Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.04.2010, 17:16:37
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Eu nu stiu care e slujba standard de inmormantare in Biserica Ortodoxa.La Sfintii Parinti despre blesteme nu am auzit.

Atat stiu ca Dumnezeu Iisus Hristos nu a dat voie Sfintilor Apostoli (Sfantului Apostol Ioan si Sfantului Apostol Iacov) sa ii blesteme pe aceia de nu au vrut sa il primeasca.

Anatema nu e blestem ci mustrare.
Probabil cine blesteama isi face rau nu cine este blestemat.
De cand au aparut acolo acele rugaciuni la slujba de inmormantare nu stiu.

Cum am mai zis nu cred in blesteme.

Last edited by mihailt; 21.04.2010 at 17:21:35.
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 17:44:25
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Mihai, nu trebuie sa traiesti blestemul ca sa ajungi sa crezi in el. Este de ajuns ca s-a intamplat cu altii.
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 18:00:20
Senior Member

Implicit

Nu s-a dat la niciun Sfant Sinod Ecumenic din cele sapte ca trebuie sa credem in blesteme.
Eu nu cred ca exista puterea blestemului pentru oameni ca adica oamenii au putere sa blesteme.
Cuvintele noastre pot sa faca rau altora in momentul in care aceia se iau dupa noi si noi zicem ceva aiurea si cine stie ce fac,sau cand sunt jigniti de cuvintele noastre,sau cate situatii mai sunt.
Vechi 21.04.2010, 17:54:16
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
nu cred in blesteme.
Nici eu nu cred. Aceste injurii si amenintari tin de partea tiganeasca a culturii noastre zapacite de atitea influiente barbare. Priviti in lumea civilizata, Europa, unde asemenea manifestari tiganesti sunt absente cu desavirsire si nimeni nu se tavaleste pe strazi din cauza "blestemului" venit de la cineva.

Foarte convenabil ele au intrat in "pachetul de frici" taxabile adoptat DOAR de unii preoti si evident cu o anumita "clientela". Cu cei citiva cu care am discutat despre "dezlegari de blesteme" care la un moment dat ma frapau si pe mine,... un preot cu care sunt prieten de multisor timp s-a uitat la mine pe sub ochelari zimbind indulgent spunindu-mi amical.."-Hai mai Andrei fii serios"...

Last edited by andreicozia; 21.04.2010 at 18:06:00.
Reply With Quote
Vechi 23.04.2010, 11:00:55
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
Eu nu stiu care e slujba standard de inmormantare in Biserica Ortodoxa.
Mihai, nu uita ca si in rugaciunile de dinaintea spovedaniei se vorbeste despre blestem. Asa ca nu e cazul sa nu credem in existenta lui.
Reply With Quote
Vechi 23.04.2010, 13:09:36
Senior Member

Implicit

Asta e parerea ta mai frate Costel.
Eu cum am zis nu cred in blesteme si nu am vazut pe parintele Cleopa mentionand pe undeva de asa ceva.
Nici pe parintele Staniloae nu il vad pomenind de blesteme.
Normal crestinul ortodox nu are voie sa blesteme .
Dracii nu au putere,decat daca le permite Dumnezeu sa aibe si nu le mai ingradeste puterea.
Ca zice Dumnezeu Iisus Hristos:
"Datu-Mi-s-a toata puterea in cer si pe pamant".

Normal nu zice nimeni sa nedreptatesti pe altcineva ca Dumnezeu poate sa te mustre pentru aceasta,dar aceasta sa o faci ca te temi de Dumnezeu iar nu ca ti-e frica ca te blesteama acela pe care il nedreptatesti.
Cum am mai zis eu nu cred in blesteme.
Vechi 23.04.2010, 13:11:07
Senior Member

Implicit

La Sfanta Spovedanie eu credeam ca spui pacatele tale nu ca te-a blestemat nu stiu cine.
Pai la cat se blesteama unii romani intre dansii ca ii inseala duhurile rele intre ei daca chiar ar avea ceva "putere" blestemul apoi ce s-ar intampla,ia ganditi-va?
De aci se vede clar ca nu are blestemul vreo putere.
Vechi 23.04.2010, 13:58:58
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Normal crestinul ortodox nu are voie sa blesteme .
Dracii nu au putere,decat daca le permite Dumnezeu sa aibe si nu le mai ingradeste puterea.
Ca zice Dumnezeu Iisus Hristos:
"Datu-Mi-s-a toata puterea in cer si pe pamant".
.
Ai foarte mare dreptate. Lumea n-are decat sa blestme, blestemul nu se va atinge de cel ce are credinta in Hristos. Caci Cel Caruia noi ne inchinam este mai tare decat toata ostirea celui rau si ne va pazi sufletele.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 23.04.2010, 14:08:24
forfota forfota is offline
Banned

Data înregistrării: 24.03.2010
Locație: Ardeal
Implicit

Cunosc o femeie care si-a blestemat copiii. Desi sunt oameni blanzi si de incredere, acesti copii n-au pic de odihna din cauza necazurilor care se tin lant de viata lor.

Ce ar trebui sa faca? Slujbe de dezlegare de blestem au facut de fiecare data la spovedanie. Necazurile sporesc.

Last edited by forfota; 23.04.2010 at 14:31:09.
Reply With Quote
Vechi 23.04.2010, 16:04:41
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de forfota Vezi mesajul
Cunosc o femeie care si-a blestemat copiii. Desi sunt oameni blanzi si de incredere, acesti copii n-au pic de odihna din cauza necazurilor care se tin lant de viata lor.

Ce ar trebui sa faca? Slujbe de dezlegare de blestem au facut de fiecare data la spovedanie. Necazurile sporesc.
Scuza-ma ca-ti spun dar astea-s bazaconii!
Daca ar fi asa trei sferturi din copiii si tinerii tarii ar fi bubosi, s-ar tavali pe jos in dureri si ar locui pe mormane de gunoi...si dupa cum vezi nu-i asa.
De obicei cind trec pe la prieteni si cunostinte din Oltenia si ma plimb pe strazile satului, nu trece zi fara sa aud blesteme, dracuiri:
Una care-i la ordinea zilei pe acolo, ca un fel de buna ziua este:
"Fir-a-ti ai dreacu' de nenorociti, arza-v-ar focu'" dupa care urmeaza o fugareala prin ograda si se lasa cu trosneli si urlete. :)))

Last edited by andreicozia; 23.04.2010 at 16:14:53.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Blesteme...mit sau realitate?!? ioana30 Generalitati 40 02.10.2012 17:47:06
ce sa cred? camiluncan Stiri, actualitati, anunturi 37 18.07.2009 23:17:59
Blesteme la biserica cod_gabriel Generalitati 19 08.03.2008 12:16:02
dezlegari blesteme in post evutza Generalitati 0 06.12.2007 21:55:08
Asa cred io! consuela Generalitati 22 05.06.2007 16:01:03