![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Numai că în istoria Bisericii adevărurile spuse de Hristos și de sfinți (ca Ioan Gură de Aur) n-au adus întotdeauna liniște și adesea au provocat segregare. Așa că dilema mea rămâne.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
un adevar de la Dumnezeu nu poate vatama in nici un fel un suflet care il cauta pe Dumnezeu.Cu cat suntem mai departe de Dumnezeu ca atat simtim tulburare si neliniste.Cu cat ne apropiem de Dumnezeu ,cu atat mai mult adevarurile Sale ne aduc pace, liniste, milostesnie, pocainta. Exemplu: De aceea adevarul despre Apolipsa va ingrozi, soca si speria pe multi care sunt departe de Dumnezeu (isi vor face buncare si alte prostii), insa efecte contrare va avea pt cei care se apropie sau sunt aproape de Dumnezeu. Cum spunea si parintele Necula mi se pare.Zicea asa(nu tin minte exact cuvintele, dar ideea e asa):De ce sa ma tem de Apocalipsa eu, crestin botezat ortodox, in randuiala(foarte importanta aceasta precizare) de Apocalipsa? De ce sa ma tem de Domnul Meu cand El vine la mine atat timp cat eu doresc sa ajung la EL ? Last edited by Copacel; 14.11.2016 at 16:01:31. |
|
||||
|
||||
![]()
Bun. Acum rămâne să răspundem la întrebarea: Îți aduc tulburare afirmațiile de pe topicul de față? De ce da sau de ce nu?
|
|||
|
|||
![]()
Care afirmatii ca s-au spus foarte multe aici ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Cele referitoare la mitropolitul Teodosie.
|
|||
|
|||
![]()
Modul in care imi sunt prezentate de catre mass-media aceste informatii imi provoaca tulburare.Apoi ma intreb, de ce persoane care nu frecventeaza Biserica, tin foarte mult, ba chiar sunt insistente(nu ma refer la forum ci in viata reala) ca eu sa aflu aceste informatii despre Teodosie.Ma zideste pe mine sufleteste sa aflu de pacatele altora ? Ma ajuta pe mine sa-mi gasesc linistea interioara daca stiu de pacatele lui Teodosie ? Sunt in grja mea pacatele lui Teodosie ? Voi raspunde eu in fata lui Dumnezeu de pacatele lui Teodosie ? Ma ajuta pe mine astfel de informatii in mantuirea mea ?
Scrie undeva in Scriptura "si tu sa fii atent la pacatele altora si sa le arati cu degetu', daca vrei sa te mantuiesti " ? De ce trebuie eu sa fiu informat ora de ora depre felul cum Teodosie isi traieste viata ? De ce ? Pai simplu: ca sa-l JUDEC.Ca sa-l arat cu degetul. Ca sa "i-au piatra si sa lovesc", pt ca ala "e rau " ca uite "ce face popa", ca sa ma mandresc "vai eu nu fac ce face Teodosie.Vai dar cum un crestin si mai ales episcop sa faca asa ceva.Uite eu, care nu-s episcop nu fac asa ceva.Vai dar eu sunt evlavios si nu voi permite asa ceva.Trebuie sa-l arat cu degetul.Trebuie toata lumea sa vada si stie ca noi celalti nu suntem ca Teodosie , nu, nu, nu. Eu trebuie sa dovedesc lumii ca sunt alfel.Trebuie sa fac o "marturisire de credinta " prin care sa-l pun pe Teodosie la zid, altfel ce o sa zica lumea despre mine ? (mandrie) UITAND ca : eu sunt mai pacatos decat Teodosie, Dumnezeu a randuit ca el sa fie episcop, ca in rugaciunea Tatal Nostru spune clar " si ne iarta noua greselile noastre precum iartam gresitilor nostrii", uitand de multe... Deci clar: este manipulare. DNA-ul il plimba special pe Teodosie in fiecare saptamana la sediul lor, ca sa vada tot boborul cum "religia este plaga societatii ".Nu degeaba Teodosie este plimbat la DNA , tocmai cand este campanie electorala.Adica se folosesc de un adevar pt a dezbina societatea.Si asta este una din jmecheriile vechi ale lui satan cu care a castigat foarte multi, in special dintre cei care sunt crestini ortodocsi practicanti. Manipularea adevarului cu scop de a face rau. Apoi cand am de-a face cu astfel de cazuri, in mintea sa ivesc doua posibilitati: Fie te rogi pentru el , Fie il arati cu degetul.Alege ? Last edited by Copacel; 14.11.2016 at 16:52:50. |
|
||||
|
||||
![]()
Pai trebuie sa-l inveti si sa se roage. Iar in ce priveste aratarea cu degetul ,dupa cum se vede(via Maica Siluana):
![]() un singur deget arata spre altcineva pe cand 3 degete arata spre cel ce arata cu degetul. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ai mai reușit una bucată perlă.
Cum le meșterești frate? Ești conectat la fundu mării? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa-ti traduc: lepadare de sine pentru cumpatare, dreptate, curaj si adevar.Toate acestea sunt atribute despre care Dumnezeu le mentioneaza si in poruncile Sale. Tinand cont ca pe vremea lui Platon , Dumnezeu nu era cunoscut ca in invatatura Ortodoxa, ce a spus Platon sunt principii crestine. Last edited by Copacel; 14.11.2016 at 18:00:12. |
|
|||
|
|||
![]()
Da, oameni virtuoși și invățători ai virtuții au fost mulți în vechime. Uite, unul care mie imi place încă mai mult decât Platon a fost Socrate!
Dar să spui că omu e creștin fără să știe.... Asta rămâne o perlă, totuși. |
|