Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.04.2013, 13:07:14
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de patrunjeluldigital Vezi mesajul
Întrebare de un miliard (1.000.000.000) de puncte: E posibil ca Dumnezeu să greșească sentința la "prima înfățișare"? Sau altfel spus: e posibil ca Dumnezeu să fie mituit cu o colivă?
Am si eu o intrebare de 10 miliarde de puncte: Cine merita sa se mantuiasca? Ce fapte putem face ca sa fie suficiente sa ne mantuim?
Pai... nu prea sunt suficiente. Adica Dumnezeu isi arata indurarea fata de stradania noastra. Pentru noi insine sau pentru ceilalti. Sau a celorlalti pentru ei insisi sau al altora pentru ei.

Dar ce sa le faci unora care nu sunt in stare sa raspunda la o intrebare simpla: A fost biruita Biserica lui Hristos? Pentru ca daca nu a fost biruita, casutele de adunare/rugaciune si comunitatea adventista sau orice alta comunitate protestanta si neoprotestanta nu poate fi Biserica lui Hristos. Pentru ca Biserica lui Hristos sa aiba continuitate si sa nu fi fost biruita se presupune ca a existat cel putin un om, mereu, de la Cincizecime pana astazi care sa fi marturisit toate invataturile Bisericii. Sau poate ne pot demonstra adventistii ca au continuitate istorica (de continuitate harica nu poate fi vorba) de la Apostoli.
Vechi 08.04.2013, 20:11:06
patrunjeluldigital patrunjeluldigital is offline
Banned

Data înregistrării: 16.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Am si eu o intrebare de 10 miliarde de puncte: Cine merita sa se mantuiasca?
Stați vă rog la rând, nu supralicitați! Încă n-a răspuns nimeni la prima întrebare care arde... Asta cu cine merită să se mântuiască e simplă: nimeni! Toți suntem păcătoși și merităm moartea. Aia veșnică. Mântuirea nu ni se dă pe merit, ci prin har.

Citat:
casutele de adunare/rugaciune si comunitatea adventista sau orice alta comunitate protestanta si neoprotestanta nu poate fi Biserica lui Hristos.
Dumnezeu nu Se uită la grandoarea domurilor și a catedralelor. Pentru El, Biserica e reprezentată mai degrabă de "căsuțe de adunare". Biserica din căsuța lui Acvila și Priscila, Biserica din căsuța lui Filimon, Biserica din căsuța lui Nimfas, Biserica din căsuța lui...
Reply With Quote
Vechi 09.04.2013, 08:55:23
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Implicit

Citat:
Dumnezeu nu Se uită la grandoarea domurilor și a catedralelor. Pentru El, Biserica e reprezentată mai degrabă de "căsuțe de adunare". Biserica din căsuța lui Acvila și Priscila, Biserica din căsuța lui Filimon, Biserica din căsuța lui Nimfas, Biserica din căsuța lui...
diferenta dintre o grupare adventista si Biserica din casa lui Filimon ar fi ca gruparea adventista are ca si cap pe Ellen White (caci ea a initiat aceasta miscare) in timp ce , Biserica din casa lui Filimon il are ca si cap pe Hristos.
Cum putem noi numi oare o "grupare" Biserica neavandu-L pe Fiul lui Dumnezeu ca si cap ?

"Duhul grăiește lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor depărta de credință, luând aminte la duhurile cele înșelătoare și la învățăturile demonilor, prin fățărnicia unor mincinoși care sunt înfierați în cugetul lor." (1 Tim. 4:1, 2).
Reply With Quote
Vechi 09.04.2013, 18:53:48
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Exact asa interpretati si Sf Scriptura. Scoateti versetele din context si iese exact ce trebuie. Reiesea explicit din postarea mea ca nu ma refer la dimensiunea lacasului de cult sau la stilul in care este ornat. Dar partea cealalta a fost ignorata cu desavarsire. Macar daca ati fi pus toata fraza, dar incurca.

Asa ca reiau, poate se gaseste vreun adventist care sa aiba vreun raspuns: A fost biruita Biserica lui Hristos? Pentru ca daca nu a fost biruita, casutele de adunare/rugaciune si comunitatea adventista sau orice alta comunitate protestanta si neoprotestanta nu poate fi Biserica lui Hristos. Pentru ca Biserica lui Hristos sa aiba continuitate si sa nu fi fost biruita se presupune ca a existat cel putin un om, mereu, de la Cincizecime pana astazi care sa fi marturisit toate invataturile Bisericii. Sau poate ne pot demonstra adventistii ca au continuitate istorica (de continuitate harica nu poate fi vorba) de la Apostoli.
Vechi 16.04.2013, 22:05:11
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Citat:
Stați vă rog la rând, nu supralicitați! Încă n-a răspuns nimeni la prima întrebare care arde... Asta cu cine merită să se mântuiască e simplă: nimeni! Toți suntem păcătoși și merităm moartea. Aia veșnică. Mântuirea nu ni se dă pe merit, ci prin har.

Exact asa interpretati si Sf Scriptura. Scoateti versetele din context si iese exact ce trebuie. Reiesea explicit din postarea mea ca nu ma refer la dimensiunea lacasului de cult sau la stilul in care este ornat. Dar partea cealalta a fost ignorata cu desavarsire. Macar daca ati fi pus toata fraza, dar incurca.

Asa ca reiau, poate se gaseste vreun adventist care sa aiba vreun raspuns: A fost biruita Biserica lui Hristos? Pentru ca daca nu a fost biruita, casutele de adunare/rugaciune si comunitatea adventista sau orice alta comunitate protestanta si neoprotestanta nu poate fi Biserica lui Hristos. Pentru ca Biserica lui Hristos sa aiba continuitate si sa nu fi fost biruita se presupune ca a existat cel putin un om, mereu, de la Cincizecime pana astazi care sa fi marturisit toate invataturile Bisericii. Sau poate ne pot demonstra adventistii ca au continuitate istorica (de continuitate harica nu poate fi vorba) de la Apostoli.
Hmmmm. Deci nu ati disparut. Eu inca astept un raspuns atat la partea unde va acuz de nesimtire pentru ca ati incercat sa sugerati ca as fi spus altceva si mai ales la veridicitatea asa-numitei biserici adventiste.
Vechi 17.04.2013, 08:52:52
patrunjeluldigital patrunjeluldigital is offline
Banned

Data înregistrării: 16.07.2011
Implicit

Citat:
Hmmmm. Deci nu ati disparut.
Nu, nu am dispărut. Chiar dacă umila-mi prezență pe acest pământ deranjează pe unii, Domnul S-a milostivit și încă mi-a dăruit viață...

Citat:
Eu inca astept un raspuns
Iar eu v-am rugat să răspundeți la rând la prima întrebare. Poate se va lămuri astfel răspunsul și la întrebarea ulterioară pusă de dumneavoastră...

Citat:
atat la partea unde va acuz de nesimtire
Credeți că poate ieși ceva bun și constructiv din acest tip de acuze?
Reply With Quote
Vechi 18.04.2013, 00:37:10
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Credeți că poate ieși ceva bun și constructiv din acest tip de acuze?
Din a denatura cu bunastiinta un mesaj iese ceva bun?

Ps: L-a intrebare s-a raspuns deja. Dumnezeu nici nu greseste pentru ca El judeca si El da sentinta. Daca ar fi doar drept nu s-ar mantui nimeni. Deci am stabilit partea cu gresitul.
Dumnezeu nu este mituit cu o coliva. Coliva are o semnificati si este partea vazuta si efortul ce insoteste rugaciunea. Asa cum si la adventisti pentru botez e nevoie de apa. Si apa nu e folosita pentru a-L mitui pe Dumnezeu pentru pogorarea Duhului Sfant. A nu se intelege ca eu as pune ca sunt valide "tainele" adventiste.

In fine, am raspuns la intrebare. Astept si eu un raspuns la intrebarea mea.

Last edited by Lucian008; 18.04.2013 at 00:41:16.
Reply With Quote
Vechi 01.05.2013, 19:40:56
centesimusseptimusdecimus centesimusseptimusdecimus is offline
Banned

Data înregistrării: 22.04.2013
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Dumnezeu nu este mituit cu o coliva. Coliva are o semnificati si este partea vazuta si efortul ce insoteste rugaciunea. Asa cum si la adventisti pentru botez e nevoie de apa. Si apa nu e folosita pentru a-L mitui pe Dumnezeu pentru pogorarea Duhului Sfant. A nu se intelege ca eu as pune ca sunt valide "tainele" adventiste.

In fine, am raspuns la intrebare. Astept si eu un raspuns la intrebarea mea.
Reply With Quote
Răspunde