Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.05.2010, 17:11:40
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit Plansul de Joi seara - Sfantul Efrem Sirul

Citat:
În prealabil postat de annajanette Vezi mesajul
Stiu ca diavolul este duh dar totusi Dumnezeu e mai puternic, de ce nu il distruge?
"Intelege, o, suflete, ca veacul acesta se aseamana locului celui de lupta si balaurul cel tare intotdeauna se straduieste sa biruiasca. De oarecari se biruieste si se calca, iar pe oarecari ii biruieste si ii calca. De oarecari se surpa si se batjocoreste, iar pe oarecari el ii surpa si-i batjocoreste. Intelege ca unii adica prin inselarea lui se biruiesc, iar altii, prin lupta lui, se incununeaza; unii adica, prin amaraciunea lui, veselia vietii celei vesnice o dobandesc, iar altii, prin dulceata lui, amaraciunea muncii celei vesnice o afla; unii adica, prin desavarsita neagoniseala, cu lesnire pe dansul il biruiesc, iar pe altii, pentru infasurarea celor pamantesti, cu lesnire el ii biruieste. Celor ce-L doresc adica pe Dumnezeu din tot sufletul lor, razboiul sau ca un nimic se socoteste, iar celor ce doresc lumea, razboiul sau greu si nesuferit le este." (Sfantul Efrem Sirul)

Last edited by windorin; 27.05.2010 at 17:14:03.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 11:43:36
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.09.2006
Implicit

Citat:
Stiu ca diavolul este duh dar totusi Dumnezeu e mai puternic , de ce nu il distruge?
Dumnezeu nu renunta la nimic din ceea ce a creat. Este iubire si nu ocazional, ci permanent. Acesta este motivul pentru care nu-l distruge pe diavol. Atat diavolul, cat si omul au venit la existenta sa se bucure vesnic de Dumnezeu. Chiar daca prin libertate, s-a renuntat la comuniunea cu Dumnezeu, El ii tine si pe acestia vesnic in existenta, aratand ca si ei puteau fi partasi vietii vesnice in fericire.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 13:59:41
alinnasser2010 alinnasser2010 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Stiu ca diavolul este duh dar totusi Dumnezeu e mai puternic , de ce nu il distruge?
omg....pai Dumnezeu a lasat pe diavol pt a ne incerca pe noi, a ne ispiti sa vedem daca suntem sau nu demni de Rai si l-a mai lasat sa aibe grija de Iad si ne cei care ajung acolo...Da normal ca il poate distruge dar nu vrea...
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 15:48:34
annajanette
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de alinnasser2010 Vezi mesajul
omg....pai Dumnezeu a lasat pe diavol pt a ne incerca pe noi, a ne ispiti sa vedem daca suntem sau nu demni de Rai si l-a mai lasat sa aibe grija de Iad si ne cei care ajung acolo...Da normal ca il poate distruge dar nu vrea...
sa aiba grija de iad?!!zici ca si cum i-ar sluji lui Dzeu , mai bine zi ca a fost aruncat in iad.
Reply With Quote
Vechi 29.05.2010, 00:25:45
mihele_m's Avatar
mihele_m mihele_m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Timisoara
Post Dumnezeu ar putea sa-l omoare pe Diavol ?

Cite pretexte derizorii nu ne ofera mereu vrasmasul neamului omenesc spre a ne face sa ne urim semenii, sa ne suparam pe ei sa-i privim cu rautate si sa traim facind pe placul autodistrugatorilor locuitori ai infernului . Nu alerga dupa nalucile diavolului , lasa deoparte orice vrajba ,iubeste pe tot omul ,fiindca iubirea este de la DUMNEZEU "CITAT" din Sfintul Ioan de Krostandt.Dumnezeu iubeste pe toata lumea chiar si pe Diavol ca daca ar fi dorit sa-l omoare ar fi facuto de mult . In Sfinta scriptura ni se spune ca Diavolul a fost ingerul lui Dumnezeu ,dar fiindca s-a prea marit in fata lui Dumnezeu l-a trimis in IAD .
Reply With Quote
Vechi 30.05.2010, 02:23:29
flying's Avatar
flying flying is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: MIGREZ PRIN DIFERITE LOCURI ALE INIMII IN CAUTAREA LUI DUMNEZEU
Arrow

Citat:
=>pai ...fara diavol, noi toti am fi mancati de molii,adica nu ne-am mantui (fara ispita diavolului )NICI MACAR UNUL. diavolul cand ne lupta are mandria sa ne invinga pe toti caci ne uraste ( ca avem chipul lui Dumnezeu:ratiune,vointa,simtire) ,cine ii scapa din gheare ...ii "receptioneaza" Dumnezeu, care nu...nu...raman ai diavolului.(VT->Iov)
Vechi 09.06.2010, 00:39:34
savudanmihai savudanmihai is offline
Member

Data înregistrării: 25.05.2010
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru savudanmihai
Implicit

Citat:
A fost Inger de Lumina.
Daca Unicul Imparat,Domnul Luminii ar dorii sa te distruga pe tine ce-ai zice?Ai fii de acord?
Reply With Quote
Vechi 02.08.2010, 11:31:29
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Implicit

Citat:
Stiu ca diavolul este duh dar totusi Dumnezeu e mai puternic, de ce nu il distruge?
Raportul dintre Dumnezeu si diavol, dintre Dumnezeu si om sau dintre Dumnezeu si lume, nu trebuie privit ca o confruntare de forte. Stim ca Dumnezeu este Atotputernic sau, mai bine spus, Atottiitor. Asadar, orice "confruntare" sub acest aspect este exclusa.

Diavolul este si el o faptura a lui Dumnezeu. Putem spune ca El inca il iubeste pe diavol, purtandu-i de grija prin faptul ca il mentine in existenta.

Last edited by Marius22; 02.08.2010 at 11:33:32.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce a vrut Domnul sa-l omoare pe Moise? lorena29 Generalitati 3 23.05.2012 15:43:09
Egalitatea intre Dumnezeu si diavol . Templier Knight Generalitati 10 13.02.2012 21:47:59
Diavol schiop idealist Exorcismul 13 09.10.2010 20:50:45