![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
A fi parte din Biserica lui Hristos nu este un drept dat oricui din oficiu, ci este un privilegiu. Sfantul Ap. Pavel spune ca am fost cumparati cu pret scump, care este insusi preacinstit sangele Mantuitorului nostru. Nu am spus ca nu ai ce cauta in acele biserici. Doar ca pe de o parte ce crezi tu nu se potriveste cu ce se predica in acele biserici. Deci da, vino, din toata inima, daca vii cu gand bun de a invata si adanci ceea ce se predica de sute si sute de ani. Dar daca nu, mai bine lasa-le in pace. Sunt destui care nu isi cunosc credinta, nu este nevoie de altii care vor sa o schimbe incat sa devina de nerecunoscut, asa cum este a ta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar tocmai ca in religie Iisus a zis ca descoperirile se vor face celor mici si nu celor invatati, este exact locul unde nu se mai discrimineaza cel mic de catre cel mare, ci cel mare s-a facut slujitor celui mic ca sa il ridice pana la El ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In toate postarile tale (pe care am rezistat sa le parcurg) repeti stresant "sa propovaduiasca Evanghelia pana la capatul pamantului", te obsedeaza vad. Doar atat cunosti? Si ca ziceai ca Domnul nostru Iisus Hristos nu a facut preoti, iti suna cunoscuta ideea de "punere a mainilor"? Subiectul lansat, referitor la o femeie preot, e prea absurd pentru a merita un raspuns.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca biserica nu ar fi introdus prin traditie si pareri umane, nu am avea acum atatea biserici traditionale, greco-ortodoxa, ortodoxa copta si catolica, am avea una singura. Este dovada ca doar ceea ce este comun in aceste biserici este de la Hristos, restul este de la mintea omeneasca. Si daca iei ceea ce este comun in ele ca sa faci o biserica, o sa vezi ca nu ramai cu prea multe ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Punerea mainilor imi este foarte cunoscuta la fel ca si faptul ca Sf. Ap. Pavel nu a spovedit pe nimeni, a botezat pe foarte putini si a zis ca el are ca misiune propovaduirea evangheliei. Saracu', numai asta stia? ![]() Si la fel si ceilalti apostoli, au zis ca nu este vrednic de ei sa isi piarda timpul cu altceva decat propovaduirea Evangheliei asa ca i-au lasat pe altii sa faca toate celelalte. Numai atata stiau? ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa inteleg ca tu fiind mai "mica" ti s-au descoperit lucruri mari,iar noua nu ni se pot dezvalui aceste lucruri ca ne consideram mari. Eu de asta am spus ,ca nu e cazul sa facem noi teologie,ci sa invatam teologie,de la cei in masura sa predice .... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Puterea vindecarii prin ritualul punerii mainilor a fost transmisa de Iisus, Sfintilor Apostoli, care au lasat-o Bisericii prin taina Sfantului Maslu: “Peste bolnavi isi vor pune mainile si se vor face sanatosi” (Marcu 16, 18 ). Misiunea lor a fost diferita... nu vad rostul comparatiei. Sa inteleg ca te indoiesti de folosul spovedaniei daca nu scrie ca a fost savarsita de apostoli?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce parere aveti de darurile Duhului Sfant care se vor revarsa peste fii si fiice, conform proorociei? Cum le primesc oamenii? Prin punerea mainilor, prin botez, prin credinta, la cerere, cum? Ce parere aveti? Dar sfintele martire care au evanghelizat si pe altii, iar acesti altii au ajuns crestini datorita cuvantului lor, isi pusese cineva mainile pe capul lor? Predicau ele din tratate de teologie complicate dupa vreo cativa ani de studii de facultate? Ce parere aveti? ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cand a fost introdusa Spovedania, stii cumva?... Si cum se facea ea? Cum se platea pentru pacate? Ce canon se dadea si cand?... Last edited by Adriana3; 20.01.2011 at 17:19:38. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
din ospățul credinței |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Postul pentru femeile insarcinate | anculina | Postul | 202 | 27.04.2016 09:39:32 |
Sfaturi pentru un prea-pacatos | laur_3440 | Pocainta | 6 | 16.05.2010 20:02:26 |
(Cum) sunt informate femeile inainte de avort? | andreicosmovici | Generalitati | 10 | 11.08.2008 08:29:04 |
|