Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.04.2010, 21:21:49
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Totul se va implini atunci cand imparatia lui Dumnezeu pe pamant va fi... doar atunci, cand pacea lui Dumnezeu va fi pe intreg pamantul. Inca nu e, dar poate ca nu mai e mult pana cand Messiah va veni / se va intoarce...
Deja este, dar multi refuza sa o primeasca.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 21:30:31
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
of, Doriana, cat de greu poate fi sa fii Om, dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu? Cat din ce s-a scris este implinit in om? si de ce atatea limite intre om si Dumnezeu ? Pentru Dumnezeu este suficienta o inima curata care sa-L primeasca.
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 21:38:52
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Insa s-au prezis despre el multe alte lucruri care se intampla mai rar ca numele Yeshua. Din cate am inteles Iisus a implinit peste 300 profetii mesianice din Vechiul Testament, iar probabilitatea ca un om sa implineasca numai 8 din toate aceste profetii este de :1 in 1017 sau 1 in 100, 000, 000, 000, 000, 000., deci nu prea putem gresi.
Bun, toate sunt bune si frumoase si IMPLINITE pina in punctul in care vin evreii si ne argumenteaza ca noul testament a fost scris DUPA cel Vechi de catre o secta care a vrut sa se rupa de dominatia iudaismului si pentru credibilitate au inclus cele 300+ profetii in povestea lor.

Ei si acum se scarpina in cap si se intreaba de unde a aparut aceasta poveste si cum de ei cei mai fideli scribi ai istoriei nu au auzit de ea si o considera inventata si aparuta din senin la multi ani dupa ce nimeni nu ar mai fi putut verifica datele indicate...insa desigur ca sunt destul de discreti si respectuosi fata de crestini.

Aici nu este vorba de mine si de ce cred eu, nu pe mine ma pui pe rug ci eu doar pun pe masa si discutam despre ce se vorbeste in media si in lume

Cum combati aceste argumente?. Spunindu-le cum obisnuim noi sa facem cu totii ca "-Nu aveti destula credinta?"!
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 21:41:46
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Este foarte frumos si crestinesc ce ai scris Maria!

Si Doriana a raspuns insa in citatul ei bun din VT nu apare nicaieri numele lui Yeshua sau Hristos.
Ma gindesc ca daca exista zeci de referiri precise in privinta lui Hristos ar fi trebuit sa fie prezis si numele Lui, in schimb nu apare...in fine, sa nu polemizam pe teren minat..
Evreii cu Torra lor spun ca este vorba de Mesia care VA veni pentru intreaga lume si in plus spun ca traducerile nu sunt facute cu acuratete.

Oricum ar fi, scoala crestina lasata de Hristos este buna.
Numele "prezis" este Immanuel ( Dumnezeu e cu noi)... Este singurul "nume" de care avem nevoie cu totii... vezi bine, nici macar pentru Dumnezeu nu este bine sa pronuntam un nume. Stiu ca tu intelegi, Andrei.
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 21:43:48
Banned

Implicit

Citat:
Banuiesc ca glumesti
De "Pacea" de care se vorbeste nu suntem nici macar aproape. Ea presupune O SINGURA RELIGIE!...nici nu mai trebuie sa amintesc de altele(guvern unic, etc) ca deja este dureros!

O SINGURA religie inseamna teroare absoluta si control total pe pamint!...evident in urma unui razboi nuclear de proportii uriase
Sa ne fereasca Dumnezeu de asa PACE!
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 21:47:22
Senior Member

Implicit

Citat:
Cum combati aceste argumente?. Spunindu-le cum obisnuim noi sa facem cu totii ca "-Nu aveti destula credinta?"!
Nu am cu ce sa combat . Cine nu vrea sa creada gaseste motive indiferent de contramotive. Putem spune la fel de bine ca "Letopisetul tarii Moldovei" a fost scris de unul cu anumite interese. Dar in NT scrie ca nici ucenicii nu stiau talmaci Scripturile, habar nu aveau unde scrie de Mesia, erau doar pescari si nu carturari.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 21:49:09
Senior Member

Implicit

Citat:
Banuiesc ca glumesti
De "Pacea" de care se vorbeste nu suntem nici macar aproape. Ea presupune O SINGURA RELIGIE!...nici nu mai trebuie sa amintesc de altele(guvern unic, etc) ca deja este dureros!

O SINGURA religie inseamna teroare absoluta si control total pe pamint!...evident in urma unui razboi nuclear de proportii uriase
Efeseni 2:13,14

"Dar acum, în Hristos Isus, voi, care odinioară erați depărtați, ați fost apropiați prin sângele lui Hristos.
Căci El este pacea noastră care din doi a făcut unul și a surpat zidul de la mijloc care-i despărțea"
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 22:01:18
Senior Member

Implicit

Citat:
Banuiesc ca glumesti

daca nu o singura religie ( nu cred ca poporul evreu au vrut sa "converteasca" pe cineva la religia lui,caci in definitiv am "convertit" cu mult mai mult), cel putin o singura intelegere a lui Dumnezeu... si pt asta e nevoie sa ne amintim atributele lui Dumnezeu, din care toate cele bune vin...nu pentru interese financiare cum se intampla ,din pacate, ci pentru slava lui Dumnezeu. Dumnezeu este si in viata de pe pamant, caci este Dumnezeul cel Viu, al tuturor...

ca si completare, o credinta ori e adanc infipta ,cu radacini, in sufletul omului, ori nu e , oricate "convertiri" ar fi la mijloc... (Pentru mine un portret semnificativ al frumusetii lui Dumnezeu pe pamant este copacul).

Last edited by maria-luisa; 21.04.2010 at 22:13:20.
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 22:04:00
Banned

Implicit

Citat:
Efeseni 2:13,14

"Dar acum, în Hristos Isus, voi, care odinioară erați depărtați, ați fost apropiați prin sângele lui Hristos.
Căci El este pacea noastră care din doi a făcut unul și a surpat zidul de la mijloc care-i despărțea"
Este foarte frumos acest citat, insa chiar daca ar fi vorba de pacea interioara care-i esentiala, ea ramine din pacate o simpla dorinta pe hirtie. Priveste cita tulburare este in lume!
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 22:06:36
Senior Member

Implicit

Citat:
Este foarte frumos acest citat, insa chiar daca ar fi vorba de pacea interioara care-i esentiala, ea ramine din pacate o simpla dorinta pe hirtie. Priveste cita tulburare este in lume!
Da, cum spuneam, putini Il primesc... Iar Dumnezeu nu ii obliga.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Blesteme...mit sau realitate?!? ioana30 Generalitati 40 02.10.2012 17:47:06
ce sa cred? camiluncan Stiri, actualitati, anunturi 37 18.07.2009 23:17:59
Blesteme la biserica cod_gabriel Generalitati 19 08.03.2008 12:16:02
dezlegari blesteme in post evutza Generalitati 0 06.12.2007 21:55:08
Asa cred io! consuela Generalitati 22 05.06.2007 16:01:03