat ca esti impotriva avortului.
Dimpotriva, sper sa te spovedesti de ceea ce te indeamna la aceasta atitudine .. cat mai este timp.
Reply With Quote
Vechi 13.07.2010, 22:31:18
Banned

Implicit

Citat:
Nu am realizat ca esti impotriva avortului.
Dimpotriva, sper sa te spovedesti de ceea ce te indeamna la aceasta atitudine .. cat mai este timp.
Dar si tu spovedeste-te, povesteste-i pe indelete, asa o ora , ce si cum gindesti si ce faci in realitate... in lupta ta cu ipocrizia
Reply With Quote
Vechi 13.07.2010, 22:32:44
Daniela87 Daniela87 is offline
Member

Data înregistrării: 05.11.2009
Implicit

Citat:
Singurii pe care-i stiu cu 5-10-12 copii sunt preotii care... o fac responsabil, nu zic nu, dar si au resurse tatica!...le curg banii girla si daca se intimpla ceva, o calamitate, devalorizare etc si ii pierd, prin natura muncii pe care o presteaza cad ca hopa-mitica in picioare si-i pun la loc imediat..asa ca este cu totul alta poveste, si altfel se pune problema cind intorci banii pe lopata ca sa nu se mucegaiasca!...plus ca nevestica-preoteasa sta ca o regina si nu trebuie sa se scoale cu noaptea-n cap sa plece pe tramvaie la nu stiu ce patron sa fiarba covrigi si gogosi pina noaptea tirziu pentru nu stiu ce turcalete pe 3 lei/ora...intelegi tu?

Si eu iti doresc acelasi lucru, insa nu uita ca avort nu a vrut NIMENI NICIODATA SA FACA, si la fel ca si ce spui tu, isi jurau ca asa ceva nu vor face cit haul!...insa viata, asa cum ii mai spuneam unui tinar in alta parte nu se reduce la dorintele noastre arzatoare si asa zisele promisiuni ci din neglijenta sau inconstienta ajungem in situatii la care nici prin cap nu ne treceau.

In plus nu uita ca toate se intimpla cu un rost. Poate ca avortul pe care-l faci este nu o moarte de copil ci al unui monstrulici... poate este bolnav de ceva grav mintal etc si Dumnezeu decide sa-ti creeze circumstantele necesare pentru a-l avorta.

Fatul NU ESTE inca un copil
Un copil il poti defini, observa, cerceta, pe fat NU PREA, poate doar partial...deci surpriza sa nu fie om normal, integrabil in societate ramine foarte VALIDA
Andrei mama... de mult tin sa iti spun ca ai niste comentarii teribile. Cum poti tu sa te numesti "crestin ortodox"? Uite, asa pt tine... cunosc personal cel putin 5-6 familii in care tatal e preot. Nu au toti multi copii, unii abia s-au casatorit, altii au probleme de sanatate (reale), altii au hotarat poate ca nu mai pot duce mai mut de 2-3... Dar pot sa iti spun sigur ca nu-i curg nici unuia banii "garla". Cu siguranta sunt si preoti care fac multe "smecherii" dar nu vb tu asa la general dca nu cunosti macr cateva cazuri de aproape.

Eu sunt a 8a din 12 copii.. Tata a fost sofer si era plecat cate 2 sapt de acasa in cursa iar "nevestica" lui... nu se trezea la 5-6, se trezea la 4 zilnic ca sa munceasca pamantul si sa ingrijeasca de fiecare copil in parte. Si nu am cersit nici unul, niciodata (poate doar atentie din cand in cand).

Cat despre fat ca nu ar fi copil. Asta e parerea TA. Sunt insarcinata acum si mai am n copil de 3 ani... deci cred ca stiu ceva mai bine ca tine ce vorbesc. Ori tu ai copii? Ai vazut vreodata cm se strange ghem in burtica atunci cand sunt zgomote prea puternice in jur? Sau cum se muta in partea in care aude vocea lu tati, imediat ce el intra in camera? Sau cum se opreste sa se miste cand il alinti? Nu puiule, nu ai simtit asta niciodata. Ziceai undeva intr-un alt post ca nu iti place "gustul minciunii"... In cazul asta nu te mai minti pe tine ca le stii pe toate, domnule "ortodox" care crede ca nici macar Biblia nu e 100% adevarata. Vezi ti ca a crede pe jumatate e mai rau decat a nu crede deloc. "O daca ai fi fost rece sau in flacari, dar pt ca esti caldicel te voi arunca din gura Mea" ... Intelegi tu?
Reply With Quote
Vechi 13.07.2010, 22:42:42
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Dar si tu spovedeste-te, povesteste-i pe indelete, asa o ora , ce si cum gindesti si ce faci in realitate... in lupta ta cu ipocrizia
.. nu aveam de gand sa raspund.. dar la a doua citire vad "povesteste-i pe indelete, asa o ora".. M-a umflat rasul!
Tu te spovedesti? Cat? 10 minute? Probabil ca nu ai nimic de spus.. Curat ca lacrima.

(Revenind.. poate ca tu nu-ti dai seama: avortul este crima. Chiar daca tu crezi sau faci altceva, macar nu mai promova avortul pe forum crestin.)

Last edited by anna21; 13.07.2010 at 22:45:58.
Reply With Quote
Vechi 14.07.2010, 07:15:45
mirelat
Guest

Implicit serios

Citat:
În prealabil postat de CalmDown Vezi mesajul
Pentru că nu există motiv real de divorț în afara adulterului
adulterul virtual, sau pe internet, se pune?

PS: sa fie clar, nu fac apologia divortului, din contra sunt ptr rabdare. dar, ceva e putred in Danemarca (citeste: sistem).
Reply With Quote
Răspunde

Tags
divort

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Povesti cu talc silverstar Generalitati 500 22.03.2015 19:01:38
Divort... culianul Nunta 51 09.08.2011 18:02:50
Divort mai usor fllorina Stiri, actualitati, anunturi 9 12.09.2008 18:28:24
despre divort fyr Generalitati 28 10.03.2008 22:55:07
Povesti (1) silverstar Generalitati 6 09.01.2007 23:11:55