Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.06.2012, 19:47:53
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Sa înțeleg că voi acum sunteți în Împărăția cerurilor? Care s-a apropiat?
Da. În Împărăția Harului, așteptând venirea Împărăției Slavei.

"Pocăiți-vă că s-a apropiat împărăția cerurilor." (sf. Ioan Botezătorul în Mat.3,2)

"Pocăiți-vă, căci s-a apropiat împărăția cerurilor." (Iisus Hristos în Mat.4,17)
Vechi 13.06.2012, 19:58:27
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Nu a fost predică, ci o simplă constatare. N-am înțeles exact ce consideri "tâmpenie":
Tampenia e modul cum le combini.
Vechi 13.06.2012, 20:15:11
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Tampenia e modul cum le combini.
Să înțeleg că și tu o consideri "tâmpenie"? Trădătorule!
Vechi 13.06.2012, 20:54:50
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Stimați credincioși ai bisericilor istorice, smintelile au venit deja de sute de ani! Sfântul apostol Pavel le vedea deja lucrând în viitorul lui foarte apropiat (2 Tes. 2). Nu le mai căutați în viitor, dar mai ales la alții; fiecare să le caute în ograda proprie. Abia atunci se va înțelege mai bine Pentru ce pleacă oamenii din Bisericile istorice.
Bineinteles ca au venit. Dovada este acest topic.

Slabirea credintei nu presupune schimbarea dogmelor. Unii tanjesc dupa o credinta pe care s-o modeleze ei cum vor. Si o gasesc la secte. Ce mare branza e sa intelegem acest lucru? Asadar, sectele, in stransa legatura cu miscarea antihristica, inconstient sau constient, cauta un dumnezeu mai permisiv, care sa corespunda idealurilor masonice. Si sapa la radacina bisericii ortodoxe in primul rand.

Mare bucurie se face la ei cand mai agata cate un crestin care, in perioada comunista s-a ales doar cu botezul ortodox, nu si cu trairea credintei ortodoxe. Mai inainte de a afla frumusetea Ortodoxiei a fost atras intr-o inselare din care nu se stie daca va mai putea iesi.

Duhul lumesc spurca in general tot ce se poate spurca. Capii tuturor sectelor au fost masoni, de aceea si-au permis sa finanteze pe cei care faceau prozelitism sectar. Astfel, si sectarii erau motivati finaciar sa faca prozeliti. Bine ar fi sa nu inmultim numarul victimelor duhovnicesti, ci sa-l micsoram. Unitatea de masura in verificarea adevarului este smerenia. Unde este adevar mai mult acolo este si smerenie mai multa. De ce nu incearca nimeni sa-l duca la o secta pe parintele Iustin Parvu? Oare e atat de nepriceput incat chiar nu intelege ,,adevarul'' pe care-l propovaduiesc sectele?

Am auzit pe unii ca au trecut la secte pentru avantaje materiale. Mai cunosc pe cineva care a trecut la adventisti pentru ca acolo, conform invataturii sectare, nu au voie sa bea. Si, omul, in nestiinta lui, se mandrea ca e ,,pocait'', dar continua sa bea pe ascuns!
Vechi 13.06.2012, 21:36:01
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Și uite așa cădem noi din lac în puț.
Vechi 13.06.2012, 21:51:57
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Exclamation trist, dar se pare... adevărat

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Parerea mea despre ortodoxie era mai rea decat a dvs despre np, tocmai pentru ca nu am cunoscut-o.
Asta spune multe, dacă nu chiar totul.

Am bolduit mai jos câteva pasaje din mesajul tău inițial, care iarăși sunt foarte grăitoare despre confuzia în care se află cei căzuți în plasa schimbării de dragul necunoștinței și lenei de a căuta în ei înșiși, prin Biserică.

Citat:
În prealabil postat de Doriana
Despre motivatia celor care au apartinut de bisericile istorice si le-au "parasit". Celor mai multi nici nu le-ar fi trecut prin cap ca ar parasi ceva. Au facut parte numai cu numele din aceste biserici. Nimeni nu le-a facut vreodata cateheza, nu li s-a spus ca au onoarea sa faca parte din cea mai faina biserica posibila, si unica pe deasupra. Au cautat mantuirea si nu au gasit-o, caci nu a avut cine sa le spuna despre ea. "Tatal nostru" invatat de la bunica nu se pune. Il au si altii, iar un copil nu intelege mare lucru din aceasta rugaciune, care, la prima vedere, pentru un ochi nedeprins cu invataturile sfinte, pare ca nu spune nimic despre mantuire.

Atunci a aparut un np, care le-a prezentat clar acest mesaj al mantuirii. Omul respectiv a inteles ca exista si pentru el o mantuire si s-a intors cu toata inima catre Dumnezeu. Mai tarziu au aparuti si ortodocsii/ catolicii sa ii spuna ca e pe o cale gresita, dar era deja prea tarziu, caci omul experimentase dovezi practice ale eficacitatii caii pe care merge, asa cum experimentase si golul sufletesc in timp ce apartinea bisericilor istorice. Iar o tona de teorie nu face cat un gram de practica. De aceea, dincolo de vorbele frumoase despre bisericile istorice, omul stie unde a fost si unde a ajuns...
1. N-au căutat mântuirea, de asta nici n-au găsit-o.

2. Nici un gram și nici o tonă de practică nu valorează nimic, dacă ești pe calea greșită și nu ai baza corectă dpdv teoretic.
(în general vorbind, și în cazul credinței în particular)
Vechi 13.06.2012, 22:54:56
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Implicit

Bun. Suntem confuzi si lenesi. Dar slava lui Dumnezeu ca are mila si de cei lenesi si confuzi si le da o speranta, cand fratii lor doar ii acuza.

Eu am spus un lucru simplu: nu stiu de ce nu se intelege: Daca dvs ati creste un copil fara sa ii spuneti ca Biserica dvs ii da mantuirea, ati avea pretentia ca el sa caute mantuirea in aceasta Biserica, din moment ce el stie ca Biserica este doar pentru nunti si inmormantari, eventual injurat, caci doar atat a vazut? Sau e mai convenabil sa il acuzi de lene ca nu i-a picat din cer ideea ca ar exista o mantuire si ca ar trebui sa o caute in Biserica dvs?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 13.06.2012, 23:08:17
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Bun. Suntem confuzi si lenesi. Dar slava lui Dumnezeu ca are mila si de cei lenesi si confuzi si le da o speranta, cand fratii lor doar ii acuza.

Eu am spus un lucru simplu: nu stiu de ce nu se intelege: Daca dvs ati creste un copil fara sa ii spuneti ca Biserica dvs ii da mantuirea, ati avea pretentia ca el sa caute mantuirea in aceasta Biserica, din moment ce el stie ca Biserica este doar pentru nunti si inmormantari, eventual injurat, caci doar atat a vazut? Sau e mai convenabil sa il acuzi de lene ca nu i-a picat din cer ideea ca ar exista o mantuire si ca ar trebui sa o caute in Biserica dvs?
Aveti multa dreptate. Cum pot eu sa-i cer copilului meu sa fie olimpic cind nici macar nu i-am cumparat creioane sa invete sa scrie! Lenea este a noastra, a membrilor si slujitorilor bisericilor istorice. Daca noi, credinciosii catolici, am fi exemple de sfintenie asa cum au fost multi sfinti in viata lor si cum ne invata si Sfinta Biserica sa fim, probabil ca foarte putini membri ar alege o alta confesiune.
Vechi 13.06.2012, 23:08:27
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Sau e mai convenabil sa il acuzi de lene ca nu i-a picat din cer ideea ca ar exista o mantuire si ca ar trebui sa o caute in Biserica dvs?
Eu nu-mi imaginez cum poate el sa considera ca pana acum 150 de ani nu a existat mantuire, ca asta reiese din atitudinea lor. Oare cum nu i-a picat ideea ca in Biserica istorica exista mantuire si a plecat sa caute prin alte parti? Chiar crede ca Dumnezeu a abandonat omenirea timp de 1850 de ani?
Vechi 13.06.2012, 23:09:33
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Sau e mai convenabil sa il acuzi de lene ca nu i-a picat din cer ideea ca ar exista o mantuire si ca ar trebui sa o caute in Biserica dvs?
Eu nu-mi imaginez cum poate el sa considera ca pana acum 150 de ani nu a existat mantuire, ca asta reiese din atitudinea lui, care a ales sa caute in alte culte. Oare cum nu i-a picat ideea ca in Biserica istorica exista mantuire ? Chiar crede ca Dumnezeu a abandonat omenirea timp de 1850 de ani? As putea sa-l acuz de lipsa de logica si neincredere in lucrarea lui Dumnezeu.

Last edited by ioanna; 13.06.2012 at 23:11:48.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
De ce romanii nu mai fac filme istorice. Theodor_de_Mopsuestia Generalitati 22 27.03.2012 17:53:00
Bisericile din Apocalipsa joseph_ben_iacob Secte si culte 36 01.01.2011 14:38:29
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? irina1f Umanitare 3 24.12.2008 08:47:09