![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Stiu ca tineti mult la Florin , dar va rog sa fiti obiectiva pe cat se poate , dar stiu ca este extrem de greu in situatia de fata , omeneste vorbind , si de aceea dau cuvantul Parintelui Iustin , referitor la smerenie si prostie . PĂRINTELE IUSTIN PÂRVU: Smerenia nu înseamnă prostie și depersonalizare! ![]() Prestigiul smereniei este această înălțime dumnezeiască în adânc de smerenie care îl pune pe creștinul ortodox în fața unui model și îi cere creștinului ortodox să fie foarte categoric și bătăios în ceea ce privește apărarea valorilor noastre de credință ortodoxă. Nu confundăm smerenia cu naivitatea sau cu prostia.A fi smerit înseamnă a fi foarte demn, onoarea sfântă a smereniei nu se dobândește prin supunerea la tăvălugul mediatic, prin a asculta tot ce ni se spune și tot ce ni se poruncește de către mai marii lumii. Noi, creștinii ortodocși, am fost foarte tari în istorie, atunci când au fost puse în joc valorile credinței noastre. Când a fost vorba de apărarea icoanei au ieșit călugării din pustie și au mărșăluit pe străzile Constantinopolului și nu au vorbit nici unul. Numai cât i-a privit lumea în adâncimea smereniei lor și a revoltei lor și a fost de-ajuns. La Sinodul al VII-lea s-a restabilit cultul icoanelor, o urmare a acțiunii monahilor care s-au impus cu smerenia lor demnă. Smerenie nu înseamnă să te lași copleșit, să le permiți să vină peste tine, să-ți golească mintea și casa, cum vin acum toți cei din Occident și fac aicea educația poporului nostru. Smerenie, să fim supuși, ascultători, că de aceea sunt rânduite cele mai mari, dar asta nu înseamnă că dacă e mare are și dreptate și adevărul de partea lui. Poate să fie un străin care vine să-mi dea ordine și să mă supună. Așa am trăit în comunism atâta amar de vreme, ni se cerea să facem ectenii, să ne rugăm pentru Nicolae Ceaușescu, apoi pentru Constantinescu și pentru toți -eștii, ceea ce nu înseamnă deloc ascultare, smerenie, ci mai degrabă este vânzare, tot mai căzută, până la trădarea nației noastre“.
|
||||
|
||||
![]()
corect. Foarte corect!
|
|
||||
|
||||
![]()
Si tot N. Steinhardt :
"Nicăieri și niciodată nu ne-a cerut Hristos să fim proști. Ne cheamă să fim buni, blânzi, cinstiți, smeriți cu inima, dar nu tâmpiți. (Numai despre păcatele noastre spune la Pateric ”să le tâmpim”)."
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe mine nu ma deranjeaza nici ceva de genul "chmod 666 null". Sau "chmod 666 zero" :D De ce m-ar deranja? Iar 666 imi place, cum imi place si 777, 888 sau 6666. :P Last edited by Theodore_of_Mopsuestia; 30.05.2013 at 21:28:52. |
|
|||
|
|||
![]()
Fiecare înțelege cât poate.
Last edited by ovidiu b.; 31.05.2013 at 23:23:39. |
|