Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.01.2012, 22:40:16
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
pe bune? Adica Tatal ceresc este arhanghelul Mihail? Doamne ajuta!
Adică Dumnezeu Tată este Dumnezeu Fiul?
Vechi 24.01.2012, 22:44:08
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
99 dar ce a vrut sa spuna Iuda dupa parerea ta cand s-a referit la Arhanghelul Mihail ? Cum traduceti voi ce scrie acolo ? Cum adica n-a indraznit ? Si ce inseamna sa te certe (sau mustre ) pe tine Domnul ? Exista ceva anume ce Iisus nu ar indrazni ?
Cum compari textul acela cu asta ? "Și cu adevărat, mare este taina dreptei credințe: Dumnezeu S-a arătat în trup, S-a îndreptat în Duhul, a fost văzut de îngeri, S-a propovăduit între neamuri, a fost crezut în lume, S-a înălțat întru slavă."
Sau asta :
"Iar duhurile cele necurate, cînd Îl vedeau, cădeau înaintea Lui, și strigau zicând: Tu ești Fiul lui Dumnezeu."
insasi textul din Iuda ar trebui sa te puna pe ganduri.Cum adica n-a indraznit si "sa te certe pe tine Domnul " ?
Te afli iarăși pe o pistă greșită. Citește cu atenție versetul:

"Dar Mihail Arhanghelul, când se împotrivea diavolului, certându-se cu el pentru trupul lui Moise, n-a îndrăznit să aducă judecată de hulă, ci a zis: "Să te certe pe tine Domnul!" " (Iuda 1,9 - versiunea Sinodală)

Hristos nu S-a încumetat să rostească cuvinte injurioase, adică să vorbească așa cum nu-I stă în caracterul Lui divin. Termenul [βλασφημίας] folosit aici ar fi trebuit să-ți spună totul...
Vechi 24.01.2012, 22:51:47
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul

"Dar Mihail Arhanghelul, când se împotrivea diavolului, certându-se cu el pentru trupul lui Moise, n-a îndrăznit să aducă judecată de hulă, ci a zis: "Să te certe pe tine Domnul!" " (Iuda 1,9 - versiunea Sinodală)

Hristos nu S-a încumetat să rostească cuvinte injurioase, adică să vorbească așa cum nu-I stă în caracterul Lui divin. Termenul [βλασφημίας] folosit aici ar fi trebuit să-ți spună totul...
Adica s-a ferit sa-i zica vreo 2 pe romaneste ?
Ce inseamna sa te certe pe tine Domnul ? Care Domn ?
Din ce vad eu acolo cuvantul e blasfemie.Ce inseamna asta ?
Vechi 24.01.2012, 23:07:11
Banned

Implicit

Citat:
Cam așa ceva...

Citat:
Care Domn ?
Acesta:

"Zis-a Domnul Domnului Meu: "Șezi de-a dreapta Mea, până ce voi pune pe vrăjmașii Tăi așternut picioarelor Tale". " (Psalm 109,1 - versiunea Sinodală)

Citat:
Din ce vad eu acolo cuvantul e blasfemie.Ce inseamna asta ?
Nu cunoști sensul termenului?
Vechi 25.01.2012, 08:19:43
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Ce inseamna sa te certe pe tine Domnul ?
Alaturi de Iuda 1:9, pune si versetul din Zaharia 3:2 (care a mai fost postat - dar nu l-ai observat):
"si a zis Domnul cãtre Satana: "Ceartã-te pe tine Domnul, diavole," (Zaharia 3:2).
"Mihail Arhanghelul, cand se impotrivea diavolului ... a zis: "Sã te certe pe tine Domnul!"(Iuda 1:9)
Observi asemanarea intre personaje (Domnul si Arhanghelul Mihail)? Ti se pare "incredibila" aceasta asemanare?
Vechi 25.01.2012, 09:17:12
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:

Dar de Yahve Savaot ai auzit? Ce inseamna Savaot? Ai auzit cumva de Mihail Savaot?
Daca noi 2 ne certam amice, cum ar suna ca eu sa-ti spun: Sa te certe pe tine Seful? Asta in contextul in care eu as fi Seful (vorbind ipotetic)? Nu suna ciudat? Eu stiu ca Biblia este o carte in care logica primeaza pentru ca este cuvantul lui Dumnezeu. Doamne ajuta!
Vechi 25.01.2012, 09:21:53
Banned

Implicit

Citat:
Dar de Yahve Savaot ai auzit? Ce inseamna Savaot? Ai auzit cumva de Mihail Savaot?
Daca noi 2 ne certam amice, cum ar suna ca eu sa-ti spun: Sa te certe pe tine Seful? Asta in contextul in care eu as fi Seful (vorbind ipotetic)? Nu suna ciudat? Eu stiu ca Biblia este o carte in care logica primeaza pentru ca este cuvantul lui Dumnezeu. Doamne ajuta!
De ce puneți aceleași întrebări, voi nu citiți ce răspund celorlalți interlocutori? Spam, spam și iarăși spam...
Vechi 25.01.2012, 09:27:54
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
De ce puneți aceleași întrebări, voi nu citiți ce răspund celorlalți interlocutori? Spam, spam și iarăși spam...
pai tocmai CA NU RASPUNZI, te intreb din nou. Intrebarea asta am pus-o si celuilalt adventist, prietenul Grasuu77. El mi-a raspuns zicand ca sunt lucruri delicate despre dumnezeire...SI ATAT. Ti se pare ca asta ar fi un raspuns? Doamne ajuta!
Vechi 25.01.2012, 09:48:45
Banned

Implicit

Citat:
pai tocmai CA NU RASPUNZI, te intreb din nou. Intrebarea asta am pus-o si celuilalt adventist, prietenul Grasuu77. El mi-a raspuns zicand ca sunt lucruri delicate despre dumnezeire...SI ATAT. Ti se pare ca asta ar fi un raspuns? Doamne ajuta!
Dacă erai atent, chiar două postări mai sus era răspunsul: Domnul îl numește "Domn" pe Domnul. Sunt multe exemple în Sfânta Scriptură în care Hristos Îl numește "Domnul" pe Tatăl și chiar câteva exemple în care Tatăl Îl numește "Domn" pe Fiul. E chiar atât de greu de acceptat acest lucru?
Cât privește "Domnul Savaot", de asemenea am mai răspuns: atât Tatăl, cât și Fiul pot primi acest Nume, la fel ca și titulatura de Iehova.
Vechi 25.01.2012, 10:21:32
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Dacă erai atent, chiar două postări mai sus era răspunsul: Domnul îl numește "Domn" pe Domnul. Sunt multe exemple în Sfânta Scriptură în care Hristos Îl numește "Domnul" pe Tatăl și chiar câteva exemple în care Tatăl Îl numește "Domn" pe Fiul. E chiar atât de greu de acceptat acest lucru?
Cât privește "Domnul Savaot", de asemenea am mai răspuns: atât Tatăl, cât și Fiul pot primi acest Nume, la fel ca și titulatura de Iehova.
pe bune? Unde scrie in NT de Iisus Savaot? Unde scrie in Biblie de Mihail Savaot?
Si unde e logica din versetul din Iuda? Te mai intreb o data: Nu e o exprimare ciudata si fara noima? Asta in cazul in care Mihail ar fi Dumnezeu. Doamne ajuta!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Invataturi adventiste incredibile, partea a II-a Erethorn Secte si culte 88 17.11.2019 08:20:07
Acuzatii incredibile impotriva IPS Bartolomeu Anania andrei_im Stiri, actualitati, anunturi 87 10.04.2014 21:10:48
De ce multe persoane devin celebre, cunoscute in lume numai dupa moartea lor? Bast-et Generalitati 9 21.09.2010 12:54:49
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12