![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
In plus:
Ce inseamna termenul necrestin mai exact, pentru ca din nou ceva nu se leaga...parca cineva nu ar fi stiut ce vrea sa spuna de fapt, si ar fi lasat-o asa in papusoi? Eu daca m-as converti la cultul penticostal, si l-as intreba atat pe pastor: Dom' pastor, eu daca eram ortodoxa pana acum 5 zile, si acum sunt penticostala...ce eram, crestina, sau ce, conform cunostintelor dumneavoastra? Tin sa va pun in tema cu faptul...ca daca imi dati un raspuns ilogic, eu ma ridic si plec acum de pe scaunel!Daca eu nu faceam pacate mari, ci doar ca nu intelegeam ce lalaie preotul ortodox in Biserica din Cuca Macaii, eram necrestina dom' Pastor...sau crestina?" ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Hmm, da.. poate merge si in cer fix cu pacatele alea in coada, si cu pocainta in fata...cu smerenie, si asta poate dupa vreo 2 zile, sau de ce nu 30 de minute dupa ce il vezi tu dand cu toporul in cap cuiva.
Care ar fi continuarea a ceea ce poti tu vedea intr-un moment, si eticheta drept necrestin, un crestin pentru ca il surprinzi fix in momentul in care pacatuieste...si nu mai poti vedea dupa, pentru ca nu poti, si nici un om nu poate, fie el penticostal, ortodox, catolic, evanghelist, ci numai Dumnezeu?
|
|||
|
|||
![]()
Iata ce inseamna crestin:
"în Antiohia, întâia oară, ucenicii s-au numit creștini." Deci este un nume dat de oameni ucenicilor lui Hristos. Vine de la Cristos-crestin. Si iata cum trebuie sa fie un ucenic: "Și cel ce nu-și poartă crucea sa și nu vine după Mine nu poate să fie ucenicul Meu." "Așadar oricine dintre voi care nu se leapădă de tot ce are nu poate să fie ucenicul Meu." Seamana a ucenic cel ce da cu toporul in capul cuiva?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ori nu suntem nici unul dintre noi crestini, ori suntem...atat cel care judeca, cat si care e judecat pentru ca: omoara, sau mananca prea mult, nu se roaga destul, e mandru, e rautacios, perfid, mincinos, iubitor de arginti, de lux, invidios, subiectiv...si lista poate continua. Tu cand ai pacatuit(!?!), ce erai...concret, daca nu crestina...atunci ce? Eu incerc sa aflu un raspuns, dar dat de voi, la afirmatiile care se regasesc numai in cadrul cultelor NP...de la voi, si inteles numai de voi NP, si nu imi place cand cineva nu poate sa isi explice afirmatiile care nu se regasesc in Biblie, cu citate din Biblie...ca si cum orice expresie ar fi luata cuvant, cu cuvant din Sfana Scriptura!!!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
![]()
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Poate vrei sa spui doar ca...viata ta nu atat de bogata ca acum, si nu simteai ce simti acum, dar eu zic...ca tu il urmai tot pe Hristos, intr-o Biserica Ortodoxa, ascultai tot lucruri despre Hristos, Il cunosteai, stiai clar de existenta Lui, pentru ca de asta te si numeai ortodoxa, si tocmai de asta te mai rataceai prin Biserica Crestina Ortodoxa...si nu pe la Moschee, deci termenul este extrem de clar, iar statutul de crestina...asisderea!!! Citat:
Adica na, conform interpretarii celor 10 Porunci la modul asta, Porunca a 2 a, a fost simplificata simtitor, si doar cei care se inchina la zei, sau icoane sunt pacatosii, pentru ca cei care stau pe munti de bani...dar nu se inchina lor, sunt ok.... Macar am inteles ceva din mentalitatea voastra, si anume faptul ca s-a mai restrans aria pacatosilor necrestini... ![]() ![]() Chiar, in lumina celor afirmate de tine, ar mai avea vreun sens sa intrebam, sau sa fim intrebati ce optiune religioasa avem, daca putem trage concluziile si singuri...la fix, in baza a ceea ce vedem? Dar totusi acest fapt, poate veni chiar in contradictie cu una din cele 10 Porunci, si anume:"Să nu mărturisești strâmb împotriva aproapelui tău."
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cuvintele de mai sus iti apartin in totalitate, observi ca eu nu am zis asa ceva, ok? Nu, dar incep cu nerespectarea celor 10 porunci. Betivii nu respecta prima porunca: Sa-L iubesti pe Domnul cu TOATA inima ta. Cand in toata inima ta e iubire de Dumnezeu nu mai incape si iubirea de alcool. Valabil si pentru restul enumerarii tale. Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci tipul, tocmai i-a tras una cu toporișca în cap lui nea Nelu. După 30 de minute, cu pocăință și cu smerenie vine în fața Domnului: „Doamne iartă-mă. Tu știi că ăsta a pus gardul cu 10 cm pe pământul meu. Nu era mult 10 cm lățime, e drept, dar pe lungime de 45m totuși făceau fix... Păcat, nepotul lui nea Nelu nu l-a mai lăsat să termine rugăciunea. Cum nepotul era mai tânăr și viguros lovitura lui de topor a fost fatală. Dar omul s-a pocăit, merge fix în cer. Dar acum eu mai am o întrebare, normal: Dacă nepo-su lu nea Nelu venea cu 15 minute mai devreme, când omului nostru nici prin cap nu-i trecea să se pocăiască? Și încă ceva, nu înțeleg de ce mai trebuie pocăința și smerenia. Dacă omul zice că e creștin, e creștin și gata. De ce să se mai pocăiască? Mai bine (dacă tot are un topor în mână) îi mai trage una în cap și celuilalt vecin pe care e supărat. Binențeles că discutăm abstract. Doar că pentru mine e o teologie nouă și încerc să o înțeleg. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Pocainta nu e de azi pana maine dupa care gata, m-am pocait si m-am crestinat, pa-pa. Pentru ca nimeni din tot ce-i viu nu-i drept inaintea Domnului si intotdeauna pacatuim mai mult decat perii capului, deci avem tot atatea motive pentru a ne pocai, chiar daca sunt mai subtile decat cele de dinainte. Inca nu stiu dac-ai intrebat la misto la ce mai e nevoie de pocainta si smerenie :)
|
|||
|
|||
![]()
Crestin nu e unul fara pacate, uitati-va la cei despre care vorbeste Mantuitorul ca avand credinta( nu ca e om bun, ci ca are credinta) si va veti edifica.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Definitie | topcat | Generalitati | 9 | 28.09.2008 10:41:01 |
O definitie a singuratatii | Ioan_Ciobota | Generalitati | 14 | 28.11.2007 09:03:32 |
|