Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.02.2010, 21:08:31
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Jane, revin la intrebare:
La ce mai trebuie sa se casatoreasca? Care mai este rostul. Asta nu pricep.
Sa stea preotul singur si gata.

Si gandeste-te, ca scrie si in carti religioase, chiar de monahi: exista si hormoni. Se distrug amandoi in felul asta. Mai bine traiesc singuri, separat. Sau femeia isi ia un mirean.

la fel si pentru casatoria alba. De ce trebuie sa fie casatorie daca nu se poate.Lasa femeia sa se duca cu altul.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2010, 21:12:41
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul

Si gandeste-te, ca scrie si in carti religioase, chiar de monahi: exista si hormoni. Se distrug amandoi in felul asta. Mai bine traiesc singuri, separat. Sau femeia isi ia un mirean.

la fel si pentru casatoria alba. De ce trebuie sa fie casatorie daca nu se poate.Lasa femeia sa se duca cu altul.
Nu sunt nici hormonii astia chiar atat de matematici sa te distruga atat de usor. Cred ca un om a carui viata se invarte in jurul bisericii -- si cu atat mai mult, in altar -- va fi detasat in mod oarecum firesc de nevoile fizice fara sa resimta asta ca pe o povara. Le astampara Dumnezeu hormonii, daca vede ca din ravna pentru El si pentru Sf. Liturghie vor sa se abtina. La fel cum daca nu vrea sa le primeasca jertfa, poate sa nu o astampere si atunci isi vor vedea de relatiile firesti.

E foarte dificil de judecat (gandit) din afara pentru ca fiecare isi traieste viata si nevoile in pielea lui, avand motivele sale. Ce mi se pare mie imposibil sau de neindurat, altul poate duce cu usurinta daca il ajuta Dumnezeu, si-l mai si bucura intre timp cu daruri pe care eu nu le voi pupa-n veci.
Vechi 08.02.2010, 21:14:15
sophia sophia is offline
Senior Member

Implicit

Anna - ce sa spun?Pe mine nu ma amuza. Avantaj cei care n-au copii. Noi ne avem numai unul pe altul si inca ...mai speram (nu stiu de ce).
Cand om fi batrani si neputinciosi o sa fim numai ca fratii... Este timp destul, dac-o vrea Dumnezeu.
Ne-ar trebui sa ne mutam in case diferite in perioade de post.
Ne-am dorit casatorie si familie, copii. Singuri am tot fost...
Dar nu este vorba de asta, sau de noi personal.
Ci de faptul ca iubirea de soti este complexa, cuprinde multe si e pacat (si la propriu si la figurat) s-o ciuntesti.
Mai ales daca e vorba de soti cuminti, cu frica de Dumnezeu si rusine de oameni.

Din nou Jane: la ce le mai trebuie casatorie?

Last edited by sophia; 08.02.2010 at 21:16:57.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2010, 21:20:37
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Cred ca tu gresesti ca le pui pe toate pe acelasi nivel. Ca si cum ai avea o vedere lipsita de.. perspectiva. Doar in plan.
Unele realitati sunt mai sus, unele mai jos.. contradictiile pe care le tot descoperi sunt doar aparente. Nu exista in realitate.
De ce nu ai curaj si incredere in vocea Bisericii.. Fa ce ti se cere si vezi daca iese bine. Poate ai surprize.

Eu am mai incercat tot felul de lucruri care sfidau "rationalul"... si am avut surprize frumoase.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2010, 21:27:31
sophia sophia is offline
Senior Member

Implicit

Deocamdata aici n-am auzit inca sa traiasca in casatorie alba, ca ii intrebam direct cum este, ca sa pricep.
Eu nu stiu cum este la aceia, tocmai asta este. Dar voi de unde stiti? De unde stiti voi daca este bine sau rau asa? Daca le convine asa (la amandoi).
Dumnezeu a lasta casatoria si monahia sau celibatul. Atat.
Voi vorbiti de parca ati fi trait de cand lume asa, de parca ati sti. Ei eu nu stiu si nu-mi pot imagina.
Eu stiu cum este casatoria normala si atat.

Si am mai spus: nu inteleg de ce mai trebuie casatorie, daca nu se poate.
Ah, pe la 70 ani in sus, da, inteleg perfect.

Anna- eu am o experienta mai mare, crede-ma. Am trait mult, mai mult ca voi in curatie si fara sot. Si nu este bine, iti spun eu. Mai ales cand iti doresti copii... Singuratatea este trista si doare. Realitatea mea este ca nu vreau sa fiu singura in lume (fara om, ca pe Dumnezeu il am). Si mai mult nu mai spun.

Last edited by sophia; 08.02.2010 at 21:31:31.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2010, 21:32:40
Senior Member

Smile

Sophiiiii :)))
De ce te deranjeaza ceva ce recunosti ca nici nu stii nici nu intelegi ? :)
De ce trebuie sa stim si sa intelegem totul pe pielea noastra? Cine traieste asa traieste pentru ca vrea nu suntem noi avocatii vreuneia dintre parti, sa deplangem noi frustrarile neplanse ale cine stie carei preotese care poate nici nu sufera din cauza asta.
Eu revin la intrebarea mea: ti-a cerut tie cineva sa traiesti asa? Ti-a spus tie cineva ca esti pacatoasa fiindca te bucuri de sotul tau si el de tine? Si daca nu, atunci de ce te superi pe ce fac altii sau nu in intimitatea lor, pe calea lor spre mantuire?
Vechi 08.02.2010, 21:52:56
sophia sophia is offline
Senior Member

Implicit

Da Jane:

Aici pe forum se spune ca cei casatoriti sunt pacatosi si destrabalati si murdari. Ni se cere abstinenta trupeasca (tocmai de aceea, ca este considerat cum am spus mai sus).

Ai dreptate, dar ma deranjeaza ca voi va erijati ca avocati pentru cauze pe care nu le cunoasteti. Sustineti ca este bine asa ca ei. Iar eu daca spun ca nu este bine, va deranjeaza.
Fiecare cu parerea lui.
Eu as vrea sa-mi spuna unul din cei care traiesc asa, cum este.

Si in concluzie eu votez cu :Iubirea (aia adevarata si completa). Si cu casatoria din iubire si normala...

Last edited by sophia; 08.02.2010 at 21:55:26.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2010, 21:54:01
Senior Member

Implicit

Nu cred ca o sa-ti spuna cineva cum e pentru simplul motiv ca lucrurile astea nu se spun si nici nu trebuie iscodite ...

Arata-mi te rog cine a scris ca relatiile sexuale intre soti sunt pacatoase si murdare si ca trebuie sa ne abtinem de la ele.
Vechi 08.02.2010, 21:20:01
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul

Iarasi nu ma pot abtine... mai Sophia, tu vrei aceeasi reteta pentru toti, vrei sa fie si sa faca toti la fel. Ce nu concepi sau ce nu poti tu o fi floare la ureche pentru altul... Oamenii sunt diferiti, unii au mai multa putere, altii mai multa, unii au mai multa ravna, unii au mai mult spirit de sacrificiu, unii asculta mai mult de Dumnezeu, altii mai putin... tu ai auzit pe forumul asta vreun preot sau vreo preoteasa sa se planga de ce spui tu? Fiecare isi duce crucea lui, a unora e mai grea, a altora e mai usoara, cum i-a dat-o Dumnezeu fiecaruia, in functie de structura lui sufleteasca.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Tradarea tarii este atunci cand o impovarezi cu datorii hydro314 Generalitati 10 13.06.2013 10:26:28
Care este menirea omului pe pamant? sophia Din Vechiul Testament 29 22.11.2009 10:17:57
Este iubirea lui Dumnezeu nemarginita ? mq Generalitati 93 12.10.2007 14:29:44
Care este misiunea oamenilor pe pamant? Andreea_Oana Generalitati 14 27.06.2007 14:01:51