![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Sa inteleg ca lucrurile nu sunt clare? Mai ramane de vazut? Eu stiu ca Sfantul Apostol Pavel ne spune
"Fratilor, despre cei ce au adormit, nu voim sã fiti în nestiintã, ca sã nu vã întristati, ca ceilalti, care nu au nãdejde," (1 Tesaloniceni 4:13). Apoi, in versetele urmatoare ne si explica limpede ce se va intampla cu cei care au murit in credinta. Citat:
Eu am inteles, si din Scriptura si din Crez, ca singura nadejde a celor morti in credinta este revenirea Domnului si invierea credinciosilor pentru a-si primi rasplata. Nimic mai mult. Am inteles bine? Lamuriti-ma. |
|
||||
|
||||
![]()
Mai citește din catehism, mai citește!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"......ASTEPT INVIEREA MORTILOR SI, VIATA VEACULUI CE VA SA FIE, AMIN!" nu mai sminti lumea, mai omule! Vezi c-ai intrat "in gura lupului" aici, pe acest forum....nu-nteleg, de ce insisti? Nu mai rastalmaci Sf. Scriptura, te afunzi tot mai mult in groapa cu smoala, nu simti? Chiar n-are cine sa-ti deschida ochii???? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
viata veacului = viata vesnica. |
|
|||
|
|||
![]()
Care este rostul acestui topic? Cum sa nu existe asemanari? Ca doar adventistii nu cred in zei. Cred ca ar fi de folos sa vedem ce ne desparte si sa cautam calea mantuitoare. In rest, de ,,hai la mine ca-i mai bine ca la tine'' sau ca e ,,la fel ca la tine", in chip comercial, nu e nevoie. E nevoie sa dorim mantuirea noastra si mantuirea aproapelui cu tot sufletul. Sa ne iubim duhovniceste pe noi insine, pentru a-l iubi si pe aproapele nostru la fel. Atunci cand pacatuim nu ne iubim nici macar pe noi insine cu adevarat.
Dusmanul omenirii ne vrea cat mai divizati pentru a ne stapani mai usor. Ortodoxia este ca o comoara de mare pret de care dusmanul omenirii nu vrea sa se bucure toata lumea. A imprastiat sminteala peste sminteala, pentru a-i indeparta de mantuire si pe cei alesi, daca se poate. |
|
|||
|
|||
![]()
Am ramas dator lui osutafaranumar cu raspunsurile ! In primul rand moartea si alte lucruri sunt greu de inteles in gandirea biblica dar adventistul care nu intelege lucruri mai usoare le vrea pe cele grele! Prima inviere este nasterea din nou.Ei au inviat si au imparatit cu Hristos o mie de ani. O mie de ani in gandirea ebraica inseamna un numar de ani nedefiniti.Crestinii au sarat ca cei 1000 de ani inseamna perioada de la inaltare pana la venirea in glorie a lui Iisus! Ei imparatesc si judeca lumea cu Iisus. Nu stiti ca noi vom judeca pe ingeri? Cu cat mai mult lucrurile vietii acesteia? (1Cor.6:3). Prima inviere este cea spirituala nu si in trup perfect! In fapt eu am mai explicat acestui adventist ca Iisus este (citez Dar acum Hristos a inviat din morti, fiind incepatura (a invierii) celor adormiti. (Cor1.15:20) primul inviat din morti!
Sau Ca Hristos avea sa patimeasca si sa fie cel dintai inviat din morti si sa vesteasca lumina si poporului si neamurilor. (Fapte.26:2) Se vede foarte clar ca Pavel nu are cum sa nu stie nimic despre el deoarece este scris Dar acum Hristos a inviat din morti, fiind incepatura (a invierii) celor adormiti. Deci daca un om moare si a fost crestin mantuit el are parte de prima inviere adica cea spirituala din care nu mai poate sa moara! Acum el a mai scris Pavel nu era mort când spunea că rugăciunile oamenilor l-au ajutat a se mântui (apropo, unde scrie asta?)Caci stiu ca lucrul acesta se va intoarce spre mintuirea mea prin rugaciunile voastre si prin ajutorul Duhului lui Isus Hristos. (Fil.1:19) Mai scrie "Cel bolnav" încă nu este mort... Dar eu am aratat ca Rugaciunea facuta cu credinta va mantui pe cel bolnav, si Domnul il va insanatosi; si, daca a facut pacate, ii vor fi iertate. (Iac.5:15)Eu am aratat puterea rugaciunii care mantuieste. Bolnav poate insemna si bolnav spiritual sau neamplinit! Dar mai conteaza daca rugaciunea ne poate ierta de pacate? Last edited by bairstow; 08.04.2013 at 17:39:13. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mulțumesc, asemenea! ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu nu Se uită la grandoarea domurilor și a catedralelor. Pentru El, Biserica e reprezentată mai degrabă de "căsuțe de adunare". Biserica din căsuța lui Acvila și Priscila, Biserica din căsuța lui Filimon, Biserica din căsuța lui Nimfas, Biserica din căsuța lui... |
|
||||
|
||||
![]()
Ura voastră? Chiar, de ce și de unde atâta ură la voi?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Versetul de mai-sus ii are in vedere pe cei care au ajuns sa NU mai creada in invierea mortilor: "..ca ceilalti, care nu au nădejde.." Iar invierea mortilor si viata vesnica nu poate fi rupta de realitatea Creatiei: omul a fost creat trup si suflet, ca urmare implinirea sa - ori fericirea sa, comuniunea sa cu Dumnezeu - NU se poate realiza in afara conditiei sale de fiinta creata din trup si suflet. Altfel, ajungem la niste nerozii fantastice: - natura creata este rea si omul, pentru a fi fericit trebuie sa se rupa de natura; natura creata ii devine astfel, dusman, obstacol in calea fericirii sale; - Intruparea Mantuitorului nu are niciun sens, din moment ce natura este in sinea ei rea, pentru ca prin Intruparea Sa Mantuitorul nu va putea sa transforme natura din rea in buna. Daca ar reusi acest lucru cum poate fi considerat Dumnezeu ca Unul ce creaza o natura perisabila la modul absolut, adica o natura ce poate decadea fara nicio posibilitate de a mai fi salvata.
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" Last edited by Illuminatu; 08.04.2013 at 23:15:53. |
|