![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca sunt un trup ingrijesc unul de altul, daca sunt un trup nu se feresc de facere de copii, daca sunt un trup se slujesc unul pe altul etc.. Nu doar relatii trupesti. Si cu postul, intai am gandit si eu: vai, saracul sot, cum sa-i fac eu asta! Mare greseala! Ce a inteles "saracul sot"? A inteles ca postul este un fel de toana care il pocneste pe credincios cand si cand.. Pai eu mi-am invatat sotul ca sunt o crestina de trei parale, ca nu-mi iau propria credinta in serios! Si aici intervine iubirea: ma intelege sau nu.. ar trebui sa respecte decizia mea. Dar daca eu singura il invat ca nu este important, atunci nici nu-mi va respecta deciziile. Gasim alte lucruri de facut impreuna.. iesim la un film, in parc, ne jucam cu copiii etc... Mai variem, un pic. Cea care muta muntii este credinta.. Ce e iubirea? Buna intrebare. Un ateu mi-a zis ca este un cuvant.. Am stat si am dezbatut problema si am ajuns la concluzia ca da, pentru un ateu iubirea nu poate fi decat un cuvant.. Nu dati cu pietre! Iubirea la care se refera Sf. Ap. Pavel in Corinteni este lucrarea Sf. Duh in om. Este de la Dumnezeu. Nu are nimic de a face cu atractia intre oameni. Last edited by anna21; 08.02.2010 at 20:59:56. |
|
|||
|
|||
![]()
E egoism daca nu punem si pentru Dumneze la urma.
Tinem post pentru Dumnezeu. Cred ca partenerul ar trebui sa inteleaga lucrul asta, ca nimeni nu tine postul doar pentru sine, nu ar avea nici un sens. Se calugaresc unii pentru Dumnezeu. Cu casatoritul e mai complicat, daca preotul nu ma cununa cu un ne-ortodox ce sa fac? Dar si asa, stiu cazul unei doamne care s-a casatorit legal cu un baptist, au trait impreuna, au o fetita minunata, si acum cativa ani el a venit in ortodoxie si sunt o familie fericita.
|
|||
|
|||
![]()
Jane Says:
1. Daca numai prin nastere de prunci ne mantuim, atunci cei care nu-i pot avea sunt condamnati sa nu se mantuiasca niciodata? 2. Ba da, necinsteste si casatoria si sotia, pentru ca a facut un juramant si lor. Sotia este abandonata, tradata, privata de viata normala: nici tu maritata, nici tu monaha, nici tu fecioara. Daca sunt copii mai e cum mai e, daca nu sunt nici copii...Incercati sa intelegeti aceasta situatie a preotesei. Eu nu stiu care taina este mai mare, dar canoanele sunt clare. Unui preot ortodox de mir i s-a dat voie sa aibe sotie, si nu cred ca numai de bibelou in casa, sau de servitoare. Nu are voie nici s-o sarute, sau sa puna mana pe ea pentru Liturghie, din cate am inteles eu (ca mai pateste barbatul alte cele si iar n-are voie in altar). Atunci mai bine nu se mai insoara si sta singur. @hanico - de acord cu tot ce spui. Numai ca este interzisa casatoria alba de fapt. Nu exista aceasta varianta. Spune clar in scripturi. Solutia este sa traiasca in lume, necasatorit (daca altfel nu poate). E simplu. Nici monahie, nici casatorie si nici nu lezeaza pe nimeni. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Anna21 - dar eu asta nu inteleg la voi si consider egoism: de ce eu sa-i cer sotului?
Si daca el iti cere altceva? Il lasi? El are voie sa-ti ceara ceva? Numai tu ai voie sa ceri? Chiar daca tu esti credincioasa si ortodoxa. Este egoism sa faci numai ce-ti place tie. Aici este problema: un om casatorit pana la urma cum se imparte? Am mai intrebat asta. Renunta la sot mereu? Traieste numai pentru Dumnezeu? Atunci la ce se mai casatoreste? La unul din ei este nevoit sa renunte dupa teoria voastra. Dupa a mea nu trebuie sa renunte la nici unul si ii poate respecta f.bine pe amandoi, mentinand niste limite date de...Dumnezeu. Eu nu pricep. Mai este iubire de sot, daca el nua re loc in sufletul tau niciodata, ca este numai Dumnezeu? (ca tu asa spui). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pai eu cu sotul avem zile in care suntem atat de rupti de oboseala incat adormim inaintea copiilor! Si cand sotul ma imbratiseaza, sare macar unul din copii peste noi ca vrea si el in brate! Intimitate zero, energie -10.. etc.. Pai postul este bun, nu ne mai batem capul cu lucrurile astea. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Jane, revin la intrebare:
La ce mai trebuie sa se casatoreasca? Care mai este rostul. Asta nu pricep. Sa stea preotul singur si gata. Si gandeste-te, ca scrie si in carti religioase, chiar de monahi: exista si hormoni. Se distrug amandoi in felul asta. Mai bine traiesc singuri, separat. Sau femeia isi ia un mirean. la fel si pentru casatoria alba. De ce trebuie sa fie casatorie daca nu se poate.Lasa femeia sa se duca cu altul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Realitatea este ca sunt f egoista.. dar sper sa ma schimbe Dumnezeu. Si ti-am mai spus.. daca ma voi ruga in permanenta pt mantuirea sotului inseamna ca-l iubesc. Daca nu fac asta, doar mi se pare ca-l iubesc. Eu inteleg ca a iubi pe cineva inseamna sa-i vrei binele. Binele inseamna viata vesnica. Cam atat.. ca-l pup sau nu este mai putin important (mai ales daca ne ducem amandoi gramada in iad) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E foarte dificil de judecat (gandit) din afara pentru ca fiecare isi traieste viata si nevoile in pielea lui, avand motivele sale. Ce mi se pare mie imposibil sau de neindurat, altul poate duce cu usurinta daca il ajuta Dumnezeu, si-l mai si bucura intre timp cu daruri pe care eu nu le voi pupa-n veci.
|
|||
|
|||
![]()
Anna - ce sa spun?Pe mine nu ma amuza. Avantaj cei care n-au copii. Noi ne avem numai unul pe altul si inca ...mai speram (nu stiu de ce).
Cand om fi batrani si neputinciosi o sa fim numai ca fratii... Este timp destul, dac-o vrea Dumnezeu. Ne-ar trebui sa ne mutam in case diferite in perioade de post. Ne-am dorit casatorie si familie, copii. Singuri am tot fost... Dar nu este vorba de asta, sau de noi personal. Ci de faptul ca iubirea de soti este complexa, cuprinde multe si e pacat (si la propriu si la figurat) s-o ciuntesti. Mai ales daca e vorba de soti cuminti, cu frica de Dumnezeu si rusine de oameni. Din nou Jane: la ce le mai trebuie casatorie? Last edited by sophia; 08.02.2010 at 21:16:57. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Tradarea tarii este atunci cand o impovarezi cu datorii | hydro314 | Generalitati | 10 | 13.06.2013 10:26:28 |
Care este menirea omului pe pamant? | sophia | Din Vechiul Testament | 29 | 22.11.2009 10:17:57 |
Este iubirea lui Dumnezeu nemarginita ? | mq | Generalitati | 93 | 12.10.2007 14:29:44 |
Care este misiunea oamenilor pe pamant? | Andreea_Oana | Generalitati | 14 | 27.06.2007 14:01:51 |
|