![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
MariaElena, nu exista post fara ispite. Se intampla in fiecare post. Imi pare rau ca pleci. Este nevoie de oameni ca tine, care stiu despre ce vorbesc. Ar trebui sa poti trece peste. |
|
|||
|
|||
![]()
Inca odata, pentru a nu stiu cata oara, ati reusit sa omorati un topic, care se arata interesant!
Sunt mii de topicuri pe acest site. De ce nu va cautati locul, acolo unde se discuta ceea ce va intereseaza pe voi?!? ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Orice ar spune unii, ramane o tema de mare interes, politica zileleor noastre. Totul e sa intelegem ce se intampla. De aceea continui pentru cei interesati; pe ceilalti ii rog sa se autodirectioneze spre zone mai de interes.
![]() Deci, apelez la Revista 22, pentru a intelege ce rol are UDMR-ul in toata treaba, acum ca e ca si sigur ca Domnul Dr. Victor Ponta va fi Prim Ministru: "Se pune însă întrebarea: de ce s-a grăbit Ponta atât de mult, ba chiar, pentru a-și susține intrarea în aceste negocieri, a afirmat că are mandatul USL? În fapt, a negocia cu UDMR înseamnă a oferi concesii, dar și posturi guvernamentale – ceea ce ar putea să-i supere pe aliații din USL. Dar și invers: de ce a dorit președintele să apară ca un „binefăcător“ al formațiunii maghiare? Un singur lucru e limpede: UDMR e curtată deopotrivă de câștigătorii alegerilor, cât și de Traian Băsescu. Iar ofertele vin în mare viteză, înainte chiar de a avea rezultatele definitive ale votului. De ce? Cel mai simplu este să presupunem că USL, văzând, în urma votului de duminică, 9 decembrie, că nu va avea de una singură o majoritate constituțională, se grăbește să o construiască cu ajutorul UDMR, prevenind din timp orice încercare a președintelui de a contracara. Dar ce ar urma să modifice această majoritate? Ponta a spus-o mai de mult și ar trebui, de data aceasta, să-l credem: ar fi vorba despre reducerea prerogativelor Curtii Constitutionale, care să nu mai poată invalida legile și hotărârile parlamentului luate cu peste două treimi din voturi, revenindu-se la situația de dinainte de 2003. Ar mai putea fi vorba și despre reducerea prerogativelor președintelui, odată cu intrarea în vigoare a noii Constitutii. Cât despre reducerea prerogativelor CCR, aceasta înseamnă, practic: posibilitatea de a modifica în continuare, oricând, Constitutia, fără nevoia de referendum. În felul acesta, tot ceea ce USL nu a reușit până acum îi va sta la îndemână: va putea modifica legea CSM, a Curtii Constitutionale, a DNA, a ANI, a referendumurilor (desființând orice prag de participare); astfel, USL va putea instaura domnia arbitrariului, fiind liberă de orice intruziuni fie ale justiției, fie ale președintelui. În contrapartidă, USL va trebui să înscrie în Constitutie anumite revendicări ale maghiarilor – ceea ce ar mai atenua, se speră, și anumite critici internaționale." http://www.revista22.ro/batalia-pent...put-21039.html Mai clar de atat nu se poate. Oare cine mai garanteaza democratia? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar a sta intepeniti in trecutul nostru, nu ne va ajuta la nimic; eventual doar sa repetam unele greseli. Tara noastra se numeste Romania si asa va ramane, cu voia lui Dumnezeu! |
|
||||
|
||||
![]()
Mare noroc că mai există cetățeni ingrijorati ca dumneata!
|
|||
|
|||
![]()
Dragos, atacul la persoana nu este permis!
Daca ai de scris ceva la topic, bine, daca nu retrage-te. |
|
||||
|
||||
![]()
Cine pe cine a atacat?
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Unii oameni sunt preocupati, altii au ajuns sa simta scarba fata de periodice, deci nu le pasa ce mai scriu, pentru ca stiu ca subiectivismul domina. De exemplu, rolul Udmr-ului se schimba in functie de revista la care apelezi. Revista22 care are o pozitie ferma imporiva usl, la fel ca evz, recunoscuta de altfel, vor face tiluri senzationale anti-Usl spunand ca acestia vor sa destabilieze tara, sa subordoneze justitia, vor striga “jos labele de pe justitie”, vor spune ca au nevoie de Udmr pentru ca judecatorul de la Curtea Constitutionala desemnat de udmr sa treaca de partea celorlalti ( acum scorul e 4:5 si vor 6:3), din Macovei aproape ca au facut o icoana intr-un altar sa o pui la inchinat, vor scrie orice, doar ca sa arunce cu noroi in centru-stanga, ridicandu-i in slavi pe cei de dreapta (vorba vine de dreapta), in timp ce in articolele postate de ziarelele ce-i sustin pe ceilalti, se schimba automat rolul Udmr-ului cooptat la guvernare si totodata se schimba directia noroiului, aruncat spre dreapta, cu aceeasi inversunare.
Last edited by ioanna; 16.12.2012 at 15:11:26. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dilema | luciamanta | Pocainta | 7 | 09.04.2012 20:57:46 |
Dilema | Azzuurra | Generalitati | 32 | 06.10.2011 14:10:28 |
dilema | Mirela0110 | Generalitati | 26 | 07.06.2011 14:42:08 |
Dilema | Adriana-Simona | Biserica Romano-Catolica | 11 | 24.01.2011 15:01:19 |
Rezultatele alegerilor din Republica Moldova | mihailt | Generalitati | 2 | 29.11.2010 17:44:29 |
|