![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De asta am folosit exemplul cu anestezia. Sigur, este cam tras de par. Ideea este ca acceptarea durerii si a bolii este o cale spre sfintenie, dar nu exclude acceptarea usurarilor posibile. Si da, teoria ta ca durerea aceptata si traita pentru Hristos implica si neacceptarea anesteziei (care de, nici jhu prea exista in alte timpuri). Am folosit metoda reducerii la absurd. De altfel pentru unii, durerea chiar nu este o cale spre sfintenie ci viteversa. Nu am inteles ce vrei sa spui aici: "Nasterea este o buna ocazie prin care poti rabda pt. Hristos mai ales ca ai posibilitatea sa implinesti ad-literam chiar o porunca a Sfintei Treimi !" La ce porunca te referi? Din experienta iti pot spune ca este o ocazie de a rabda destule si cu cezariana, si cu peridurala. Sunt destule lucruri de rabdat, de ex. interventia unor straini in intimitate (asta voi barbatii chiar nu aveti cum sa intelegeti), durerile de dupa, neplacerile (pot fi mari) anesteziei, starile depresive postpartum, ca sa nu mai vorbesc de tot ce ai de radat toata viata ca mama.
"Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoși." (Nicolae Steinhardt în Jurnalul fericirii) Last edited by Fani71; 11.08.2010 at 00:33:17. |
|
|||
|
|||
![]()
Facerea, 3, 16:
Iar femeii i-a zis: "Voi înmulți mereu necazurile tale, mai ales în vremea sarcinii tale; în dureri vei naște copii; atrasă vei fi către bărbatul tău și el te va stăpâni". |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Este adevarat ca un doctor bun nu monteaza epidurala inainte de a avea o dilatatie buna si contractii eficiente si ca un anestezist reuseste de obicei sa calculeze cum trebuie dozele ca sa evite inertia mamei in expulzie, dar uneori nu e doctorul bun, sau nu se potriveste doza in ciuda calculelor anestezistului... intotdeauna orice anestezie presupune un risc, semnezi ca ti-l asumi (nu-i asa). In cazul nasterii riscul cel mai mare il priveste pe copil... off si e foarte mare. Destul de frecvent, gravida care nu este pregatita psihic sa rabde durerea cere/plateste sa i se faca mai devreme peridurala, sa i se dea mai mult anestezic... |
|
||||
|
||||
![]()
Din punctul meu de vedere, nasterea naturala, fara interventii, e cea mai sanatoasa optiune si pentru mama si pentru copil. Cand nu se poate, asta e, ne lasam pe mana medicilor si ne rugam sa-i lumineze Dumnezeu sa faca manevrele cele mai bune.
Stiu ca si peridurala are indicatie medicala in cazurile cand nasterea este deosebit de grea si mama e prea tensionata si istovita. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Tu crezi , de exemplu , ca postul este o cale spre sfintenie ? Desigur ca nu ! Stim f. bine cu totii ca poti sa te rupi de post fara sa fi sigur ca vei ajunge sfint sau mintuit ! Si dracii postesc si si evreii... si ai auzit sa ajunga vreunii sfinti sau macar mintuiti ? Tu crezi ca rugaciunile asidue sau pravila zilnica este o cale spre sfintenie ? Ei, aiurea ! Stim cu totii ca poti sa te rogi pina iti cad dintii din gura fara sa ajungi astfel sfint ! Crezi ca facerea de metanii sau spovedirea deasa sau practicare virtutilor necapitale este o cale spre sfintenie sau mintuire ? Ei aiurea ! Poti face toate aceste o viata intreaga fara a fi sigur ca te vei mintui sau vei ajunge sfint . Singura virtute care iese din aceasta discutie, singura , unanim recunoscuta de parintii si sfintii bisericii este SMERENIA, care ea singura este atit de tare incit te baga direct in rai si te face si sfint , daca o practici si pe ea , cum trebuie. In rest nimic din ceea ce am enumerat mai sus, in mod singular , asa cum analizam si durerea, nu-ti garanteaza nici macar mintuirea dara-mi-te sa te faca sfint . Nici durerea singura nu te baga in rai , dar ea este una din modalitatile de infrinare, de a ,,rabda" putin sau mult pt. Hristos . Stim cu totii ca durerile pot fi atit de mari incit devin socogene si introduc in coma (iertati-ma , v-am considerat pe toti medici !, va garantez eu aceasta afirmatie !). Nu exista om care sa nu fie invins de durere ! Nu exista om din lumea asta in care ne balacim noi crezindu-ne ,,sfintisori cu drepturi multe", pt. ca altminteri exista o sumedenie de oameni dar care asa cum a zis Hristos ,,nu sunt din lumea aceasta" . Acestia au fost evident mucenicii , care nu s-au infricosat de nici un fel de durere, si-apoi patimirea lor pt. Hristos a fost exemplara, in fapt si nu ca noi din buze ! Nimic nu i-a infricosat si nimic nu i-a tulburat , nimic nu i-a bagat in coma pt. Hristos . Nici pe noi nimic nu ne tulbura si nici nu ne infricoseaza ... dar pt. noi, deoarece stim cum sa le ,,dregem " ! Infrinarea este una din caile spre dobindirea mintuirii atunci cind ea se face cu Hristos si pt. Hristos . Infrinarea este una din cai spre domomolirea patimilor si nu spre confortul si placerea noastra. Adica , daca mi-este sete de 2 pahare de apa beau numai unu si pt. inca unu rabd putin pt. Hristos; daca imi este foame de nu mai pot , voi minca putin si numai un fel de mincare si restul pina la satiu rabd putin pt. Hristos; daca mi-este somn de mor si vreau sa dorm 8 ore , imi pun ceasul sa ma trezeasca dupa 6-7 ore si restul rabd un pic pt. Hristos , s.a.m.d. si in cazul durerii Despre virtutea si lucrarea infrinarii sper ca nu este cazul sa incep sa te initiez eu acum , cred ca sti ! Pt. Hristos , de la orice ne putem infrina si rabda mai mult sau mai putin . Revenind, durerea este o mare lucrare la indemina ortodoxului de traire in Hristos si pt. Hristos . Sa ne aducem aminte de Cuviosul gheron Paisios Aghioritul care de cancer suferind statea toata noaptea la priveghere , mare parte in picioare, iar apoi dupa liturghie implinea si porunca impartirii de anafura la frati !Si nu a cirtit sau s-a menajat pe el ! Im, ce zici ? Sfintul Ioan gura de aur (vezi lucrarea : Gura de aur, atletul lui Hristos)a fost trimis in ultimul surghiun insotit de garda bizantina si plimbat pe jos zeci de kilometrii , intentionat pt. a fi omorit, el fiind slabit, bolnav si cu dureri osteocope (sfisietoare) la mers . Si a mers, nepunindu-se cu picioarele in sus de neputinta ! Sfintii inchisorilor comuniste din Romania s-au supus de bunavoie torturilor rabdind dureri infernale pt. Hristos si neamul romanesc desi puteau f. bine sa faca ce li se spunea sau sa tredeze si sa le fie astfel mai usor iar lui Hristos sa-i spuna : lasa Doamne durerea, ca ea nu este o cale spre mintuire si in plus de asta tu sti cit de ,,mult" te iubesc eu ; ,,tu" esti in inima mea ! Exista in Romania o carturie intitulata ,,Mama blondina" care istoriseste viata unei invatatoare romance din Basarabia refugiata dupa razboi in Romania si care dupa f. multe chinuri rabdate in tacere pt. Hristos sfirseste pribeaga prin Iasi ,desi unicul ei fiu era director general la uzinele Nicolina dar o repudiase, bolnava de cancer , cu dureri precum stiti cu totii ca este in faza terminala din cancer, fiind femeie de serviciu benevola la nu stiu ce biserica a iasilor . Toate acestea le facea numai din dragoste pt. Hristos fara a se plinge macar o data cuiva, fara a lua macar un medicament contra durerii sau fara a apela maca o data la serviciul de urgenta (gratuit)spitalicesc .Spuneam ca fusese invatatoare si sa nu va indoiti ca nu ar fi dus-o mintea la asa ceva! Ba mint, facea ceva, se ruga neincetat la Hristos sa-i daruiasca si ei un cancer ca patimind astfel sa se poata mintui, ea nestiind ca defapt suferea deja de cancer . Ei , ce ziceti, exemplu de ortodox traitor in duh ? Cred ca multi romani au citit cartea si ca inafara de a se lasa impresionati de ea si-au impropriat si ei acest exemplu deoarece acesta este folosul cartilor ziditoare de suflet cind le citim si nu ca sa ne desfatam rafinamentul intelectual ! Si exemplele pot continua cu aproape toti sfintii, numai tu nu vrei sa vezi aceasta ! Este de prisos sa mai continui . La toti sfintii , canonizati sau nu, intilnim prezenta durerii pe care au acceptat-o liber consimtit, neinfricosindu-se de ea ci primind-o pt. Hristos ! Asadar, toata expunerea de mai sus am facut-o pt. a lua seama si tu , si care or mai fi in situatias ta , ca DUREREA este, da, o cale spre mintuire si sfintenie alaturi de altele. Ca nu ai stiut asta este de mirare dar nu este grav . Dar ca stiai asta insa nu esti de acord este cu totul altceva si atunci ma opresc cu discutia aici deoarece la nivelul si pretentiile tale ma asteptam la cu totul altceva !!!! 2. in rest ma surprinzi f. f. mult . Atit de mult incit prefer sa cred ca ai pus-o pe femeia de serviciu care curata pe casa scarilor sa scrie acest raspuns deoarece tu erai ocupata cu copii . Nu vreau nici pe departe sa te jignesc dar scri niste aiurelui de ma crucesti , adica imi fac semnul sfintei cruci : 1. Porunca pe care nu o intelegi tu , si nu stiu de ce nu ai putut sa faci legatura dintre nasterea femei si durerile facerii corolare , se refera la blestemul lui D.zeu legat de modul de nastere ! Ce era asa greu de inteles ? 2. Mai apoi spui ca trebuie sa rabzi ,,interventia in intimitate" a unor straini ! Ce ai , glumesti sau esti emotionata ? Pai nu-i suporta daca nu-ti place , ca tot nu te obliga nimeni , ca si la durere. Nu este obligatoriu . Pai o data imi vorbesti de timpurile actuale , de anestezie si folosul ei ,de avansul medicinii si a tehnicilor medicale si apoi imi dai in nas cum ca nu suporti interventia in intimitate ? Ce ai ? Ai pierdut coerenta pe drum ? Sau voiesti sa sporesti numarul ,,suferintelor" prin care ai trecut ca poate tot nu se baga de seama ? Te rog sa ma ierti dar nu ma asteptam la asa slaba prestatie de la tine care m-ai obisnuit cu un alt nivel . Consider ca nici nu am vorbit amindoi despre acest subiect ! Cred ca este mult mai bine asa ! Last edited by zaharia_2009; 11.08.2010 at 10:23:14. |
|
||||
|
||||
![]()
Am incercat sa inteleg si eu ceva din topicul asta si nu am reusit. Ceea ce stiu cu certitudine este ca femeia trebuie sa nasca natural ,nu cred ca poate sa aleaga, decat in cazul in care copilul sau mama au o suferinta care le pune viata in pericol…..gresesc gandind asa?......
De ce unele femei au dureri mai mari la nastere decat altele?.....nu stiu ….eu cred ca poate fi luat si drept un canon….. Multe mamici cu care am vorbit ,mi-au spus ca au uitat repede durerea, mogaldeata nascuta te face sa uiti de tot ce-ai patimit pana atunci….. Pacat ca multe mamici aleg cezariana de frica ….frica de durere….frica ca cel mic poate patii ceva…..dar mai e o vorba:” de ce tie frica tot nu scapi…….” |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Durerea tot este, tot treci prin ea, dar in loc sa urli ingrozita, te poti lupta cu ea, e o munca crunta oricum, dar are rostul ei. Citat:
Pe langa acestea pana sunt si altele necunoscute. La aceeasi femeie, nasterile pot fi foarte diferite una de alta. Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ceea ce inveti prin cursurile de "nastere fara dureri" nu anuleaza durerea, ci te ajuta sa intelegi ce se petrece si sa o poti infrunta. Daca lipseste groaza (pe care durerea foarte mare o aduce), organismul reactioneaza mai bine la efortul pe care il are de facut. Daca domina frica si gravida incepe sa se zbata, energia corpului va fi consumata de muschii necesari luptei si fugii iar uterul nu face parte dintre ei. Asa ca se reduce eficienta travaliului, durerea se prelungeste, groaza la fel, copilul resimte totul si pana la urma pot aparea complicatii care sa puna in pericol viata mamei si a copilului...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
ceaiuri pt. femei | taluta | Generalitati | 1 | 14.03.2011 20:14:52 |
Am dureri ingrojitoare pe partea stanga | emiliulia | Umanitare | 55 | 22.09.2010 16:01:49 |
Valoarea unei femei | zoridezi | Generalitati | 3 | 31.05.2010 13:28:16 |
Pentru femei | Florin Liviu | Generalitati | 2 | 20.05.2010 10:20:00 |
Prietena mea ia anticonceptionale numai ptr dureri | alinu | Generalitati | 41 | 21.07.2009 01:01:50 |
|