Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.06.2009, 11:30:27
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Anita, dar de asta ce zici?
Matei 12:40 - Ca precum a fost Iona in pantecele chitului trei zile si trei nopti, asa va fi si Fiul Omului in inima pamantului trei zile si trei nopti.

Din cite stiu eu a fost dat jos de pe cruce simbata si a inviat duminica
A stat 3 zile ,vineri ,simbata si duminica ,deci calendaristic ,atata a fost.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2009, 11:36:30
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
A stat 3 zile ,vineri ,simbata si duminica ,deci calendaristic ,atata a fost.
Ei, acum, o noapte incoace sau incolo, nu mai conteaza. Important e ca se potrivesc cele 3 zile
Reply With Quote
Vechi 05.06.2009, 11:58:52
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
Ei, acum, o noapte incoace sau incolo, nu mai conteaza. Important e ca se potrivesc cele 3 zile
Ziua 1: vineri ceasul al treilea sau ora 9 AM Iisus este rastignit.
Noaptea 1: de la ceasul al saselea pana la ceasul al noualea a fost intuneric, caci Soarele nu si-a mai dat lumina sa obisnuita (nu mai caut citatul ca ma grabesc)

Ziua 2: de la ceasul al noualea sau ora 3 PM pana seara
Noaptea 2: de vineri seara pana sambata dimineata

Ziua 3: sambata pana seara
Noaptea 3: de sambata seara pana Duminica dimineata - momentul invierii

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2009, 12:12:43
topcat
Guest

Implicit

Bravo :)
Cu un mic comentariu: intunecarea de care spui nu apare in toate evangheliile
Reply With Quote
Vechi 05.06.2009, 20:03:26
Dex53 Dex53 is offline
Member

Data înregistrării: 21.01.2009
Implicit

Citat:
Citat DEX:
"- Ioan 10:30. Iar Eu și Tatăl Meu una suntem.

- Ioan 14:28. Ați auzit că v-am spus: Mă duc și voi veni la voi. De M-ați iubi v-ați bucura că Mă duc la Tatăl, pentru că Tatăl este mai mare decât Mine. "

Faptul ca Tatal este mai mare decat Fiul nu exclude certitudinea existentei unei singure fiinte Tatal ,Fiul si Sfantul Duh.
deci stai sa inteleg - fiul este unul si aceiasi persoana cu tatal si totusi tatal este cumva mai mare.

ia incearca sa te detasezi un pic de problema si zi-mi sincer cum iti pare aceasta fraza....

Stephen F.Roberts - "I contend we are both atheists, I just believe in one fewer god than you do. When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours."
Reply With Quote
Vechi 05.06.2009, 20:08:01
Dex53 Dex53 is offline
Member

Implicit

Citat:
Acum am vazut ce ai scris despre sfantul Ilie :

" Cartea a patra a regilor 2:11. Pe când mergeau ei așa pe drum și grăiau, deodată s-a ivit un car și cai de foc și, despărțindu-i pe unul de altul, a ridicat pe Ilie în vârtej de vânt la cer.

- Ioan 3:13. Și nimeni nu s-a suit în cer, decât Cel ce S-a coborât din cer, Fiul Omului, Care este în cer. "

Sfantul Ilie a fost ridicat la cer iar Mantuitorul s-a suit la cer ,deci a scris corect evanghelistul Ioan. Iisus are putere sa se suie la cer .
da corect, desi exista o doza de ambiguitate.

Stephen F.Roberts - "I contend we are both atheists, I just believe in one fewer god than you do. When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours."
Reply With Quote
Vechi 05.06.2009, 23:43:43
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Bravo :)
Cu un mic comentariu: intunecarea de care spui nu apare in toate evangheliile
Normal, doar nu au fost scrise de aceeasi persoana. Fiecare povestitor ne spune ce-si aminteste si in masura talentului sau de narator.

De aia sunt patru Evanghelii, ca sa se completeze una pe alta. Ar fi absurd sa fie mai multe si identice...

Reply With Quote
Vechi 05.06.2009, 23:56:31
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dex53 Vezi mesajul
deci stai sa inteleg - fiul este unul si aceiasi persoana cu tatal si totusi tatal este cumva mai mare.

ia incearca sa te detasezi un pic de problema si zi-mi sincer cum iti pare aceasta fraza....
"Căci dacă adâncimii inimii omului voi nu-i puteți da de fund și nici nu puteți să cuprindeți șirul cugetării ei, cum ați putea voi, oare, să pătrundeți pe Dumnezeu, Care a făcut toate acestea, și să cunoașteți mintea Lui și să înțelegeți gândurile Lui? Niciodată, fraților! Nu întărâtați pe Domnul Dumnezeul vostru!"
Iudita 8, 14

Sfintii ne spun asa: Tatal este Dumnezeire izvoratoare si L-a nascut pe Fiul mai inainte de veci, egal cu El. Dumnezeu ramane Unul in Fiinta si intreit in Persoane. Insa tot de la Tatal purcede Duhul Sfant, al treilea Ipostas divin, egal cu primele doua Ipostasuri.

Cand te arunci in a intelege chestiuni de dogmatica, ratiunea incearca sa inteleaga niste notiuni suprarationale si de multe ori nu reuseste. Aici intervine credinta: vrei sa crezi, bine. Nu vrei, alegerea ta.

Reply With Quote
Vechi 06.06.2009, 00:15:25
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dex53 Vezi mesajul

Fiul s-a nascut din Tatal inainte de toti vecii. Totusi ortodocsii considera cele trei Persoane din Sfanta Treime egale.
Reply With Quote
Vechi 06.06.2009, 00:50:49
Dex53 Dex53 is offline
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Fiul s-a nascut din Tatal inainte de toti vecii. Totusi ortodocsii considera cele trei Persoane din Sfanta Treime egale.
si totusi nu sunt egale

Ioan 14:28. Ați auzit că v-am spus: Mă duc și voi veni la voi. De M-ați iubi v-ați bucura că Mă duc la Tatăl, pentru că TATAL ESTE MAI MARE DECAT MINE.

sau sunt? :)))

Ioan 10:30. Iar Eu și Tatăl Meu una suntem.

revenim de unde am plecat. versetele Bibliei se bat cap in cap mai mereu.

Reply With Quote
Răspunde

Tags
morala

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lipsa de Dumnezeu in viata morala Decebal Morala Crestina 9 06.08.2013 12:02:33
Constiinta morala si legea lui Dumnezeu. georgeval Generalitati 20 15.02.2012 00:37:34
Morala Crestina - importanta ei iRoDiOn Morala Crestina 8 28.09.2011 00:45:33
Bioetica, familia si morala crestina corneliamate Intrebari utilizatori 10 31.05.2011 07:21:11
Morala ortodoxa - o morala a existentei, nu a legilor NagyAttilaPuli Intrebari utilizatori 8 04.07.2010 18:44:22