Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.10.2010, 02:52:41
wassabi wassabi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.10.2010
Locație: Bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru wassabi
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Elesya Vezi mesajul
..Apoi in fiecare religie exista cate ceva bun...In nici o scriere nu sta stipulat ca religia X sau y sau z...este buna ori rea.
da, in fiecare religie exista ceva bun, sunt de acord, insa cele mai multe religii spun despre ele insele ca ar fi singura cale. vanitate.
Citat:
În prealabil postat de Elesya Vezi mesajul
.Tatal Creator exista in fiecare din noi...este ...si nu exista numai pentru crestini...
am o singura mentiune, de ce il vedem pe Dumnezeu drept avand gen, de ce ii spunem tatal? nu cred ca Dumnezeu are vreun sex/gen, cred ca este deasupra tuturor conventiilor acestei lumi si in acelasi timp in toate.
Reply With Quote
Vechi 10.10.2010, 11:24:24
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Religia: Ortodox
Implicit salut,wassabi

Citat:
În prealabil postat de wassabi Vezi mesajul
da, in fiecare religie exista ceva bun, sunt de acord, insa cele mai multe religii spun despre ele insele ca ar fi singura cale. vanitate.

am o singura mentiune, de ce il vedem pe Dumnezeu drept avand gen, de ce ii spunem tatal? nu cred ca Dumnezeu are vreun sex/gen, cred ca este deasupra tuturor conventiilor acestei lumi si in acelasi timp in toate.
de ce crezi ca dumnezeu nu ar avea gen?te bazezi pe ceva?poti explica?
in evanghelia dupa matei6.7-15 ai motivul ptr. care crestinii il numesc pe dumnezeu,tata.
Vechi 10.10.2010, 13:15:56
daniil96 daniil96 is offline
Banned

Data înregistrării: 02.09.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de codana Vezi mesajul
in evanghelia dupa matei6.7-15 ai motivul ptr. care crestinii il numesc pe dumnezeu,tata.
e o actiune concertata ... se doreste "descurajarea" utilizarii termenilor "mama" si "tata" ... pentru ca discriminam homosexualii; asa ca si copiii trebuie putin spalti pe creier inca de la scoala (cred ca englezii sunt cei mai "avansati" la acest capitol)

in plus mai este o secta, o grupare ... ceva, care a cerut sa se stearga din Biblie orice informatie care atribuie un gen lui Dumnezeu

dupa cum vezi nu e nimic original ... sunt idei care ataca credinta ortodoxa, ii deranjeaza;

ce e original la noi este ca cei care fac asta sunt "ortodocsi" ... in vest macar au decenta sa isi decline apartenta la diverse secte
Reply With Quote
Vechi 10.10.2010, 13:26:31
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Implicit salut,daniil96

Citat:
În prealabil postat de daniil96 Vezi mesajul
e o actiune concertata ... se doreste "descurajarea" utilizarii termenilor "mama" si "tata" ... pentru ca discriminam homosexualii; asa ca si copiii trebuie putin spalti pe creier inca de la scoala (cred ca englezii sunt cei mai "avansati" la acest capitol)

in plus mai este o secta, o grupare ... ceva, care a cerut sa se stearga din Biblie orice informatie care atribuie un gen lui Dumnezeu

dupa cum vezi nu e nimic original ... sunt idei care ataca credinta ortodoxa, ii deranjeaza;

ce e original la noi este ca cei care fac asta sunt "ortodocsi" ... in vest macar au decenta sa isi decline apartenta la diverse secte
nu-mi pasa de incercarile unora de a arunca cu noroi,oricand,oricum,oriunde si in oricine.atunci cand explic ceea ce cred si sunt batjocorit ca persoana,nu-mi ramane decat ceea ce spune n.t.,adica:nu aruncati margaritare porcilor.
Vechi 10.10.2010, 15:50:24
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de codana Vezi mesajul
Tu crezi ca Dumnezeu are forma umana?
Eu cred ca nu are gen pt ca este unic, unul singur. In lumea asta oriunde exista genul masculin trebuie sa existe si genul feminin, cu exceptia animalelor asexuate. Asadar, Dumnezeu trebuie sa aibe ori un corespondent feminin fie sa fie asexuat pt ca altfel l-am face prea dependent de ce inseamna sa aibe sex.
Daca Dumnezeu are sex inseamna ca are si hormoni masculini? Crezi ca Dumnezeu are forma umana, se duce la baie, face dus, se spala, are gonade? Este EVIDENT ca Dumnezeu nu poate avea sex asa cum oamenii au. In Biblie multe sunt spuse pt a fi intelese de oamenii vremilor de demult, cand mintea umana era mult prea limitata in a intelege concepte si idei abstracte. Totul este prezentat sub forma de parabole si metafore.
Reply With Quote
Vechi 10.10.2010, 16:00:34
Senior Member

Implicit

Citat:
e o actiune concertata ... se doreste "descurajarea" utilizarii termenilor "mama" si "tata" ... pentru ca discriminam homosexualii; asa ca si copiii trebuie putin spalti pe creier inca de la scoala (cred ca englezii sunt cei mai "avansati" la acest capitol
usor dai in paranoia. una e una si alta e alta. eu nu spun ca nu trebuie folosit cuvantul tata ci fie cautam un Dumnezeu mama fie intelegem ca Dumnezeu nu poate avea sex. Ce naiba, e chiar asa de greu sa simti ca acolo unde exista un tata trebuie sa existe si o mama, chiar atat de atrofiat logic esti?
Reply With Quote
Vechi 10.10.2010, 20:14:51
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Implicit salut,wassabi

Citat:
Tu crezi ca Dumnezeu are forma umana?
Eu cred ca nu are gen pt ca este unic, unul singur. In lumea asta oriunde exista genul masculin trebuie sa existe si genul feminin, cu exceptia animalelor asexuate. Asadar, Dumnezeu trebuie sa aibe ori un corespondent feminin fie sa fie asexuat pt ca altfel l-am face prea dependent de ce inseamna sa aibe sex.
Daca Dumnezeu are sex inseamna ca are si hormoni masculini? Crezi ca Dumnezeu are forma umana, se duce la baie, face dus, se spala, are gonade? Este EVIDENT ca Dumnezeu nu poate avea sex asa cum oamenii au. In Biblie multe sunt spuse pt a fi intelese de oamenii vremilor de demult, cand mintea umana era mult prea limitata in a intelege concepte si idei abstracte. Totul este prezentat sub forma de parabole si metafore.
wassabi,urmand logica omeneasca orice copil are tata si mama iar stiinta spune acelasi lucru.mergand spre biblie aflam ca dumnezeu isi spune TATA,are un singur FIU,si nu exista mama,cam greu de rumegat de un om aceste afirmatii.mie nu-mi ramane in aceasta situatie decat 2 cai:
1.sa cred ce spune biblia
2.sa-mi pun si sa pun intrebari referitoare la acest subiect.ca atare,io cred ce spune biblia,pen ca varianta 2 este peste intelegerea si intelepciunea omeneasca.
Vechi 10.10.2010, 21:13:33
daniil96 daniil96 is offline
Banned

Data înregistrării: 02.09.2010
Implicit

Citat:
usor dai in paranoia. una e una si alta e alta. eu nu spun ca nu trebuie folosit cuvantul tata ci fie cautam un Dumnezeu mama fie intelegem ca Dumnezeu nu poate avea sex. Ce naiba, e chiar asa de greu sa simti ca acolo unde exista un tata trebuie sa existe si o mama, chiar atat de atrofiat logic esti?
e plin forumul de useri autointitulati "ortodocsi" care actioneaza ca niste pene in trupul Ortodoxiei ... doar or mai desprinde niste credinciosi

God no longer male, Scottish Episcopal Church rules
A new order of service produced by the Scottish Episcopal Church has caused controversy by removing masculine references to God.
The new form of worship, which removes words such as "Lord, he, his, him" and "mankind" from services, has been written by the church in an attempt to acknowledge that God is "beyond human gender".

Episcopalian bishops have approved the introduction of more "inclusive" language, which deliberately removes references suggesting that God is of male gender.
...
The minutes of the synod reveal that female priests had asked why God was still referred to as a man.
...
The altered version of the 1982 Liturgy sees masculine pronouns removed when they refer to God and the new approach has even been extended to humans. For example, the word "mankind" has been taken out and replaced with "world".
...
Direct quotations from the Bible have been spared change, because of a reluctance to interfere with the word of God. However, the blessing at the end of services has been changed by some ministers from "Father, Son and Holy Spirit" to "Creator, Redeemer and Sanctifier".
Reply With Quote
Vechi 10.10.2010, 22:24:22
Senior Member

Implicit

Citat:
e plin forumul de useri autointitulati "ortodocsi" care actioneaza ca niste pene in trupul Ortodoxiei ... doar or mai desprinde niste credinciosi
te supara ca m-am declarat ortodox? pai sunt ortodox, asa m-au botezat parintii. acuma, ca nu iau de bune orice afirmatii care nu stau in picioare, asta n-am ce sa fac, Dumnezeu mi-a dat minte, o folosesc.
Reply With Quote
Vechi 10.10.2010, 22:32:21
MariusPetre MariusPetre is offline
Banned

Data înregistrării: 14.09.2010
Locație: Unde a randuit Dumnezeu
Implicit

[in John 3:3 Jesus said, "I tell you the truth, no one can see the kingdom of God unless he is born again." in romana :
3. Răspuns-a Iisus și i-a zis: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva de sus, nu va putea să vadă împărăția lui Dumnezeu.
4. Iar Nicodim a zis către El: Cum poate omul să se nască, fiind bătrân? Oare, poate să intre a doua oară în pântecele mamei sale și să se nască?
5. Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu.

Aceste citate nu au nici o treaba cu "reincarnarea". Se refera la sf. taina a BOTEZULUI,
"De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu."

Last edited by MariusPetre; 10.10.2010 at 22:35:05.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Biblie si... mihaiparaschiv Teologie si Stiinta 14 13.06.2011 20:26:56
Reincarnarea si primii Crestini zsuleica Generalitati 12 19.01.2011 12:42:34
utentul Antoni0 disparut ucristian Umanitare 203 18.07.2010 16:26:06