Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.05.2016, 19:44:12
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Întrebare la radio Erevan: preferați un primar musulman care să susțină căsătoriile gay sau un primar musulman care să susțină căsătoriile cu patru femei ?
:)) La mine treaba este simpla: in sectorul unde stau in Buc niciodata nu a castigat cel pe care l-am votat. Never ever, ca asa-i in tenis :) Poate pt ca o majoritate format din 50% adepti ai galetii cu ulei si faina si 50% adepti ai golirii bancomatelor de prin vestul Europei au eclipsat pe restul fraierilor care au votat pt orice altceva. A mai existat un procent care nu s-a prezentat la vot asteptandu-l pe Godot. In fine, cert este ca de foooarte mult timp a trebuit sa-i suport pe post de primar/consilieri,etc pe toti baietii specializati in demersuri care au mobilizat aproape tot DNA-ul.Eu, cat de cat, cand stau pe aici, am reusit sa supravietuiesc. Masina mea nu, a cazut eroic intr-un final in fata asaltului gropilor. Nici parculetul din apropiere nu a rezistat fiind si el sufocat de niste constructii bezmetice, fara nici o treaba cu specificul zonei. Si ar mai fi multe alte lucruri care l-ar face pe Khan sa se uite precum bou-n teava. Asa ca ma consolez, momentan, cu realitatea mioritica si fac misto de vecinii de peste gard ca, deh, e mai misto realitatea cand ii crapa capra vecinului. Frustrari de mitic :) Oricum sunt optimist la actualele alegeri: ala care ne-a nenorocit pana acum are ceva dificultati penale care ii vor ocupa mult timp si ii va trebui putin spatiu. Poate apare unul mai decent... sau, daca nu, o sa continui, in ciuda realitatii, sa fac misto de altii care nici macar nu stiu unde suntem pe harta si nici nu-i intereseaza. Da las ca le scot limba printre uluci ca sa-i oftic :)

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 10.05.2016 at 19:56:54.
Reply With Quote
Vechi 11.05.2016, 04:26:44
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Romowe Vezi mesajul
As fi votat evreul cu amindoua mainile, clar...
Pupincuristii au si ei dumnezeii lor, cum de nu?
Un dumnezeu care ii va mantui pupincurist, desigur. In veci!
Reply With Quote
Vechi 11.05.2016, 11:00:46
Romowe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil Vezi mesajul
Pupincuristii au si ei dumnezeii lor, cum de nu?
Un dumnezeu care ii va mantui pupincurist, desigur. In veci!
Tu ai o problema cu mine, nu inteleg, care este treaba, ti s-a pus pata pe mine?! Nu pup in cur pe nimeni: romin, evreu, aborigen, arab, rus sau islandez. O solutie politica, indiferent de etnie, care NU poate fi suspecta de a fi un cal troian, este oricind de preferat uneia care lasa loc de comentarii si suspiciuni. Ce nu e clar?!
Am cunoscut personal musulmani din Rominia de diverse extractii etnice: turci, tatari, kurzi. Nici unuia nu am sa ii reprosez ceva. Cu atit mai putin nu au avut vreo intentie de prozelitism sau agresivitate cu pretext/temei confesional. (Ca sa glumesc nitel, poate musulmanii vor simti caldicismul meu, si nu vor vedea un crestin la litera in fata lor, adica o prada/un inamic, cine stie?! Nu ca ar fi problema asta, dimpotriva, e mai bine sa nu crezi cine stie cit in...ceva (extraterestru, pardon, zeu, ideologie, orice), dar sa ai constiinta curata, sa nu ai singe pe maini).
Acum serios, noi nu avem motive de teama de musulmanii autohtoni. Turco-tatarii sint o minoritate capabila si loiala acestui stat, asa cum este el, cu asa un popor. Cinstea turanicilor este proverbiala, si nu doar in Dobrogea.
Problema este alta, si mult mai complexa... Musulmanii din Vestul europei au fost dezradacinati economic sau politic, si au resentimente acumulate de generatii fata de "metropola", adica fata de fostele (chiar foste? hm) puteri coloniale. Oricum, nici un resentiment nu justifica terorismul. Absolut nimic nu justifica uciderea de oamnei nevinovati. Justifica insa infringerea adversarului alb cu propriile arme democratice, in mod non-sanguinar, la el acasa. In ce ne priveste pe noi si musulmanii nostri...ei nu au multe de reprosat acestui stat, nu mai mult decit rominii insisi, in orice caz. Nu e mai putin adevarat ca, indiferent ce latrau manualele comuniste de istorie de dupa 1965 sau cele interbelice de orientare nationalista, Rominia nu avea ce cauta/de ce ocupa in Dobrogea; in 1877 era o populatie romineasca sub 20%, deci...demitizarea e o treaba sanatoasa, cel putin din perspectiva restaurarii adevarului.
Reply With Quote
Vechi 11.05.2016, 12:22:30
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Bun articolul, acum lucrurile sunt limpezi.

Multi sunt fixati pe ideea ca ala e musulman.

E ala musulman cum este Ponta crestin ortodox.

Asa ca lucrurile sunt mult mai nasoale, nu e musulman, e politician.

Pe de alta parte, e o realitate care o infruntam zi de zi, deci...
Vechi 11.05.2016, 13:10:06
Trimisul Trimisul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.03.2016
Implicit

Ia fiți atenți ce zice un musulman:aici

Coranul șoptit de îngerii întunericului folosindu-se de Adevărurile despre Iisus îl erijază pe Mahomed ca și profet... defapt ei nici acum după 1500 de ani nu au priceput că mahomed este profet mincinos prin 'religia' impusă de el cu forța și cu teroarea pentru că ea este un păgînism și o ipocrizenie în masă.

Mai sunt însă și oameni sinceri care își îndeamnă semenii să treacă la Creștinism.
Reply With Quote
Vechi 11.05.2016, 14:24:33
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Romowe Vezi mesajul
Tu ai o problema cu mine, nu inteleg, care este treaba, ti s-a pus pata pe mine?! Nu pup in cur pe nimeni: romin, evreu, aborigen, arab, rus sau islandez. O solutie politica, indiferent de etnie, care NU poate fi suspecta de a fi un cal troian, este oricind de preferat uneia care lasa loc de comentarii si suspiciuni. Ce nu e clar?!
Am cunoscut personal musulmani din Rominia de diverse extractii etnice: turci, tatari, kurzi. Nici unuia nu am sa ii reprosez ceva. Cu atit mai putin nu au avut vreo intentie de prozelitism sau agresivitate cu pretext/temei confesional. (Ca sa glumesc nitel, poate musulmanii vor simti caldicismul meu, si nu vor vedea un crestin la litera in fata lor, adica o prada/un inamic, cine stie?! Nu ca ar fi problema asta, dimpotriva, e mai bine sa nu crezi cine stie cit in...ceva (extraterestru, pardon, zeu, ideologie, orice), dar sa ai constiinta curata, sa nu ai singe pe maini).
Acum serios, noi nu avem motive de teama de musulmanii autohtoni. Turco-tatarii sint o minoritate capabila si loiala acestui stat, asa cum este el, cu asa un popor. Cinstea turanicilor este proverbiala, si nu doar in Dobrogea.
Problema este alta, si mult mai complexa... Musulmanii din Vestul europei au fost dezradacinati economic sau politic, si au resentimente acumulate de generatii fata de "metropola", adica fata de fostele (chiar foste? hm) puteri coloniale. Oricum, nici un resentiment nu justifica terorismul. Absolut nimic nu justifica uciderea de oamnei nevinovati. Justifica insa infringerea adversarului alb cu propriile arme democratice, in mod non-sanguinar, la el acasa. In ce ne priveste pe noi si musulmanii nostri...ei nu au multe de reprosat acestui stat, nu mai mult decit rominii insisi, in orice caz. Nu e mai putin adevarat ca, indiferent ce latrau manualele comuniste de istorie de dupa 1965 sau cele interbelice de orientare nationalista, Rominia nu avea ce cauta/de ce ocupa in Dobrogea; in 1877 era o populatie romineasca sub 20%, deci...demitizarea e o treaba sanatoasa, cel putin din perspectiva restaurarii adevarului.
Da, am o problema cu tine si am formulat-o partial dar constant. Iar acum o formulez in totalitate: ma supara foarte tare faptul ca ataci in nenumarate feluri, de amar de vreme pe forum, BOR si Ortodoxia. Apoi ma irita jocul tau permanent de-a mastile, nu doar la avatar, iar de aici formularea de mai sus.
Cat priveste afirmatia ta ca nici un resentiment nu justifica terorismul, desi o spui ca un posesor al adevarului absolut, ei bine eu zic ca te-ai grabit sa evaluezi. Multe sunt justificate pe lumea asta, mai mult sau mai putin intemeiat afectiv. Nu imi place deloc ce fac teroristii, fireste, dar asta nu inseamna ca nu pricep deloc situatia lor si modul cum au ajuns la astfel de masuri disperate. Tu care esti un filocatolic infocat ai putea sa iti amintesti mai bine ce rol au jucat in ultima mie de ani unii din BC chiar in tarile de unde vine terorismul.
Reply With Quote
Vechi 11.05.2016, 14:39:42
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil Vezi mesajul
...Tu care esti un filocatolic infocat ...
Mai degrabă fițocatolic.
Reply With Quote
Vechi 12.05.2016, 08:30:48
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

In exercitarea atributiilor pe care le are un primar, si pentru ceea ce trebuie sa faca acesta in calitate de primar al Londrei, nu are nici o relevanta religia pe care o are omul respectiv.

Ceea ce nu sunt de acord si i pot reprosa celui care a ajuns primar al Londrei este ca a spus ca este de acord cu asa-zisele casatorii intre persoane de accelasi sex, ceea ce este o mare prostie si porcarie!
Pentru orice om cu o buna judecata (indiferent ce religie ar aveea, sau chiar fiind ateu) o casatorie nu poate fi conceputa decat intre doua persoane mature (majore) de sexe diferite, care nu sunt rude de sange, prin vointa liber exprimata.
Iar orice fel de propaganda in spatiul public sau prin mijloace mass-media pentru asa-zise casatorii ori relatii de tip concubinaj intre persoane de accelasi sex, ar trebui interzisa cu desavarsire prin lege, iar autorii unei astfel de propagande pedepsiti penal (pentru atentat la bunele moravuri si morala publica).

Iar in legatura cu articolul din Academia Catavencu- daca este adevarat ca cel care a ajuns primar al Londrei a destituit personal din conducerea companiei de transport public din Londra , sau personal de executie si operativ, pe criteriul etniei, rasei, convingerilor religioase, politice, filozofice, etc, atunci evident ca a gresit si asa ceva este anormal!

Când (si stiam ca aceasta regula se respecta cat de cat in companiile si societatile de stat sau subordonate primariilor din tarile vest-europene) numeste un om intr-o functie de conducere sau operativa (de la director la sofer) , il numesti in functie de pregatirea sa profesionala si de capacitatile manageriale, indiferent de etnia, religia, convingerile sale politice, filozofice, etc.

In Romania intradevar- angajarile in companiile sau societatile de stat sau subordonate primariilor si autoritatilor locale se fac din pacate de multe ori in functie de spaga, pile, relatii sau in functie de partidul politic din care face parte persoana respectiva (de la secretari de stat, directori de companii nationale pana la soferi si portari).
Reply With Quote
Vechi 12.05.2016, 08:54:48
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

http://m.hotnews.ro/stire/20990140

Tot cu pâine caldă.
Reply With Quote
Vechi 12.05.2016, 09:36:51
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
O sa (si) auzi respectivul slogan cantat. De muezini. In Marea Moschee. De la Bucuresti. Coming soon, cu paine si sare:)
Reply With Quote
Răspunde