Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.12.2011, 21:45:44
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Nici vorba de asa ceva. Am vorbit la modul general; sint multi ortodocsi care au trecut la secte. Iar intentia mea nu era sa lovesc in clerul ortodox, era sa "lovesc" in aceasta conceptie pe care am gasit-o frecvent la ortodocsi: daca un ortodox a trecut la o alta confesiune, acestuia i se atribuie o gramda de epitete. Insa nu am vazut niciodata un ortodox care sa se fi intrebat: "oare ce puteam eu sa fac pentru salvarea lui si nu am facut?"

Banuiam ca o sa-mi spuneti ca bisericile ortodoxe nu sint goale. Eu stiu ca ma invirt intr-un spatiu ortodox si din toate cunostintele mele ortodoxe intilnite de vreo 15 ani incoace, exceptind preotii ortodocsi, cunosc doar 3 persoane care merg duminica de duminica la biserica. Doua dintre ele sint trecute de 60 ani.

Cu alte cuvinte, bolile occidentului incep sa-si faca aparitita si la noi in tara. Iar noi, cred eu, avem datoria sa mai facem si cite ceva, nu sa fim doar constatatori.
in legatura cu aceste epitete de care vorbiti se gasesc si la romano caolici, nu numai la ortodocsi. Cu ultima parte a mesajului dumneavoastra sunt cu totul de acord. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 07:48:57
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Banuiam ca o sa-mi spuneti ca bisericile ortodoxe nu sint goale. Eu stiu ca ma invirt intr-un spatiu ortodox si din toate cunostintele mele ortodoxe intilnite de vreo 15 ani incoace, exceptind preotii ortodocsi, cunosc doar 3 persoane care merg duminica de duminica la biserica. Doua dintre ele sint trecute de 60 ani.
Generalizați. Lăsați cunoștințele Dvs., nu sunt nici pe departe un eșantion reprezentativ, mergeți duminica pe la diverse biserici ortodoxe.
Eu unul cel puțin, și-n concediu când mă duc prin alte părți dar și-n restul timpului la mine-n oraș, văd bisericile dacă nu pline ochi, dar măcar cu mulți credincioși în ele. E drept că în general spre vârsta a 3-a, dar și destui în floare vârstei.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 08:49:33
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Generalizați. Lăsați cunoștințele Dvs., nu sunt nici pe departe un eșantion reprezentativ, mergeți duminica pe la diverse biserici ortodoxe.
Eu unul cel puțin, și-n concediu când mă duc prin alte părți dar și-n restul timpului la mine-n oraș, văd bisericile dacă nu pline ochi, dar măcar cu mulți credincioși în ele. E drept că în general spre vârsta a 3-a, dar și destui în floare vârstei.
Sa dea domnul sa ma insel. Lucrez intr-o fabrica de 60 persoane, iar eu sint singura catolica, restul sint ortodocsi. Dintre acestia doar femeia de servici e cea care merge regulat la biserica.

E un lucru pe care nu l-ati inteles, cred. Eu nu incerc sa fac concurs cu dumneavoastra, ortodocsii, ca am fi noi, catolicii, mai credinciosi. Constat ca atit in zona catolica, cit si in cea ortodoxa, oamenii se indeparteaza de credinta. Iar daca un suflet Il paraseste pe Domnul, dusmanul Domnului va mai cistiga un suflet. Iar din asta avem toti de pierdut, nu numai acel suflet. Pentru ca incet, incet, raul cistiga loc in lume, iar copiii si nepotii nostri vor trebui sa traiasca intr-o lume mult mai plina de tentatii si pacat, iar lupta lor pentru mintuire va fi mai grea.

Last edited by nutucutu; 13.12.2011 at 08:52:30.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 09:25:56
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Si cele mai multe avorturi din Europa sunt in Romania si Rusia. La asta ce aveti de comentat ?
Daca ar fi sa ne raportam la anticonceptionale care sunt tot mijloace avortive ,campionii avorturilor sunt in occident

Citat:
Dar, vedeti, Biserica Catolica nu va disparea pana la sfarsitul veacului, si pentru asta nici macar nu trebuie sa ne rugam, pentru ca nu indraznim sa-L facem mincinos pe Cristos. In schimb, ne rugam pentru cei aflati, voluntar sau involuntar, in schisma, pentru ca ei sa revina acasa, in Una, Catolica si Apostolica Biserica.
"Am fost la Vatican. Mi-au aratat muzeul, cartile pe care le lucreaza ei acolo, o biblioteca extraordinara, cu milioane de carti, kilometri. Le-am pus o intrebare simpla: “cinstiti parinti, sunteti multumiti cu atata cultura cata aveti?“. Stiti ce mi-au zis: “Parinte, vorbiti-ne ceva de rugaciunea inimii. Dumneavoastra aveti mistica, noi avem cultura aceasta, politica, si ea ne usuca si se osifica. Dumneavoastra aveti duhul, pe care noi nu-l avem“."(par.Ioanichie Balan
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 09:30:50
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Eu nu incerc sa fac concurs cu dumneavoastra, ortodocsii, ca am fi noi, catolicii, mai credinciosi.
Am înțeles foarte bine ce ați spus, tocmai de aceea v-am atras atenția că paote vă pripiți cu concluziile.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 09:32:13
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Sa dea domnul sa ma insel. Lucrez intr-o fabrica de 60 persoane, iar eu sint singura catolica, restul sint ortodocsi. Dintre acestia doar femeia de servici e cea care merge regulat la biserica.

E un lucru pe care nu l-ati inteles, cred. Eu nu incerc sa fac concurs cu dumneavoastra, ortodocsii, ca am fi noi, catolicii, mai credinciosi. Constat ca atit in zona catolica, cit si in cea ortodoxa, oamenii se indeparteaza de credinta. Iar daca un suflet Il paraseste pe Domnul, dusmanul Domnului va mai cistiga un suflet. Iar din asta avem toti de pierdut, nu numai acel suflet. Pentru ca incet, incet, raul cistiga loc in lume, iar copiii si nepotii nostri vor trebui sa traiasca intr-o lume mult mai plina de tentatii si pacat, iar lupta lor pentru mintuire va fi mai grea.
Cred ca v-ati exprimat gresit ,nu oamenii se departeaza de credinta ,ci oamenii nu vin la Dumnezeu.
Povestea cu credinciosii din uzina nu e relevanta ,poate sunt institutii unde merg mai multi la biserica.
Daca ar fi sa analizam dupa numarul de biserici din Bucuresti ,care mi se par destul de putine raportat la nr.de locuitori ,intr-adevar nici in Bucuresti nu sunt prea multi ortodocsi practicanti.Desi acestea duminica sunt pline.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 09:34:57
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul

"Am fost la Vatican. Mi-au aratat muzeul, cartile pe care le lucreaza ei acolo, o biblioteca extraordinara, cu milioane de carti, kilometri. Le-am pus o intrebare simpla: “cinstiti parinti, sunteti multumiti cu atata cultura cata aveti?“. Stiti ce mi-au zis: “Parinte, vorbiti-ne ceva de rugaciunea inimii. Dumneavoastra aveti mistica, noi avem cultura aceasta, politica, si ea ne usuca si se osifica. Dumneavoastra aveti duhul, pe care noi nu-l avem“."(par.Ioanichie Balan
Probabil ca a fost tocmai Papa de la Roma cel care i-a spus acestea parintelui Balan. Ma mir ca nu s-a si convertit... :)

Exista experienta mistica, si inca din belsug, in Biserica Catolica.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 10:59:30
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Probabil ca a fost tocmai Papa de la Roma cel care i-a spus acestea parintelui Balan. Ma mir ca nu s-a si convertit... :)

prietene, nu mi-ai adus inca versetele biblice care sa dovedeasca ca papa este urmasul Sfantului Petru. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 11:18:40
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:

O fi mintit parintele?
El ne vorbeste noua ,nu catolicilor .
Noi avem evlavie la sfintii parinti.
Ajuta la smerenie.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 12:21:28
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
O fi mintit parintele?
El ne vorbeste noua ,nu catolicilor .
Noi avem evlavie la sfintii parinti.
Ajuta la smerenie.
Povesti din astea am auzit nenumarate. Nu cred ca parintele a mintit ci cred ca a interpretat acel dialog subiectiv. Am mari dubii ca un om cu scaun la cap se angajeaza intr-o munca stiind ca nu va avea rezultat. Deci nu pot crede ca un preot catolic va spue "noi nu-l avem pe duhul" si continua sa lucreze in via Domnului.

Referitor la evlavia la sfintii parinti: ce v-ati fi facut fara bibliotecile Vaticanului? Nu prea ati fi avut de unde sa cunoasteti scrierile sfintilor parinti daca nu ar fi existat multa si tacuta munca a calugarilor catolici, care s-au straduit sa transmita din generatie in generatie acele pretioase scrieri...

Last edited by nutucutu; 13.12.2011 at 12:28:46.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catolicii si Sf Maria Hartford Generalitati 22 19.08.2011 08:36:38
Catolicii de traditie bizantina in SUA PadreCory Biserica Romano-Catolica 87 29.12.2010 12:34:45
Dialogul cu catolicii din Cipru BogdanF2 Generalitati 2 16.11.2009 13:03:37
Cimitirul dorinastoica14 Despre Biserica Ortodoxa in general 6 11.06.2009 13:25:56