Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.01.2011, 13:58:53
piedonee's Avatar
piedonee piedonee is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ap2010 Vezi mesajul
Pentru ca femeile sunt mai influentabile,mai supuse slabiciunilor si nu cred ca o femeie ar putea duce viata aspra a unui preot.
si femeia si barbatul sunt egali la slabiciunii pentru ca barbatul si femeia=OM adica din pamant deci sunt egeli si la fel in slabiciuni ca unul poate sa le stapanesca si e mai puternic si altul mai slab darambi au aceleasi patimi aceleasi slabiciuni,ca exemplu din toata istoria omeniri in spatele unui barbat puternic a stat o femeie....
si exp continua aratand ca toti suntem la fel avem acelasi compozitie si de aici ar trebui sa ne intelegem unul pe altul ,adica cel puternic sa il inteleaga pecel slab si asa sa ne purtam neputintele unii altora......
tot ce nediferentiaza unul de celalant nu sunt pacatele ci FAPTELE BUNE ,daca neam intrece in fapte bune atunci putem sa erahizam ca barbatul sau femeie e mai slaba sau mai tare.....daca citim vietile sfintilor nu face departajare si singura diferenta sunt faptele....
am face bine safii mai buni,mai intelegatori,si sa incercam sa aratam eu ca barbat faptelesi nu fizicul si suprematia de barbat....
in fapte bune toti suntem chema ti dar neeste mai usor sa zicem femeieeste slaba ,femeiea a gresit femeia etc....decat sa cautam inauntru nostru sa vedem cu cesuntem mai buni fata de femei???????????/
pt ca in fata lui Dumnezeu nu exista Doamneeu sunt primul nascut barbatsi de aceea mam purtat urat cu femeiea.......
trebuie sa cautam in inima nostra si acolo vom gazi raspunsul la TOT DAR si LA TOATE raspunsurile...
barbatul este preot pt ca el trebuiesa sesacrifice pt biserica asa cum femeiea trebuie sa sesacrifice pt copil
nu pt faptul ca barbatul e smecher si femeia fraiera....doar o minteslaba poate gandi asa....
oricum dorintameae ca toti si femei si barbati sa ne vedem in rai si sa ne bucuram de sansa care Mantuitorul a dat-o pentru toti fara discriminare,fara egoism....
e bun sa urmam exemplu Mnatuitorului ....
Vechi 20.01.2011, 14:09:47
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Cand vorbesti Adriana de acei oameni care scoteau dracii din oameni trebuie sa te gandesti ca era inainte de botezul adevarat si de existenta bisericii. Dar de ce ne mai atrage atenti biblia ca de sectar trebuie sa ne ferim? Asa fac toti care citesc biblia si care sunt prea mici ca sa o inteleaga si o citesc ca si cum ei ar fi mai destepti decat alti. I-au un pasaj aiurea si il interpreteaza daramand toata invatatura normala si adevarata.
Dupa cunostintele tale, Iisus a botezat vreodata? Daca da, cand?
Vechi 20.01.2011, 14:15:06
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Adriana, fara suparare, dar NU AI NICI O TREABA cu ceea ce numim noi Biserica lui Hristos. Te rog, daca vrei sa continui pe lina pe care esti, stai departe si de Biserica Ortodoxa, si de cea Catolica. Esti pe o directie paralela cu ambele, dar te poti foarte usor recunoaste in cultele (neo)protestante.

Sau daca nu incearca sa inveti si sa intelegi ceea ce Biserica a predicat de doua mii de ani, si nu ceea ce crezi tu ca Biserica ar trebui sa predice. In crestinismul traditional nu exista "eu": eu vreau asta, eu cred asta, eu am nevoie de asta, eu nu am nevoie de asta, eu sunt inteligent, eu stiu multe, eu, eu, eu, eu...In mod traditional, crestinul se indreapta dupa ceea ce spune Biserica, in lumina Sf. Scripturi si a Sf. Traditii. Nu vrei sa accepti asta, usa de iesire este deschisa.
Lamureste-ma te rog, bisericile ortodoxe si catolice trebuie sa predice ceea ce a zis Iisus ca trebuie predicat, sau nu? Ca daca nu, atunci intr-adevar nu am ce cauta in astfel de biserici. Dar daca da, pai atunci unde am zis altceva decat cuvantul lui Iisus ca sa iti permiti sa imi zici ca nu am ce cauta in astfel de biserici?...
Vechi 20.01.2011, 14:30:53
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Adriana ,tu nu esti vreo sfanta ca sa ai pretentia ca ai spus ceea ce a predicat Iisus...

Despre asta nu poate oricine sa vorbeasca,pentru ca omul poate face tot felul de interpretari si deformari ale cuvintelor si ideilor exprimate....

De aceea sarcina de a invata ramane Traditiei si Bisericii ,nu noua mirenilor... Noi trebuie sa ascultam ,nu sa invatam pe altii..

E ca si cum te-ai duce la scoala sa inveti tu pe profesor....
Vechi 20.01.2011, 14:52:02
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Adriana ,tu nu esti vreo sfanta ca sa ai pretentia ca ai spus ceea ce a predicat Iisus...

Despre asta nu poate oricine sa vorbeasca,pentru ca omul poate face tot felul de interpretari si deformari ale cuvintelor si ideilor exprimate....

De aceea sarcina de a invata ramane Traditiei si Bisericii ,nu noua mirenilor... Noi trebuie sa ascultam ,nu sa invatam pe altii..

E ca si cum te-ai duce la scoala sa inveti tu pe profesor....
Daniel, eu nu sunt o sfanta, deacord, dar ceea ce a zis Iisus stiu pentru ca a ajuns Cuvantul Evangheliei Sale si la urechile mele, dupa cum a fost voia Lui, ca sa nu pot zice ca nu am stiut. Iti spune ceva acest lucru, ca Iisus a zis sa se propovaduiasca Evanghelia pana la capatul pamantului ca nimeni sa nu mai poata zice ca nu a stiut? Iti zice ceva faptul ca Iisus a multumit Tatalui pentru ca a bine-voit sa dezvaluie toate acestea tocmai celor mici? Suntem deacord ca eu sunt mica, asa-i? Iata ca indeplinesc toate criteriile cerute

Si stau sa ma intreb, daca numai sfintii pot sti ce a zis Iisus, tu de unde stii ca nu a zis ceea ce am afirmat eu? Lasand la o parte faptul ca nu de la mine le-am inventat ci sunt scrise intr-o carte numita Evanghelia dupa Ioan, Matei ect
Vechi 20.01.2011, 14:55:08
Banned

Implicit

Stiu ,pentru ca asa au luat nastere sectele,fiecare interpretand dupa cum il ducea capul Scriptura...
Vechi 20.01.2011, 14:56:29
Banned

Implicit

Citat:
Stiu ,pentru ca asa au luat nastere sectele,fiecare interpretand dupa cum il ducea capul Scriptura...
Cum adica "fiecare interpretand "? Ce este de interpretat in cuvintele lui Iisus? Toata multimea care Il urma si se mantuia prin credinta (Iisus a spus-o), ce interpretau ei altceva decat faptul ca l-au gasit pe Mesia?... Si ascultau pur si simplu cuvintele Lui? Cine le servea de interpret? Poate ca de asta a multumit Domnul Tatalui pentru cei mici pentru ca au mintea clara si vad mesajul de iubire transmis de El, in timp ce invatatii se pierd in filozofii si pierd din vedere esentialul

Last edited by Adriana3; 20.01.2011 at 15:05:43.
Vechi 20.01.2011, 14:57:45
Banned

Implicit

Pentru Ortodoxie au luptat oameni cu viata sfanta,cei care nu au ascultat,si au avut propriile interpretari,au format alte biserici....Asta e realitatea...
Vechi 20.01.2011, 15:06:08
KANDIA KANDIA is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.01.2011
Implicit Kandia- nu numai ciocolata

Citat:
Chiar daca nu a fost spus totul ,cum spui,cei care au spus au avut o viata sfanta si au fost luminati de Sfantul Duh.In zilele noastre sunt din ce in ce mai putini oameni care sa ajunga la masura Sfintilor din trecut.

Si oricum ,trebuie sa stii ,ca ceea ce a fost spus de Sfintii Parinti a fost cu jertfa,au platit cu viata pentru opera lor.

Nu e ciocolata Kandia viata de crestin asumata,ci e jertfa si smerenie,calitati la care azi se ajunge mai greu...

De aceea ,nu e vorba ca nu avem voie sa aducem ceva nou,ci e faptul ca nu putem..

Asa cum nu poti rezolva o problema de matematica superioara,daca nu ai facut decat liceul....
Din intamplare am vazut un film dupa un caz real in care o fata -fara studii superioare-a adus o contributie remarcabila in domeniul matematicii...Acum teoria ei se studiaza la marile universitati din intreaga lume. Avea un "talent" sa zicem nascut pentru matematica.

Despre contributia "noastra" -de acord-nu poate fi vorba:suntem amandoi prea mici ca sa avem vreo contributie cat de cat in credinta dar eu nu sunt atat de sigura ca si dvs ca nu se va mai naste nimeni care sa fie luminat de Sfantul Duh de acum inainte si care sa contribuie cu ceva.

Nu-mi place felul cum va adresati asa ca n-am sa mai raspund.Eu v-am respectat.
Vechi 20.01.2011, 15:12:09
Banned

Implicit

In matematica e posibil sa fie un astfel de caz,insa in religie lucrurile stau un pic diferit...

Cei care au vrut sa dea lectii ,au sfarsit in erezii.....Faptul ca am amintit de ciocolata Kandia,nu a vrut sa fie o jignire ,ci am vrut sa-ti amintesc de fragezimea varstei si a gandirii tale...

Nu am vrut sa zic ca nu vor mai fi oameni luminati de Duhul Sfant,ci ca vor fi din ce in ce mai putini,si din pacate nu vor fi pe internet sa ne dea noua povete....
Subiect închis

Tags
din ospățul credinței

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul pentru femeile insarcinate anculina Postul 202 27.04.2016 09:39:32
Sfaturi pentru un prea-pacatos laur_3440 Pocainta 6 16.05.2010 20:02:26
(Cum) sunt informate femeile inainte de avort? andreicosmovici Generalitati 10 11.08.2008 08:29:04