![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
[quote=AndruscaCIM;214655]Si daca ti-ar place asa...vrei sa spui ca te-ar deranja cineva in timpul rugaciunii sa-ti ceara bani??
|
|
|
|||
|
|||
|
Mai , eu ce sa-ti zic, atunci stai la lumina luminarii!. Prin asta-i frumoasa Ortodoxia, ca nu te obliga nimeni cu nimic si poti sa te bucuri de rugaciunile bisericii si gratis, doar asistind la Liturghie.
|
|
|
||||
|
||||
|
Pai da eu stau la lumina lumanarii. Dar cand vreau sa ma insor vine oare vreun preot fara bani? Daca moare necajitu' poporului care n-avea nici bani de paine, vine oare vreun preot sa-l inmormanteze fara bani? Pe aurolacii botezati in stil ortodox ii inmormanteaza cineva? N-au si ei dreptul asta?
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Pai daca vezi sau auzi de cazuri de decese de genul...ai ocazia sa faci milostenie, ingroapa-i tu, intereseaza-te, ofera-te! Pai ce, ai pretentia sa cumpere preotul sicriu, pomeni, sa faca coliva, sa-i imbrace, sa-i pieptene...sa le sape gropile, cu lopata personala...si dupa, sa organizeze si praznicul? Auzi, dar tu stii ca si dascalii aia care canta la nunti, la Botezuri, la inmormantari...au familii, si au si ei nevoie de o paine? Cine oare crezi ca ii plateste...nu cumva tot preotul?
|
|||
|
|||
|
Citat:
Daca cauti gasesti si fara bani, in caz ca esti de somaj sau nu vrei sa platesti,... poate la tara? Interesanta intrebarea! Cred ca din lipsa de bani si rude sunt dusi la "groapa saracilor"..adica incinerati..asta este! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Chiar?Ce simti tu in Biserica de esti in stare sa renunti atat de usor la ea???Ce stii tu despre sfintele taine de indraznesti sa il judeci si sa il parasesti pe Hristos pentru "pacatele" oamenilor???( preotii sunt si ei oameni, au si ei nevoi, ca si tine, familie, copii......si chiar daca gresesc, si unii gresesc facand o afacere din cea ce trebuie sa fie vocatie.....pentru pacatele lor ei raspund in fata dreptului judecator) Iata moartea va veni si iti va rapi sufletul.....si vei ajunge in fata Judecatorului Ceresc......de ale cui pacate crezi ca vei raspunde? De ale preotului sau de ale tale?Nu sari din corabie ca nu e bun Carmaciul.........caci s-ar putea s ate inneci ............Hristos s-a rastignit pentru noi pacatosii si ne asteapta in Sfanta Biserica , prezent fiind in Sfanta euharistie............Vii tu catre el sau ii intorci spatele cum au facut si evreii?Il vei rastigni si tu oare pentru o vina pe care nu o are el???? |
|
|
|||
|
|||
|
Vezi,ai gasit solutia.Asculta slujba de afara,pe frig,pe ploaie,pe caldura,si mai mult folos vei avea.
|
|
|
|||
|
|||
|
aici totusi faci o confuzie, cred ca n-ai inteles pentru ce ti se cer acei bani. apropo, adu-ti aminte vorba "Dati Cezarului ce este al Cezarului".
pentru ca tu nu primesti mantuirea in schimbul banilor. Mantuirea este un DAR de la Dumnezeu, nu este un merit al nimanui. |
|
|
|||
|
|||
|
Iaia care dau canoane in bani (bani, lumanari, etc) nu sunt preoti, aia sunt popi.
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Avort - pro sau contra? | Bast-et | Generalitati | 224 | 25.02.2018 21:42:21 |
| Radiestezie pro sau contra? | mirabela | Generalitati | 52 | 26.07.2012 15:32:28 |
| Ajutor la domiciliu(vis-a-vis de Circ) contra cost | Alina-Ana_Truta | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 24.04.2008 14:56:47 |
| Contra prostitutiei | Laurentiu | Generalitati | 1 | 25.10.2006 13:48:23 |
|
|