![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca un preot continua sa boteze in ciuda caterisirii botezul sau va fi luat in considerare ca al unui mirean, deci e partial valabil. In schimb un ierarh nu mai poate hirotoni, deci la schismatici (administrativi, cum spui si tu) preotii ce s-au impotrivit mai pot boteza ca un mirean daca nu au fost exclusi din Biserica, dar aceatsa e valabil doar acea generatie, nemaiavand apoi cum sa se hirotoneasca peoti pentru ca nu mai au har. Iata citatul: "Cel caterisit, daca mai slujeste, isi sporeste mai mult nevrednicia. Se pare ca botezul facut de preotii caterisit se poate recunoaste ca si cel facut de mirean; insa taina hirotoniei facuta de arhiereu caterisit, nu poate fi recunoscuta, fiindca episcopul caterisit este arhiereu numai pentru raspunderea sufletului sau, dar pentru misiunea bisericii este mirean." Iar inceputul: "306. -"Caterisirea este ridicarea darului Sf. Duh, dat unui barbat prin taina hirotoniei din pricina nevredniciei omenesti a purtatorului acestui dar, constatat prin judecata facuta de conducerea canonica a bisericii, conform cu legile scripturistice si canonice. Prin caterisire se ridica omului, care poarta hirotonia, numai dreptul de a o exercita in sanul bisericii, insa pecetea hirotoniei ramane asupra omului primitor ca un fapt care nu se mai poate desparti de fiinta lui" " Deci, pentru sinea primitorului, hirotonia nu se poate sterge cu toata raspunderea ei, dar lucrurile ei fata de obstea bisericii, desavarsit se anuleaza prin caterisirea canonica." |
|
|||
|
|||
![]()
Botezul unui mirean poate fi facut doar de un ortodox, membru al Bisericii, chiar scrie explicit ca m-am informat acum mai mult timp. Bineinteles ca nu e valabil cel facut de un hindus care boteaza in numele Sfintei Treimi. La fel si cei din alte culte.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Aici e tot Canonul 1, al Sf. Vasile cel Mare, referitor la tainele ereticilor si schismaticilor: http://ro.scribd.com/doc/30063952/Ca...asile-Cel-Mare Last edited by ioanna; 13.06.2012 at 19:25:45. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pentru insuficienta dorință de a-l căuta pe Dumnezeu, Cuvântul cel Adevărat, nu vorbele și retorica mundană. Căci credință dacă ar fi avut cât un grăunte de muștar, știm că ar fi putut muta și munții. Cultele noi sunt prea seci pentru a putea răspunde nevoii adevărate de viață în Hristos. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In ce priveste goliciunea noilor culte, e normal sa ganditi asa, cel putin la o privire superficiala. Parerea mea despre ortodoxie era mai rea decat a dvs despre np, tocmai pentru ca nu am cunoscut-o. De aceea nu ii condamn pe cei care ne vorbesc de rau, caci si eu am fost ca ei. Totusi, am avut bunavointa sa o cercetez si sa-mi mai schimb din idei, de dragul adevarului...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! | laurastifter | Alte Religii | 24 | 05.04.2013 14:10:48 |
De ce romanii nu mai fac filme istorice. | Theodor_de_Mopsuestia | Generalitati | 22 | 27.03.2012 17:53:00 |
Bisericile din Apocalipsa | joseph_ben_iacob | Secte si culte | 36 | 01.01.2011 14:38:29 |
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? | mihailt | Generalitati | 45 | 12.11.2010 18:46:27 |
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? | irina1f | Umanitare | 3 | 24.12.2008 08:47:09 |
|