Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.05.2012, 10:54:49
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de apophis Vezi mesajul
Pe mine ma fascineaza faptul ca voi, teistii, aveti impresia ca Il cunoasteti pe Dumnezeu de parca l-ati fi vazut sau a stat cineva de vorba cu el.
Dar L-am văzut. La nici jumătate de kilometru de casa mea, El este expus, spre adorație, în ostensoriu, zi și noapte.

Iar de stat de vorbă cu El, stau zilnic. În rugăciune.

Pe de altă parte, aș avea curiozitatea ca inițiatorul topicului să ne spună, dacă e posibil, ce anume își dorește să afle de la noi ? Pentru ce motiv a inițiat topicul ?

Last edited by MihaiG; 04.05.2012 at 10:57:01.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2012, 11:20:11
apophis apophis is offline
Banned

Data înregistrării: 01.05.2012
Locație: Braila
Religia: Ortodox
Implicit

Nu e nevoie sa te enervezi, pari a scrie pe un ton nervozat, nu e bine pentru sanatate.

Am initiat topicul pentru discutii, pentru a afla mai multe pareri, eu nu ma enervez, nici altii nu ar trebui.

In alta ordine de idei, inteleg ca vezi statui sau desene cu Dumnezeu pe unde le vezi, sau ca vorbesti cu el prin rugaciuni, dar de fapt vorbesti singur, e ca si cum ai vorbi cu tine insuti. Ideea era sa aflam cum vorbesti cu El si cum converseaza cu tine.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2012, 13:10:28
Banned

Implicit

Multumesc adminului pentru bunavointa si pentru ca s-a dovedit a fi milostiv cu un user oarecare si fara putere.

Toate cele bune!
Reply With Quote
Vechi 04.05.2012, 15:21:59
Kronos's Avatar
Kronos Kronos is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.06.2011
Implicit

Toate lucrurile au doi poli, însă aceste două extremități au natură identică diferind numai gradele. Astfel, oricît de mult și-ar dori ateii să se delimiteze și să se raporteze dintr-o poziție superioară față de credincioși, vor rămâne întotdeauna la același nivel, fiind asemenea lor în privința „deschiderii la minte”, doar că la polul opus. Mulți dintre credincioși cred orbește în Dumnezeul închipuit de doctrina pe care și-au însușit-o și mulți dintre atei Îl neagă orbește pe Dumnezeu. Și fiecare, ateu sau credincios, încearcă să-l convingă pe celălalt de propria-i convingere.

Să te facă nihilismul mai „deschis la minte”? Mă îndoiesc. Unii spun că nu există nicio dovadă că există. Dar e vreo dovadă că NU există? Unii cred, alții refuză să creadă (o acțiune la fel de voluntară cu „a crede” doar că în sens opus), dar nici unii, nici alții nu au vreo dovadă concretă a credinței sale. Cel mai bine e să fii conștient de existența unei uși a cărei închuietoare să n-o forțezi nici să se închidă, nici să se deschidă, că s-ar putea să se rupă cheia în broască, și să accepți că există și un alt punct de vedere diferit de al tău, fără să încerci să-l schimbi pentru a se potrivi cu viziunea ta. Măsuri se cer doar atunci când apar elemente de extremism ce dau naștere xenofobiei, rasismului, violenței etc. Dacă omul își găsește un refugiu în rugăciune, lasă-l să se roage.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2012, 15:36:38
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:

In alta ordine de idei, inteleg ca vezi statui sau desene cu Dumnezeu pe unde le vezi,
Unul dintre lucrurile care sar cel mai mult în ochi la ateii militanți este că, cu cât sunt mai vehemenți în ateismul lor, cu atât sunt mai ignoranți cu privire la religie.

Deci: ați înțeles greșit, deoarece nu mă refeream nici la statui, nici la desene cu Dumnezeu. Puneți mâna pe un dicționar, lămuriți-vă cu privire la înțelesul termenilor pe care i-am folosit, și apoi mai discutăm.

Citat:
sau ca vorbesti cu el prin rugaciuni, dar de fapt vorbesti singur, e ca si cum ai vorbi cu tine insuti.
E un punct de vedere. Dar, ținând cont de faptul că eu vorbesc cu El, iar dumneavoastră nu vorbiți cu El, punctul dumneavoastră de vedere este suspect de asemănător cu al unuia care mi-ar zice că nu există pădurea în care eu merg să mă plimb, deoarece el nu a mers niciodată acolo.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2012, 15:50:15
Banned

Implicit

Daca eu vin si spun ca in fiecare seara stau de vorba cu extraterestrii, ma crezi sau nu?

N-am cum sa dovedesc asta, dar pot sustine orice.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2012, 15:55:22
Kronos's Avatar
Kronos Kronos is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.06.2011
Implicit

Citat:
Daca eu vin si spun ca in fiecare seara stau de vorba cu extraterestrii, ma crezi sau nu?

Dar tu chiar nu poți dormi de grija crezului altuia?
Reply With Quote
Vechi 04.05.2012, 15:57:21
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

@Goa': Si ce-ți spun?
Reply With Quote
Vechi 04.05.2012, 15:58:59
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:

Ce înțelegeți prin "a dovedi" ? Ce fel de dovadă ar fi suficientă pentu dumneavoastră ?
Reply With Quote
Vechi 04.05.2012, 16:03:37
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
@Goa': Si ce-ți spun?
Eu am dat un exemplu , eu nu vorbesc cu personaje imaginare.

In schimb voi sustineti ca vorbiti cu Dumnezeu, ce va spune?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Am nevoie de o Biblie Erethorn Despre Sfanta Scriptura 15 29.06.2015 00:45:43
De la lume adunate, si-napoi la lume date... ucenic Generalitati 27 28.06.2012 22:50:26
Biblie si... mihaiparaschiv Teologie si Stiinta 14 13.06.2011 20:26:56
De prin lume adunate.... patinina34 Stiri, actualitati, anunturi 0 23.03.2009 00:36:38