![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci din ce spune el eu pricep că este suficient să crezi și să citești și să înțelegi drept scriptura și fiecare va avea în minte forma corectă a Creației: Pentru Dumnezeu și omul lui Dumnezeu Creația este o inimă-cort cu ochi drept cam ca un hopa mitică de formă conică cu baza semisferică înconjurată de apele de jos care curg spre jos și se strâng la bază formând mările ce înconjură suprafața pământului, uscatul, iar forma pământului reflectă felul cum sau despărțit apele de ape, cum s-au rupt la început, și în acest cort, pe firmament stau stelele în mișcările lor și luna și soarele la o treilme de bază ca să lumineze pământul. În mintea mea scripura cam asta îmi spune că ar fi forma întregii creații care evoluează și se schimbă și se mântui și se înnoiește odată cu tot Cuvântul lui Dumnezeu rostit și scris de la începuturi și până acuma, până azi, căci prin ea se reflectă trece ca prin transparență Dumnezeu și veșnicia Lui care pururea este același și pururea înnoit și pururea azi, toată sf. Treime împreună cu toți sfinții și cu toți îngerii Lui care ascultă de El și-i plinesc voile Sale. Doar la început exista o formă sferică a norului, a bilei de apă, peste care în partea de sus se purta pe deasupra Duhul lui Dumnezeu și acela era Cerul și Pământul apărut brusc prin Cuvântul lui Dumnezeu. Altă bilă în univers se formează doar la eclipsa de soare când Soarele și Luna pentru o fracțiune de clipă formează o bilă perfectă de apă: foc și ghiață lipite la mijloc de o porțiune de cer perfect drept care la desparte și deci samwichiul ăsta este singura bilă perfectă din toată creația. Last edited by vsovivi; 21.02.2012 at 09:34:18. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sfîntul a fost pentru înțelegerea în literă a Scripturilor și acest lucru este foarte important, deoarece astăzi majoritatea creștinilor încearcă explicații din cele mai fabuloase care să împace creaționismul biblic cu ideile nedemonstrat și probabil nedemostrabile presupuse de oamenii de știință. Sfîntul Vasile nu a fost de acord cu înțelegerea metaforică a celor relatate în cartea Facerii și în toată Biblia, fiindcă subliniază atît de clar:Eu, când aud că Scriptura zice iarbă, înțeleg iarbă, când aud plantă, pește, fiară, dobitoc, pe toate le înțeleg creadă cum sunt spuse. Nu mă rușinez de Evanghelie. Ar fi interesant de citit Hexaimeronul în întregime, dar nu l-am găsit pe Internet. Există fragmente pe ici pe colo, dar acestea nu sînt de ajuns pentru un studiu serios.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă pe Ionuț încerci să-l duci de nas cu păcăleli... eu aștept ziua de 1 aprilie ca să râd sănătos și să port în piept simbolul că sunt primul păcălici din gLume dacă te cred pe tine sau pe cei ce nu suportă să fie scriptura interpretată cinstit, probabil de frica șefilor, c-o să-i dea afară de la lucru, și că va fi greu de muncit altceva când nu e pe piață oferte convenabile. Rămân deci la credința mea... pământul e o semisferă înconjurată de apele de jos care sub cer curg și se adună în adunările lor formând mările, iar la suprafața plată și denivelată pământul mărturisește de felul cum s-au rupt apele de ape în ziua aia de început a creației când a zis Domnul să fie o Tărie care să despartă apele de ape și să poarte numele de CER... care și el are la bază tot particula de apă, căci și cerul tot din apă este el făcut... o apă transparenta care lasă să se transmită lumina, căldura, frigul însă desparte apele de ape și transmite undele sonore sau luminoase sau electromagnetico-fulgerătoare... Tu însă poți pe maideparte să-ți susții ipotezele împreună cu toată gLumea dacă vrei că nu mă supăr, ci te respect... după cuvintele și faptele și credința și dragostea ta... sper curată și cinstită, căci nu tuturor le este dat de sus cunoașterea unor lucruri atât de simple și cu atât de puțină importanță: 'Un om oarecare cobora de la Ierusalim la Ierihon...' așa că te rog mă iartă dacă te-am agresat cu dreptatea mea, căci dinpăcate știu că eu am :)))) Last edited by vsovivi; 21.02.2012 at 12:37:44. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
mi-am dat seama la urmatoarele mesaje.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by vsovivi; 22.02.2012 at 08:40:22. |
|
||||
|
||||
![]()
Poate o vară pentrecută pe rîul Bedford unde să văd cu propriii ochi rezultatele experimentelor sau niște documente competente care să vrea să demonstreze modelul PS heliocentrist sau PP sau PS geocentrist...
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? | Florin-Ionut | Din Noul Testament | 279 | 11.07.2014 17:23:24 |
Curcubeu sferic la mormant la Pr. Arsenie Boca | au_relian | Pelerinaje la locuri Sfinte | 26 | 30.12.2011 21:17:05 |
Rugaciune pentru bolnavul care nu poate dormi | bettykalazar | Intrebari utilizatori | 3 | 25.06.2011 10:42:05 |
Pentru cei sau cele care poate sunt pe aici si vor | alecsandru | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 09.04.2009 10:36:14 |
Cum pot demonstra altora existenta lui Dumnezeu ? | question | Generalitati | 27 | 09.08.2008 17:24:43 |
|