Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.05.2013, 20:19:58
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit "ortodoxia nu e religia prostilor"- dar smerenia nu-i prostie , draga Loredana !

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
nu am cunoscut inca om care sa fie asa de nesatios in cunoasterea si patrunderea celor sfinte ca si Ionut.
dar din pacate, nu intra in tipologia omului care inghite orice doar ca asa trebuie. E omul intrebarilor.Si nu al intrebarilor care iscodesc, ci a intrebarilor care dezleaga taine pe care pe unii ii preocupa.
Sunt convins ca asa este , mai ales ca va cunoasteti bine si sunteti din acelasi frumos oras , Timisoara ! Dar din PACATE aici este marele pericol al mandriei si al slavei desarte , in a confunda cercetarea celor de necercetat , precum Sfintele Taine , si a confunda orice prostioara cu cele sfinte , si de aici apar marile probleme , caci diavolul asta si doreste , risipirea mintii , smintirea celor din jur si ne indeamna in ascuns sa dam porcilor cele sfinte .
Stiu ca tineti mult la Florin , dar va rog sa fiti obiectiva pe cat se poate , dar stiu ca este extrem de greu in situatia de fata , omeneste vorbind , si de aceea dau cuvantul Parintelui Iustin , referitor la smerenie si prostie .

PĂRINTELE IUSTIN PÂRVU: Smerenia nu înseamnă prostie și depersonalizare!

Prestigiul smereniei, care se propovăduiește în Biserica noastră, este haina sau mantia lui Dumnezeu pentru creștini, e această virtute înaltă pe care o are demnitatea noastră creștină. Dar această smerenie, această înțelegere profundă a principiului de smerenie a Fiului lui Dumnezeu, Care s-a pogorât din ceruri și s-a întrupat de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria și s-a făcut om, prezintă o mare diferență față de smerenia pe care o înțelegem noi în veacul XXI. Smerenia din veacul XXI este interpretată greșit, anume că omul trebuie să fie desființat ca personalitate. Or, în viața noastră călugărească smerenia depășește limita tuturor înălțimilor și decurge din demnitatea Domnului nostru Iisus Hristos care ne-a îmbrăcat cu virtuțile castității, sărăciei, ascultării. Acestea îl ajută pe monah în lupta pentru dobândirea mântuirii.
Prestigiul smereniei este această înălțime dumnezeiască în adânc de smerenie care îl pune pe creștinul ortodox în fața unui model și îi cere creștinului ortodox să fie foarte categoric și bătăios în ceea ce privește apărarea valorilor noastre de credință ortodoxă. Nu confundăm smerenia cu naivitatea sau cu prostia.A fi smerit înseamnă a fi foarte demn, onoarea sfântă a smereniei nu se dobândește prin supunerea la tăvălugul mediatic, prin a asculta tot ce ni se spune și tot ce ni se poruncește de către mai marii lumii.
Noi, creștinii ortodocși, am fost foarte tari în istorie, atunci când au fost puse în joc valorile credinței noastre. Când a fost vorba de apărarea icoanei au ieșit călugării din pustie și au mărșăluit pe străzile Constantinopolului și nu au vorbit nici unul. Numai cât i-a privit lumea în adâncimea smereniei lor și a revoltei lor și a fost de-ajuns. La Sinodul al VII-lea s-a restabilit cultul icoanelor, o urmare a acțiunii monahilor care s-au impus cu smerenia lor demnă.
Smerenie nu înseamnă să te lași copleșit, să le permiți să vină peste tine, să-ți golească mintea și casa, cum vin acum toți cei din Occident și fac aicea educația poporului nostru. Smerenie, să fim supuși, ascultători, că de aceea sunt rânduite cele mai mari, dar asta nu înseamnă că dacă e mare are și dreptate și adevărul de partea lui. Poate să fie un străin care vine să-mi dea ordine și să mă supună. Așa am trăit în comunism atâta amar de vreme, ni se cerea să facem ectenii, să ne rugăm pentru Nicolae Ceaușescu, apoi pentru Constantinescu și pentru toți -eștii, ceea ce nu înseamnă deloc ascultare, smerenie, ci mai degrabă este vânzare, tot mai căzută, până la trădarea nației noastre“.
Vechi 30.05.2013, 20:34:42
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
N-am de ce să-l închid. Există spirite bune și spirite rele, nu numai rele.
corect. Foarte corect!
Reply With Quote
Vechi 30.05.2013, 20:37:37
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Smile

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
N. Steinhardt, "ortodoxia nu e religia prostilor".
Si tot N. Steinhardt :
"Nicăieri și niciodată nu ne-a cerut Hristos să fim proști. Ne cheamă să fim buni, blânzi, cinstiți, smeriți cu inima, dar nu tâmpiți. (Numai despre păcatele noastre spune la Pateric ”să le tâmpim”)."
Vechi 30.05.2013, 21:23:18
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Și toate astea rulând FreeBSD (vezi http://www.freebsd.org/).
Care BSD are o sigla care pe unii ii sperie...pe mine ma amuza. A propos, Gentoo cica insemna "pagan", dupa unii. Si daca asta ar insemna, acest nume deopotriva de pinguin si de distro, ce? Ar trebui sa ne retragem toti in pesteri, daca ne calca cineva pe batatura confesionala, nu?. Sunt convins ca Florin-Ionut are dreptate in foarte multe lucruri. In cosmologie pune niste probleme REALE, care te pun pe ginduri. Insa nu trebuie sa traim ca niste anahoreti, doar fiindca rasa spalacita se distreaza, inversindu-si credinta si modul de viata cam odata la doua milenii...cine stie istoria arienilor occidentali stie ce spun...
Pe mine nu ma deranjeaza nici ceva de genul "chmod 666 null". Sau "chmod 666 zero" :D De ce m-ar deranja? Iar 666 imi place, cum imi place si 777, 888 sau 6666. :P

Last edited by Theodore_of_Mopsuestia; 30.05.2013 at 21:28:52.
Reply With Quote
Vechi 30.05.2013, 23:36:38
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
sunt sigur ca n-ai inteles mare lucru
Fiecare înțelege cât poate.

Last edited by ovidiu b.; 31.05.2013 at 23:23:39.
Reply With Quote
Răspunde