Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.07.2016, 18:14:54
Trimisul Trimisul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.03.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Ce coincidenta...

Ok, hai sa o luam asa. Sunt milioane de oameni in lumea asta care stiu ca pamantul e plat dar nu sufla o vorba, nu? Realizezi ca, din acei oameni de stiinta, cel care ar veni la suprafata cu adevarul ar face mai multi bani din asta decat poti sa-ti imaginezi?
Sa tii adevarul ascuns e o pierdere de bani, cat trebuie sa investesti sa-i faci pe toti sa taca. Dar sa spui adevarul, pai, primesti atentie media, faima, etc. Devii bogat.
Văd că mi le întorci, păi eu nu am susținut ceva fără o temelie solidă ce derivă din scripturi și care vine de sus de la Dumnezeu.

deci nu sunt ca Stalin care zicea cam așa:''se știe că Popescov crede în Dumnezeu și în Biblie. Acolo se susține că pămîntul e plat. oamenii de știință au aflat că e sferic deci e clar că Popescov e un dușman al partidului și al colhozurilor deci trebuie deportat în siberia unde își va ispăși pedeapsa de mincinos și de dușman al poporului sovietic.''

Eu nu execut și nu deportez pe nimeni și nu spun că se știe în sensul că minciuna respectivă, bîrfa lansată de aparatul represiv a devenit adevăr incontestabil pentru mase și astfel să încerc să manipulez opinia publică pentru a-l încrimina pe cineva. Căci dacă spui ''se știe'', e ca și cum e dovedit deja că informația respectivă e sigură și a fost cercetat și e știut de toată lumea că respectivul e vinovat și deci trebuie împușcat dar tovrășul avînd milă îi dă doar pedeapsa de a fi internat în lagărul de muncă din Siberia unde își va ispăși pedeapsa cuvenită.

Defapt acel Popoescov putea fi oricine, chiar unul dintre membri de partid devenit incomod clicii aflată la puterea sistemului.

Păi vezi, dacă oamenii de știință ar susține adevărul, că pămîntul e plat, atunci oamenii ar merge la biserciă și nu la facultăți și și-ar pierde clienții și credibilitatea deci banii și niciunul din ei nu e fraier să descopere că Biblia este cea care a avut dreptate, căci dacă ar fi așa atunci ar fi obligat moral să nu mai păcătuiască și cum el ca orice om de știință vrea să aibă bani pentru păcate și nu pentru ce crezi tu atunci preferă să spună că pămîntul e sferică și să propage teoria oamenilor de știință ca oamenii să îi pună pe ei mai sus de biserică și de Dumnezeu.

Și dacă nu este om de știință să priceapă lucurui atît de simple... atunci de ce musai sunt eu vinovat de asta?

Nu-ți fă iluzi sunt foarte mulți care susțin că pămîntul e plat căci teoria heliocentrică sau că pămîntul e sferic vine din Grecia antică sau oare tu nu l-ai văzut pe zeul atlas cu pămîntul sferic în spate trudind.

Și de atunci au fost mulți oameni de știință credincioși care au susținut că pămîntul e plat, dar au apărut apoi ca ciupercile după ploaie oamenii de știință, după călătoria lui magelan și a lui Americo Vespuci să zică ei că dacă au ajuns de unde au plecat făcînd ocolul pămîntului în nu mai știu cîte zile atunci nu poate fi decît că s-au învîrtit pe o sferă.

Dar nu e sferă ci e plat... și mările și oceanele așijderea. Ce ne facem?

Pur și simplu le este frică și nu pot și nu vor să creadă și să susțină adevărul împotriva curentului, tuturor le place să se lase duși pe apa strîmbeteie!

Deci nu e vorba numai de bani ci și de frică și lașiatate!

Eu ți-am arătat cît de simplu poți să contrazici teoriile lor absurde și dacă vrei îți mai arăt mereu suficiente argumente care să te facă să crezi că nu poate fi altfel decît plat și mările și oceanele așijderea.

De ce credeți că ar fi fost mai bine și mai frumos dacă pămîntul și soarele și luna ar fi fost sferice? Mie îmi plac așa cum sunt: pămîntul și mările plate iar soarele și luna semisferice ca abea la eclipsa de soare să formeze o sferă perfectă.

Te-am mai întrebat ceva rugîndu-te să răspunzi: ce distanță maximă pot avea doi observatori tereștri între ei pentru a vedea simultan eclipsa de soare? Fă-ți un desen unde faci 3 cercuri, soarele, luna și pămîntul așa ca în teoria în care crezi și încearcă să.ți dai seama și dă-mi un răspuns. Nu e greu, orice elev poate asta darmite atunci mulțime de oameni de știință și profesori de liceu și de facultate.

Și te rog ia niște poze cu fazele lunii și eclipsa de lună și explică-mi de ce luminanța rămîne constantă de la începutul eclipsei și pînă la eclipsa totală, pe partea luminată a lunii, căci dacă pămîntul s-ar interpune ar trebui să vezi și cu ochiul liber cum pe partea luminoasă și care mai este încă luminata, a lunii, se reduce intensitatea luminosă din pricina că de acolo se vede o suprafață tot mai mică din soare care să lumineze luna din moment ce între ele s-a interpus pămîntul așa cum pare că dovedește pata neagră curbată ce se vede pe lună. Deci ai trebui să vezi o scădere a intensității luminoase pe partea luminoasă dar ea rămîne la fel, srălucirea fiind la fel chiar dăcă partea luminoasă e un colț în formă de C sau e lună plină în formă de O.

Pentru orice om sănătos la cap care pricepe o demonstrație logică simplă, ajunge firesc să creadă că ceea ce se vede la eclipsa de Lună nu e curbura și umbra pămîntului sferic interpus între soare și lună după cum susțin teoriile absurde ale oamenilor de știință ci este cu totul și cu totul alt fenomen: ''Soarele își vede apusul său.'' așa cum este scris în Psalmi.

Eu cred că defapt este chiar momentul cînd pe cer soarele își vede lumina pe lună venind dintr-o parte după care se o vede venind din cealaltă parte, direcție, dovedind prin asta finitatea creației. Coroborînd cu imaginea de la poli a învîrtirii zilnice a soarelui sus pe cer, căci așa se vede soarele vara de la poli, poți să vezi că soarele se învîrte într-un cerc fiind mereu deasupra pe cer, atunci poți să tragi concluzia că nu coboară niciodată sub pămîntul plat așa cum credem noi văzînd că răsare și apune zilnic.

Last edited by Trimisul; 01.07.2016 at 18:41:00.
Reply With Quote
Vechi 01.07.2016, 18:18:28
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Trimisul Vezi mesajul
Păi vezi, dacă oamenii de știință ar susține adevărul, că pămîntul e plat, atunci oamenii ar merge la biserciă și nu la facultăți
.
Uite, tu ai zis-o. Ca sa crezi ca pamantul e plat, trebuie sa nu mergi la facultati. Adica, pana la urma, nu-i de mirare ca cineva care nu a mers la scoala si nu a invatat nimic crede a pamantul e plat.
Reply With Quote
Vechi 01.07.2016, 18:48:35
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Arpopos de altitudinea de croaziera.Avioanele linie trebuie ss incerce sa zboare cat mai sus ca sa faca economie de combustibil.Aceasta economie consta in scurtarea distantei dintere punctul de plecare si cel de sosire.Deci cu alte cuvinte in functie de altitudinea la carea aflu distanta dintre doua puncte in linie dreapta variaza. Cu cat zbor msi sus cu atat folosesc mai putin combustibil pt cs distanta este msi scurta.
Daca o sa te uiti la lanul de zbor al unei curse de linir o sa vezi ca este in forma de trapez.Cu baza mare fiind fistsnts dintre cele doua orase la nivelul marii si baza mica fiind altitudinea de croaziera.
Iar daca avem un trapez atunci avem si avem si cercul circumscris trapezului.Iar cercul este proiectia unei sfere care din cate stiu eu e rotunda.Daca pamantul n-ar fi rotund avioanele n- ar mai putea mai putea face inconjurul lumii t cs n-ar avea cum sa economiseasca combustibil
Ești culmea, păi dacă un avion cu cît zboară mai sus cu atît consumă mai puțin combustibil rezultă că pămîntul nu are cum să fie sferic, pentru că dacă ar fi sferic, cu cît zbori mai sus lungimea de parcurs pînă la destinație este tot mai lungă și consumul tot mai mare, după formula L=alphaR în radiani, deci cu cît R e mai mare, unde R=razaPămîntului + H adică altitudinea de zbor cu atît lungimea de parcurs e mai mare deci e complet absurd și ilogic să susții pe baza asta că pămîntul e sferic. Pe baza asta ai putea susține că e plat sau concav! Tu susți pe baza asta că e sferic.

E bună poanta asta cu cercul circumscris trapezului că e defapt proiecția sferei pe planul făcut de trapez care este un plan ce trece prin centrul sferei. E bună de tot. Practic propiecția ''sferei'' pămînt pe planul trapezului nu poate să aibe niciun punct comun cu respectivul trapez de zbor.

Last edited by Trimisul; 01.07.2016 at 19:03:14.
Reply With Quote
Vechi 01.07.2016, 19:36:13
Banned

Implicit

Citat:
Citat:
Citat:
Păi vezi, dacă oamenii de știință ar susține adevărul, că pămîntul e plat, atunci oamenii ar merge la biserciă și nu la facultăți
.Uite, tu ai zis-o. Ca sa crezi ca pamantul e plat, trebuie sa nu mergi la facultati. Adica, pana la urma, nu-i de mirare ca cineva care nu a mers la scoala si nu a invatat nimic crede a pamantul e plat.
O întorci ca la Ploiești cu o logică complet absurdă exact ca cea a oamenilor de știință care lansează ei exact o asfel de propagandă ca a ta ca să le întărească minciunile în credința proștilor pentru a-i face să nu mai creadă în Dumnezeu ci în oamenii de știință care cică știu ei mai bine ca Dumnezu cum a făcut toate sau care susțin spre a lor pierzare că nu există Dumnezeu și că nu așa cum este descris în scripturi au fost făcute ci prin bigbang în milioane și miliarde de ani și că între noi și stele sunt milioane de ani lumină distanță.

Deci nu eu am zis-o ci ceea ce scrii tu aia tu zici și nu eu, iar deducția ta pe baza a ceea ce ai citat de la mine este complet anapoda.

Eu am scris de interesul oamenilor de știință, tu spui ce crezi tu că trebuie să faci ca să nu crezi că pămîntul e plat: să nu mergi la biserică ci exclusiv numai la facultăți.

Deci abea atunci nu-i de mirare că nu poți altceva să crezi decît cum te învață la facultate sau la școală cei ce pun mai presus de Dumnezeu teoriile absurde scornicite de oamenii numiți de știință căci dacă mergi la biserică și nu la oricare, ci acolo unde se învață de la Dumnezeu dreapta credință, acolo sigur vei afla că Pămîntul e plat și soarele și luna sunt semisferice dacă îți cand din întîmplare mărturisirile cele drepte ale unor sfinți sau dacă mă crezi pe mine un oarecare mirean din BOR ce citesc și Cuvîntul lui Dumnezeu de la Pucioasa, deci nu în oricare biserică o să înveți Adevărul căci mai nou și în biserică se învață la fel ca în gLume, toți spun că pămîntul și soarele și luna sunt semisferice și că se învîrte pămîntul în jurul soarelui și luna în jurul pămîntului, toți spun minciuni.

De aia e trist Dumnezeu pentru că nu mai este cine să rumege și să înțeleagă pentru ca să vadă Adevărul și să creadă, toți s-au abătut și și-au strîmbat căile și viața și-au umplut-o de ocară și se duc unii după alții în rătăcire...

Deci nu eu am zis minciuna ci tu și ai mai și spus că eu o spun ''deducînd'' tu sau răstălmăcind spre a ta pierzare ca să lansezi propaganda mincinoasă cică lansată de mine, căci tu zici că aia pricepi din ce am scris, nu dragul meu ci ceea ce ai zis tu e ceea ce cred oamenii de știință, că numai proștii care merg la biserică și care nu merg la școală pot să creadă că pămîntul e plat.

Eu păcătosul și alți sfinți care au mărturisit am fost și am făcut facultate și cu toate astea susținem că pămîntul e plat! De ce? Pentru că suntem ''prtoști'' spre deosebire de voi care vă credeți ''deștepți'' sau ''înțelepți''.

Eu ți-am dat argumente drepte și clare la care nu mi-ai răspuns ci vi mereu cu jmecherii ieftine. Păi răspunde-mi la întrebările respective pentru care îți trebuie cunoștiințe elementare de matematică și de fizică, de nota 5 de liceu sau de școală generală și nu de cineștie ce facultăți. Răspunde la ele mai înainte de a mă face înapoiat sau nedus la școală, răspunde la ele împreună cu cîte universități de renume vrei dumneata să vedem ce răspundeți.

Eu v-am răspuns: Pămîntul e plat și mările și oceanele așijderea iar soarele și luna sunt semisferice... pe bune!

Last edited by Trimisul; 01.07.2016 at 19:44:34.
Reply With Quote
Vechi 01.07.2016, 19:46:50
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
O întorci ca la Ploiești cu o logică complet absurdă exact ca cea a oamenilor de știință care lansează ei exact o asfel de propagandă ca a ta ca să le întărească minciunile în credința proștilor pentru a-i face să nu mai creadă în Dumnezeu ci în oamenii de știință care cică știu ei mai bine ca Dumnezu cum a făcut toate sau care susțin spre a lor pierzare că nu există Dumnezeu și că nu așa cum este descris în scripturi au fost făcute ci prin bigbang în milioane și miliarde de ani și că între noi și stele sunt milioane de ani lumină distanță.

Deci nu eu am zis-o ci ceea ce scrii tu aia tu zici și nu eu, iar deducția ta pe baza a ceea ce ai citat de la mine este complet anapoda.

Eu am scris de interesul oamenilor de știință, tu spui ce crezi tu că trebuie să faci ca să nu crezi că pămîntul e plat: să nu mergi la biserică ci exclusiv numai la facultăți.

Deci abea atunci nu-i de mirare că nu poți altceva să crezi decît cum te învață la facultate sau la școală cei ce pun mai presus de Dumnezeu teoriile absurde scornicite de oamenii numiți de știință căci dacă mergi la biserică și nu la oricare, ci acolo unde se învață de la Dumnezeu dreapta credință, acolo sigur vei afla că Pămîntul e plat și soarele și luna sunt semisferice dacă îți cand din întîmplare mărturisirile cele drepte ale unor sfinți sau dacă mă crezi pe mine un oarecare mirean din BOR ce citesc și Cuvîntul lui Dumnezeu de la Pucioasa, deci nu în oricare biserică o să înveți Adevărul căci mai nou și în biserică se învață la fel ca în gLume, toți spun că pămîntul și soarele și luna sunt semisferice și că se învîrte pămîntul în jurul soarelui și luna în jurul pămîntului, toți spun minciuni.

De aia e trist Dumnezeu pentru că nu mai este cine să rumege și să înțeleagă pentru ca să vadă Adevărul și să creadă, toți s-au abătut și și-au strîmbat căile și viața și-au umplut-o de ocară și se duc unii după alții în rătăcire...
Dar chestia este ca tu nu esti Dumnezeu. Tu vezi in jurul tau oameni care nu sunt de acord cu Dumnezeu, cand de fapt nu sunt de acord cu tine. Tu nu vezi ca te crezi deja Dumnezeu? Ca tot ce vine din gura si degetele tale vine de la divin?
Reply With Quote
Vechi 01.07.2016, 20:02:12
Banned

Implicit

Citat:
La tine e mai rau, tu negi realitatea.
Voi nu o cunoșteți ci crezînd în minciuna explicaționistă a oamenilor de știință care sărmanii așa și-au putetut ei explica realitate vi se pare că eu o neg cînd defapt voi o negați prin faptul că neglijînd argumentele care vă contrazic teoriile persistați în iluziile ''științifice'' pe care vi le-ați format la școlile gLumii. Dar ăsta nu este un păcat așa de mare, decît că voi nu puteți căuta cu adevărat dreptatea, dar păcatul cel mare e că mai nou același duh gLumesc rău și mincinos te păcălește și prin oamenii bisericii dreptei credințe căci s-au molipsit și ei de s-au luat după eretici și după păgîni și după vrăjitorii numiți oameni de știință și acum toți spun în cor pe toate televiziunile: ''Pămîntul e planetă și e sferic, Soarele și Luna sunt sferice și pămîntul se învîrte în jurul soarelui și înjurul axei sale și luna în jurul pămîntului și n-a fost nicio facere și nicio creație ci bigbang și că cele 7 zile ale creației și ale Facerii descrise în scripturi sunt defapt milioane de ani și uite așa împacă ei și capra și varza ca să fie cică pace în lume.

Păi vă spun că asta nu e pace ci e un amestec toxic care duce la prostie și la lepădare de Dumnezeu căci nu se poate să fii și cu gLumea dar și cu Dumnezeu pentru că Dumnezeu nu spune ceea ce spune gLumea ci Dumnezeu spune Adevărul.

Deci nu sunteți voi vinovați că nu știți ce credeți ci alții sunt cu musca pe căciulă și vor fi trași cîndva la răspundere de ce și pentru ce au lepădat dreptatea și adevărul, pe Dumnezeu și sfintele scripturi de s-au amestecat cu ateii, cu păgînii, cu ereticii și cu toată gLumea.

Eu nu-i grăbesc să mă creadă pe mine dar eu cred că e așa cum spun: Pămîntul e plat, mările și oceanele așijderea iar soarele și luna sunt semisferice.
Reply With Quote
Vechi 01.07.2016, 20:13:53
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
dar eu cred că e așa cum spun: Pămîntul e plat, mările și oceanele așijderea iar soarele și luna sunt semisferice.
Vezi? Tu crezi asta. Nu inseamna ca este adevarat, nici ca vine de altundeva decat din gandirea ta.
Reply With Quote
Vechi 01.07.2016, 20:33:46
Banned

Implicit

Citat:
Dar chestia este ca tu nu esti Dumnezeu. Tu vezi in jurul tau oameni care nu sunt de acord cu Dumnezeu, cand de fapt nu sunt de acord cu tine. Tu nu vezi ca te crezi deja Dumnezeu? Ca tot ce vine din gura si degetele tale vine de la divin?
Placa asta mi-o repetați toți: atunci cînd nu aveți argumente îmi deschideți voi ochii susținînd că cică eu sunt nebunul. Găsiți voi o logică absurdă ca să scoateți din textele mele că eu spun depre mine ceea ce susțineți voi.

Eu am spus că sunt un Trimis.

Eu cred că tu nu ești Dumnezeu și nici oamenii de știință pe care tu îi divinizezi nu sunt Dumnezeu și nu o spun cu răutate ci pentru că susții minciuni de aia nu ești, dacă ai susține Adevărul atunci te-aș putea asemăna cu Dumnezeu.

Dar tot ceea ce vine din gura și din degetele tale de unde vine? De la cel rău? Eu n-am spus că sunt fără păcat și fără greșală și chiar tu ești martor cîte greșeli de socoteală am făcut în postările anterioare pe care tu mi le-ai corectat și ți-am dat dreptate cerîndu-mi scuze și chiar postările de mai sus dovedesc că a trebuit mereu să mi le corectez, deci orbul și uitucul și nedreptul și ignorantul s-ar putea să fii chiar tu din moment ce vii cu astfel de acuzații.

Deci nu eu omul și atît, nu eu păcătosul am făcut Cerul și Pămîntul ci Sfîntul Dumnezeu.

Așa că te rog nu mai exagera lucrurile încercînd să mă scoți nebun ca să-mi decredibilizezi argumentele încercînd să mă păcălești pe mine sau pe alții ca pe proști. Încearcă să fii cinstit și să iei în serios și argumentele care contravin teoriilor tale, nu le neglija căci sunt la fel de importante ca și cele care par a-ți susține teoriile.

Dacă vrei să ajungi la Adevăr atunci caută și folosește toate datele în mod cinstit și nu neglija cu viclenie ceea ce s-ar putea să-ți răstoarne teoriile născocite pe care le crezi orbește.

Eu ți-am pus cîteva întrebări la care aștept răspunsuri cinstite. Văd că le eviți sistematic în timp ce încerci să mă scoți nebun.

Păi eu susțin ceea ce susține Dumnezeu și nu e invers, nu Dumnezeu susține ceea ce susțin eu de parcă eu aș fi Dumnezeu și nu El deci ceea ce susțin eu vine de la Dumnezeu și aia susține și Dumnezeu din ceea ce susțin eu, ceea ce vine de la El și nu tot ce vine de la mine, deci eu susțin și cred în ceea ce vine de la El și nu de la oamenii care mint.

Last edited by Trimisul; 01.07.2016 at 20:38:39.
Reply With Quote
Vechi 01.07.2016, 20:57:56
Banned

Implicit

Citat:
Citat:
În prealabil postat de Trimisul Vezi mesajul dar eu cred că e așa cum spun: Pămîntul e plat, mările și oceanele așijderea iar soarele și luna sunt semisferice.
Vezi? Tu crezi asta. Nu inseamna ca este adevarat, nici ca vine de altundeva decat din gandirea ta.
Da, eu cred asta. ''Logica'' ta exclude pe Dumnezeu și pe ceilalți sfinți și drepți și oameni păcătoși așa ca mine care cred și ei la fel.

Nu numai pentru că cred eu cred și ei ci pentru că așa cred și ei de la Dumnezeu și de la alți martori mărturisitori care au mărturisit și ei Adevărul și pentru că rumegînd și gîndind și înțelegînd poate au priceput și au crezut că sigur Dumnezeu are dreptate și că e adevărat și e de la El ce este scris în scripturi sau ceea ce au auzit de la El direct sau prin îngeri. Treptat s-au lămurit că nu Dumnezeu minte.

Deci ei exclus și ai neglijat restul celor care cred și ei exact la fel.

Cum ai făcut? Păi ai neglijat cu viclenie lingvistică spunînd în scris: ''Tu crezi asta.'' cu sensul de ''numai tu crezi asta și nimeni altcineva''. Apoi pentru că aș fi singurul care crede asta încerci să mă indoiești că ar fi adevărat și să mă scoți nebun, spunînd că dacă cred nu înseamnă că este adevărat și nici că ar veni de la Dumnezeu ci că dacă sunt singurul care cred asta așa cum crezi tu că sunt atunci sigur că ceea ce cred este o minciună care vine din gîndirea mea (nebună) spre deosebire de ''realitatea'' pe care tu o știi mai bine ca mine și care vine din gîndira oamenilor de știință și din gîndirea ta.

Acuma îți dai seama ce fel de argumente ai și cum încerci să-ți susții teoriile? Păcălind așa cum păcălesc și oamenii de știință și din păcate așa cum păcălește vicleanul cel rău pe naivi ca să se îndoiască și să lepede Dreapta Credință în Adevăr și să se ia după gLume.

De ce în loc să încerci mereu să-mi deschizi ochii arătîndu-mi că aș fi nebun așa cum susții tu nu vrei mai bine să-mi răspunzi cinstit, fizico-matematic sau cum crezi tu la problemele elementare pe care ți le-am pus ție și tuturor asemnea ta mai sus.

În loc să încerci să mă ''tratezi'' de ce neglijezi și te faci că nu știi ce te-am întrebat?

Deci dacă și cred ceea ce susțin și care vine nu de la ooameni sau de la mine însumi ci de la Dumnezeu înseamnă că cel puțin pentru mine este foarte adevărat!

Last edited by Trimisul; 01.07.2016 at 21:15:09.
Reply With Quote
Vechi 01.07.2016, 21:26:43
Banned

Implicit Pentru abracadabraaaaaaa63

Uite asta te-am întrebat dacă ai neglijat:

Citat:
Dar ca să pricepi mai simplu că teoria helocentrică cu pămînt și lună sferică nu e posibilă te rog desenează pe o hîrtie, soarele și luna și pămîntul la eclipsa de soare și apoi unind tangențial soarele și luna într-un con cu vîrful pe suprafața pămîntului te rog spune-mi la ce distanță între ei, doi oameni aflați pe suprafața pămîntului, pot vedea simultan eclipsa?

Iar că la eclipsa de lună nu e pămîntul interpus între lună și soare ca să zici că i se vede curbura pe lună se explică simplu astfel: suprafața soarelui fiind mare și neputînd fi asimilată unei surse de lumină omnidirecțională ce pornește dintr-un punct ci de la o suprafață discoidală atunci la eclipsa de lună cînd treptat se interpune între soare și lună pămîntul sferic așa cum se presupune ar trebui ca suprafața rămasă luminată a lunii să devină tot mai întunecoasă, adică intensitatea luminoasă sau luminanța să fie treptat tot mai slabă în partea luminoasă care scade treptat la eclipsa de lună. Dar nu se întîmplă așa ci luminanța se păstrează la fel exact ca în fazele de creștere sau descreștere a lunii deci e clar că respectiva curbură văzută la eclipsa de soare nu se datorează interpunerii unui pămînt sferic între soare și lună.

Prin urmare rămîn să cred că pămîntul e plat și soarele și luna sunt semisferice. (citiatul avea greșeli și mi-am permis să mi-l corectez pentru ca să poți pricepe mai bine ce am scris)
Hai nu da bir cu fugiții ci încearcă să răspunzi ca la școală, ca la alea cu care te lauzi că le-ai făcut sau le faci... te rog ieși la tablă și explică-mi ca la proști dîndu-mi răspunsul în care ești în stare apoi să și crezi.

Citește și răspunde cinstit la întrebarea din citat.

Deci iată două argumente logice sau științifice pe lîngă cele scripturistice care îți spulberă teoriile scornicite de oamenii de știință în care tu crezi orbește de parcă ei ar fi Dumnezei cînd defapt nu sunt decît niște oameni... mincinoși care păcălesc o lume întreagă la fel ca și comuniștii și musulmanii și ereticii, cîtă frunză și iarbă... dar oare ei au dreptate sau Dumnezeu?

Eu cred că Dumnezeu!... și din fericire pntru ei și pentru mine nu sunt singurul.

Last edited by Trimisul; 01.07.2016 at 21:38:09.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre Post in Biserica universala achimovjan Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 9 06.05.2010 14:53:11
Care e adevarat Biserica Crestina?Ne arata istoria aceasta mihailt Generalitati 15 09.12.2009 15:00:47
BISERICA UNIVERSALA mara2008 Generalitati 8 06.08.2008 06:07:57