Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.12.2011, 14:03:43
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
prietene, din nou esti smecher! Una la mana: ai afirmat ca Lazar din parabola vorbeste. Gresit! In parabola vorbeste dor bogatul si Avraam, nu Lazar.
Care de care suntem mai șmecheri! Lazăr pe pământ a fost sărac și cu grai, în Cer a devenit bogat și mut.
Acum, [parțial] serios: Avraam, nu era în aceeași situație ca Lazăr? Adică mort și ajuns în Sânul lui Avraam? Deși e cam greu să înțeleg cum a ajuns în propriul lui sân!

Citat:
un păcat care va rămâne etern.
În sfârșit cineva a rostit expresia cheie! PĂCATUL VA RĂMÂNE ETERN. Diavolul și-a atins scopul: moartea, suferința și păcatul vor fi perpetuate la infinit. Planul de Mântuire a omului a eșuat! În loc să eradicheze păcatul din Univers, acesta a rămas etern.
Iată prietene care este buba esențială a acestei dogme.
Vechi 22.12.2011, 14:03:56
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Si pentru a nu te mai obosi ca sa cauti iti postez eu definitia parabolei:
În cartea „Cum să studiem Biblia” de Kay Arthur la p.95-100, se explică că o parabolă sau o pildă este o povestire care prezintă o lecție sau un adevăr moral, o povestire din viață, destinată să arate un adevăr central, fiecare detaliu din pildă va întări acel adevăr, dar nu trebuie întotdeauna să atribuim un înțeles specific fiecărui detaliu. Pentru a interpreta corect o parabolă trebuie să afli din context: de ce a fost spusă? Și ce a determinat să fie spusă? Să identifici ideea centrală a ilustrării, de asemenea, să identifici detaliile relevante (ele vor întării întotdeauna adevărul central al parabolei) cât și cele irelevante.
Pt prietenul osutafaraunu. Doamne ajuta!
Vechi 22.12.2011, 14:07:28
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Am mai spus Apocalipsa este cea la greu de interpretat carte a Sf Scripturi. De fapt orice profetie cu privire la a doua venire e "grea". Si pentru ca am prea multe cunostinte nu ma pronunt.
Dacă Biserica Ortodoxă nu prea are interpretări ale profețiilor Apocalipsei și nu predică din Apocalipsa, nu înseamnă că Biserica AZȘ tace la acest subiect.

Citat:
Dar am totusi o intrebare: de unde citind versetul din Apocalipsa 20:4, se intelege ca aceia nu au murit? Nu reiese de nicaieri. Mai mult din urmatorul verset se intelege ca erau morti:

"5 Ceilalți morți nu învie până ce nu se vor sfârși miile de ani. Aceasta este învierea cea dintâi. "
N-am spus că n-au murit, ci că nu sunt morți la momentul actual (semnul fiarei și decretul de moarte al Fiarei încă nu a fost dat).
Vechi 22.12.2011, 14:07:39
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Care de care suntem mai șmecheri! Lazăr pe pământ a fost sărac și cu grai, în Cer a devenit bogat și mut.
Acum, [parțial] serios: Avraam, nu era în aceeași situație ca Lazăr? Adică mort și ajuns în Sânul lui Avraam? Deși e cam greu să înțeleg cum a ajuns în propriul lui sân!

În sfârșit cineva a rostit expresia cheie! PĂCATUL VA RĂMÂNE ETERN. Diavolul și-a atins scopul: moartea, suferința și păcatul vor fi perpetuate la infinit. Planul de Mântuire a omului a eșuat! În loc să eradicheze păcatul din Univers, acesta a rămas etern.
Iată prietene care este buba esențială a acestei dogme.
Prietene, te grabesti ca femeia la maritat!
Pacatul care ramane etern este cel spus de Iisus Hristos: pacatul impotriva Duhului Sfant. Pacatul impotriva Duhului Sfant se iarta prietene? Doamne ajuta!
Vechi 22.12.2011, 14:11:25
Banned

Implicit

Citat:
Si pentru a nu te mai obosi ca sa cauti iti postez eu definitia parabolei:
În cartea „Cum să studiem Biblia” de Kay Arthur la p.95-100, se explică că o parabolă sau o pildă este o povestire care prezintă o lecție sau un adevăr moral, o povestire din viață, destinată să arate un adevăr central, fiecare detaliu din pildă va întări acel adevăr, dar nu trebuie întotdeauna să atribuim un înțeles specific fiecărui detaliu. Pentru a interpreta corect o parabolă trebuie să afli din context: de ce a fost spusă? Și ce a determinat să fie spusă? Să identifici ideea centrală a ilustrării, de asemenea, să identifici detaliile relevante (ele vor întării întotdeauna adevărul central al parabolei) cât și cele irelevante.
Pt prietenul osutafaraunu. Doamne ajuta!
Mulțumesc frumos pentru definiție. Cam asta am spus și eu, iar ce am subliniat, "subliniază" tocmai adevărul contestat de dl. Lucian.
Vechi 22.12.2011, 14:13:29
Banned

Implicit

Citat:
Prietene, te grabesti ca femeia la maritat!
Pacatul care ramane etern este cel spus de Iisus Hristos: pacatul impotriva Duhului Sfant. Pacatul impotriva Duhului Sfant se iarta prietene? Doamne ajuta!
Nu se iartă, dar nici nu rămîne perpetuu, repetat la infinit. Dacă înțelegi corect în ce constă acest păcat, înțelegi de ce nu e posibil să rămână etern (decât prin consecințe desigur).
Vechi 22.12.2011, 14:25:58
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
Stati linistit ca exista destui care au o viziune despre Rai apropiata cu asta. Poate nu cu droguri si tutun, dar macar niste mici, bere si manele tot or fi.
Asta e tare de tot!
Vechi 22.12.2011, 14:32:08
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Nici pomeneală ca parabola să se ocupe de starea omului în moarte! Aceasta este o parabolă dată pentru a ilustra adevăratul spirit al iertării. Disperat trebuie să fie cineva ca să caute argumente în aspectele periferice ale unei parabole...
Si parabola nu explica finalitatea ultima? Ce se intapla cu cei care nu vor ierta? E doar o intrebare la care orice ati raspunde ramane ca parerea dvs si nu vom mai continua. Eu mi-am spus parerea si eram curios care este parerea dvs.

Citat:
Iar mă aburiți cu Codex Gigas! Adică acest melanj perfid de Scriptură, filosofie grecească și învățătură diavolească. Dacă vă cer să-mi aduceți dovezi scripturistice pentru fiecare propoziție, iar o s-o dați pe după cireș.
Nu cred ca aveti vreun exemplu unde am dat-o "dupa cires". Filosofie greseasca si invatatura diavoleasca???? Sincer amuzant. Ce nu se poate argumenta cu Sf Scriptura?
Ca sufletul era in iad? Atat timp cat nu fusese jertfa Mantuitorului nu putea sa fie in Rai. Deci singura alternativa este iadul. Nu cred ca trebuie sa argumentez ca trupul era in mormant. Si ca sa nu spuneti ca ma bazez doar pe ceea ce spun eu. Daca sufletul este trup plus suflare de viata (poate aduceti si un argument din Sf Scriptura ptr asta) iar Iisus i s-a adresat "sufletului" insemna ca cel 2 erau unite. Adica Lazar era deja viu. Sau ce nu e asa?

Citat:
Sufletul este omul viu, rezultanta trupului + suflarea de viață de la Dumnezeu. Acesta nici nu "se desprinde", nici nu coboară nici nu urcă. Cred că o să mai treacă ani de zile până mi se va răspunde la întrebarea unde se găsește în Biblie "nemurirea sufletului"? și

Un argument din Sf Scriptura va rog

Citat:
unde scrie de desprinderea sufletului de trup la moarte?
Citat:
...
Nu este vizibil cu ochiul liber? Daca ar mai fi sufletul cred ca ar mai exista ceva activitate in trupul respectiv.

Citat:
Când spun "prea multe prostii" de bună seamă că trebuie să fiu un prost. Deși nu neg că aș fi un prost, cred totuși că debitez o cantitate rezonabilă de prostii.
Exagerati. Nu doar prosti spun prostii

Citat:
Dar acest lucru e valabil pentru amândoi... deci nu văd de ce am mai discuta aspectul acesta... Singura diferență dintre noi este faptul că "îndoctrinarea" mea s-a petrecut cu acceptul meu, eu făcând în prealabil pasul teoretic al trecerii de la ortodoxie la adventism. Dumneavoastră ați parcurs cumva acest drum în sens invers? .
Cu atat mai rau. Cand ati plecat de la ortodoxism, aveati cunostinta despre toate invataturile BO? Si argumentele ptr acesta? Sincer, daca imi veti spune ca da nu va voi crede.
Ptr ca ati trecut la adventism, ati interpretat Sf Scriptura singur si ati ajuns la concluziile respective, sau ati transpus conciliat invataturile adventiste (pe care in prealabil le-ati studiat) cu ceea ce spune Sf Scriptura? Daca veti spune ca ati interpretat singur iar nu va voi crede.
Sper ca dupa ce veti raspunde la cele 2 intrebari veti putea avea constiinta impacata ca ati spus adevarul.

Citat:
Aham. Viața veșnică o dă Dumnezeu celor mântuiți, iar celor pierduți le dă existența veșnică. Mă între cum vor sesiza această diferență teologico-lexicală cei aflați în tormentele eterne. Cred că vor zice printre scrâșnete, vorba aia din bătrâni: "tot un drac!"..
Chiar mai simplu. Existenta ptr eternitate a dat-o tuturor in momentul crearii ptr Adam si eva si nasterii ptr toti ceilalti. Viata vesnica va fi doar rasplata ptr cei buni.

Citat:
Cred că n-am înțeles mare lucru din ce-mi explicați. Să ne înțelegem: pedeapsa o dă Dumnezeu, nu diavolul. Focul din cer peste cei nedrepți îl coboară Dumnezeu, iar acesta survine după învierea lor (a celor nedrepți), nu în secunda următoare a morții. Chiar dacă momentul respectiv e perceput ca secunda următoare (datorită lipsei conștienței în timpul morții). Pedeapsa celor răi nu este spre "satisfacția" lui Dumnezeu, ci spre satisfacerea dreptății în Univers (pentru oameni și pentru restul Universului afectat cel puțin emoțional de către păcat). ]".
Pedeapsa si-o da fiecare in functie de faptele savarsite. Sentinta o da Dumnezeu. Am mai explicat cum e cu raiul iadul si judecata. Dar repet: Exista Judecata Particulara de dupa moarte. Atunci este judecat doar sufletul in functie de ceea ce a facut in acesta viata. Cei drepti (sufletele) merg in Rai, iar cei pacatosi in Iad. Dupa a doua venire va vi Judecata Universala, cand toti vor fi judecati, atat dupa faptele lor, cat si urmarile acestora de dupa moarte. Rasplata atat ptr cei buni cat si ptr pacatosi va fi aplicata atat trupurilor (innoite, dar dinstincte in functie de starea in care se afla). Pedeapsa nu este ptr satisfacerea nimanui. Pedeapsa este data de starea pe care a ales-o fiecare. Cei buni vor fi in comuniune cu Dunezeu, iar pe cei Rai ii va chinui tocmai lispa acestei comuniuni.

Citat:
Ei vedeți, ați descoperit acum o altă diferență majoră între conceptele noastre teologice. Noi adventiștii și protestanții în general considerăm că mântuirea se capătă prin har. Dumneavoastră susțineți că se capătă [și] prin fapte. Harul este mâna întinsă a lui Dumnezeu către toți oamenii. "Oaia pierdută" în prăpastie trebuie să accepte această mână întinsă, nu să-i întoarcă spatele. Toată grămada de "nevoințe" omenești este egală cu zero în procesul mântuiri... căci până și faptele bune sunt date tot de Dumnezeu "ca să umblăm în ele" (Efes.2,10). "Șansa" de care vorbiți este acordată tuturor oamenilor care cred (care vor să creadă), cei ce ce aleg opusul... vor pieri. Asta spune cel mai important text al Bibliei: Ioan 3,16.
Nu am descoperit nimic. Stiam acesta mare greseala in care va aflati. Problema e ca daca unii primesc harul si nu fac nici o fapta buna tot se mantuiesc. Asta L-ar face pe Dumnezeu nedrept.

Citat:
Îmi pare rău, dar eu știu mai puține ca dumneavoastră în acest domeniu. Tot ce știu e că Dumnezeu e drept și va răsplăti/pedepsi pe fiecare conform dreptății Sale. Presupun că va fi chin fizic (foc) și chin sufletesc (regret pentru pierderea Cerului, remușcare pentru răul făptuit, durerea despărțirii de Dumnezeu), amănuntele nu le cunosc. Ceea ce nu accept, este că demoni cu copite și cozi îi vor învârti în cazanele cu smoală, ori că acest chin va dura atât cât va dura bucuria celor mântuiți. De altfel, ce bucurie sadică ar fi să auzi în eternitate urletele celor din Iad, unii dintre ei poate ființe iubite pe pământ!
Tocmai ca daca ar fi doar drept am merge toti in Iad. Dar ptr ca e bun, de ce ii mai pedepseste pe unii. Are nevoie sa "isi potoleasca setea de sange" de razbunate ptr ca unii nu L-au ascultat?
In ceea ce priveste chinurile nu ne diferentiem prea mult. Si nici ortodocsii nu sustin cazanele cu smoala. Ca unii din ortodocsi asa inteleg e greseala lor. Daca toti ortodocsii ar merge in rai, iar simpla apartenenta la Biserica ar fi suficienta, ar fi o ratacire la fel de mare ca cea a dvs cu suficienta harului.
Nu e placere. E consecinta faptelor lor. Dar ptr timpul ala limitat de ardere in foc de ce ar exista acea bucurie sadica?
Vechi 22.12.2011, 14:48:46
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:

Și ca să răspund la întrebare, din faptul că Moise a apărut împreună cu Ilie pe Muntele Schimbării la Față se poate trage concluzia că Domnul a câștigat în lupta cu Diavolul (Iuda 1,9) și l-a înviat pe Moise din mormântul său. Trupul lui Moise era în pământ, duhul său era la Cel ce i l-a dat; care credeți că era obiectivul Cerului în această dispută spirituală? Dacă nu învierea lui Moise, atunci care?
Eu nu am afirmat ca Moise nu era cu trupul pe munte. Dar asta nu inseamna ca a inviat. Nu trageti concluzii atat timp cat nu este clar exprimat acest lucru si nici nu este singura varianta. Este una dintre tainele Lui Dumnezeu. Dvs aveti doua puncte pe care le uniti cand exista mai multe cai. Si nu le puteti cunoaste pe toate.
Vechi 22.12.2011, 14:49:58
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
La acestea adăugați faptul că Fiara și Proorocul Mincinos sunt personaje simbolice. Ce înseamnă în acest context chinul lor "în vecii vecilor"?
Puteti sa raspundeti si dvs?

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31