Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Preotul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.06.2010, 22:21:27
Iubirea's Avatar
Iubirea Iubirea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.06.2010
Locație: Bucuresti in C.I
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Păcat e să faci și bășcălie precum faci dumneata punând o întrebare ce anulează toate cele peste zeci de mii de postări referitoare la păcate, pocăință , mântuire și alte cele discutate în cei peste 5 ani de funcționare ale acestui forum ! Bășcălia și mijtocăreala ascunse sub masca neștinței , necunoașterii sau a neânțelegerii , denotă imbecilitate si chiar mult mai rău de atât !
Pacat ca atat ai inteles din postarea mea...iar de cand e acest forum stiu destul de bine...multumesc pentru raspuns si ca de fiecare data nu ma pot abtine sa nu spun ca astia suntem si asa vom defila pana la sfarsitul veacurilor in negativism si rautate.

Intrebarea pe care eu am pus-o: ce este pacatul? candva mi-a fost pusa si mie de pr. Adrian care a fost la man. Antim iar acum e la schitul Locurele...mie mi-a prins bine acea discutie...dar repet, totul depinde de noi cum gandim si cum ne insusim totul pt ca nimic nu e fara voia Lui
Reply With Quote
Vechi 27.06.2010, 22:51:09
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iubirea Vezi mesajul
Pacat ca atat ai inteles din postarea mea...iar de cand e acest forum stiu destul de bine...multumesc pentru raspuns si ca de fiecare data nu ma pot abtine sa nu spun ca astia suntem si asa vom defila pana la sfarsitul veacurilor in negativism si rautate.

Intrebarea pe care eu am pus-o: ce este pacatul? candva mi-a fost pusa si mie de pr. Adrian care a fost la man. Antim iar acum e la schitul Locurele...mie mi-a prins bine acea discutie...dar repet, totul depinde de noi cum gandim si cum ne insusim totul pt ca nimic nu e fara voia Lui
Atunci problema este în altă parte , neânțelegând ce este păcatul după atâta lecturare pe acest forum la Topicul :Pocăința, Spovedania , Nunta , Biserica Ortodoxă în General . . . Modul în care ai pus dumneata problema confirmă cele spuse de mine mai sus : discuții de dragul discuților și nimic mai mult ! Oricum , El ne respectă Voia Liberă , depinzând de noi și numai de noi cum și în ce direcție o folosim ! Atenție totuși și la Slava Deșartă , dragă user vechi ! Doamne ajută !
Vechi 28.06.2010, 01:15:57
trifiacob
Guest

Implicit dansul nu e interzis

eu am inteles dupa filmul original, ca acei calugari greci executau un dans traditional sirtaki, in Grecia e o cinste pt fiecare cetatian ,sa execute dansurile traditionale stramosesti ,din aceasta cauza erau in haine de preoti calugari.pentru greci aceste dansuri sunt ceva inaltator ,legat direct de pamintul mosilor si stramosilor si obiceiurile bune ,deci nimic rau.ce e rau ce au facut acei oameni rai ,care spre denigrare ,au schimbat coloana sonora cu maneaua tiganeasca ,nu conteaza de cine cintata.stati linistiti in Romania nu se intimpla asa ceva,calugari de aici danseaza doar cu mintea, [cind se roaga] intre cer si pamint.
Reply With Quote
Vechi 28.06.2010, 08:37:52
Hector's Avatar
Hector Hector is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2009
Locație: Jungla poreclita Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Si, ca sa raspund la prima intrebare, nu, dansul nu e pacat. Absolut deloc.
Chiar ,,absolut" nu! Pentru ca sunt detule dansuri cu o tenta desfranata in ziua de azi. Iar acelea sunt un pacat. Asadar, depinde de dans.

In cazul de fata aveam de-a face cu un dans traditional. Ar trebui sa invatam si noi din spiritul nationalist al grecilor si sa fim mai patrioti, iubitori de tara....
Reply With Quote
Vechi 28.06.2010, 12:33:52
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Hector Vezi mesajul
Chiar ,,absolut" nu! Pentru ca sunt detule dansuri cu o tenta desfranata in ziua de azi. Iar acelea sunt un pacat. Asadar, depinde de dans.

In cazul de fata aveam de-a face cu un dans traditional. Ar trebui sa invatam si noi din spiritul nationalist al grecilor si sa fim mai patrioti, iubitori de tara....
Dansul in sine nu este pacat. Modul in care dansezi, motivul pentru care dansezi, astea, da, pot fi pacate.

Poti dansa un tango in cadrul unui eveniment de strangere de fonduri pentru persoane nevoiase.

Si poti dansa acelasi tango, cu sotia, pentru a-i face o bucurie, daca ei ii place sa danseze.

Si poti dansa acelasi tango, cu cetateanca X, cu scopul de a ii pune mainile pe .......
Reply With Quote
Vechi 28.06.2010, 13:29:21
blue_cat blue_cat is offline
Member

Data înregistrării: 16.02.2010
Implicit

cand omul de rand pacatuieste si daca se uita pofticios la o friptura, preotul sa danseze...f jenant
Reply With Quote
Vechi 28.06.2010, 15:02:48
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Eu stiu totusi ca preotul nu danseaza, de fapt nu ar trebui sa danseze dar nu stiu ce spun canoanele in aceasta privinta... Poate stie cineva sa raspunda.
Reply With Quote
Vechi 28.06.2010, 18:43:31
trifiacob
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de blue_cat Vezi mesajul
cand omul de rand pacatuieste si daca se uita pofticios la o friptura, preotul sa danseze...f jenant
ma sunt unii din pacate care pun manele peste muzica populara Greceasca,treaba lor.
Reply With Quote
Vechi 28.06.2010, 18:56:24
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

am vazut o gramada de msg, fiecare cu parerea lui.
dar ce spun canoanele despre preotii care danseaza?exista vreun canon care sa reglementeze asta?
ca parerea noastra nu are nici o importanta daca contravine canoanelor.
stiu ca preotul are o serie de reguli de care ar trebui sa tina cont.
nu merge sa faci abstractie de ele luand ca motiv ca si ceilalti oameni fac asa ceva.
e nevoie de mai multa randuiala.
Vechi 28.06.2010, 19:51:51
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Nu e ceva neobisnuit sa dansezi.Si eu dansez si cred ca si multi dintre noi.Nu scrie nimeni ca preotul nu are voie sa joace table sau sa danseze.Nu e un pacat.Si totusi cred ca nu e adevarat acel filmulet.Dansul nu e un pacat daca se danseaza nevinovat fara a arata trufie,mandrie,desfranare.

Last edited by tigerAvalo9; 28.06.2010 at 19:53:53.
Reply With Quote
Răspunde