![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Cred ca ai primit suficiente raspunsuri. Mergi la un duhovnic. Nu are rost sa mai continui sa postezi pe aceasta tema, doar daca nu vrei sa asistam la o telenovela. Sincer, nu-mi plac marturisirile din prima zi, a doua si tot asa. Nu astepta sa te felicitam pentru acest gest. Nici sa te condamnam, caci avem si noi caderile noastre.
|
|
|||
|
|||
![]()
ba potzi, sa ii ceri ei sa-tzi dea copilul ca tu eshti tatal lui, ca tu sa-l dai la orfelinat... shi apoi Dumnezeu cu mila...
|
|
|||
|
|||
![]()
Dorin, tare te iubesc pentru acest sfat...orice femeie si-ar dori sa aiba un barbat care intelege astfel...femeia.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Pai frica asta e semn ca nu erati pregatiti pentru asa ceva. A face dragoste implica multa responsabilitate, pe care la 16 ani nu o ai. Ce va faceti daca ea ramane insarcinata?? Fiindca poti sa te protejezi si tot sa se intample. Apoi anticonceptionalele la 16 ani sunt dezastruase pentru un corp asa de tanar, iar prezervativul se mai rupe. Alta este la o varsta putin mai inaintata...Fiindca o sarcina acum inseamna fie avort, ceea ce inseamna posibila sterilitate pentru ea, si mai ales o trauma psihica imensa tot pentru ea, sau daca nu face avort, atunci ea va fi nevoita sa lase scoala ca nu poti sa mergi cu burta la gura sau cu copil mic de alaptat, iar tu sa iti iei o slujba urgent si sa te apuci de catigat bani, ceea ce la 16-17 ani nu prea e posibil. De casatorie pana la 18 ani nici nu poate fi vorba, ca e ilegal. Oare merita riscurile la care va expuneti? Eu spun ca nu. Asa ca sfatul practic este sa va bagati mintile in cap, sa lasati dragostea mai moale si sa mai asteptati pana cand va puteti asuma niste responsabilitati cat de cat.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In primul rand sa-ti asumi responsabilitatea pt viata copilului (fie ca il vei creste tu sau nu, copilul trebuie sa traiasca). Vorbeste cu parintii tai, in caz ca este insarcinata, poate te vor ajuta ei. Eu am doi baieti (sunt inca mici), dar iti spun ca daca ei ar face copii prea devreme, mi-as creste eu nepotii! Orice, numai sa nu faca un pacat de moarte (=avort), ca tatal este partas la asta! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Aveti grija de voi si sa nu mai pacatuiti. Pacatul e o rana cu urmari pe cine stie cat timp si cine stie cat de mari... Aveti incredere in Dumnezeu! |
|
|||
|
|||
![]()
O ultima sugestie. Pentu a intelege ce ati facut, ca tot nu va pare rau si daca ea nu ramane insarcinata veti fi tentati de diavol sa o mai faceti, cititi "Tinerii, familia si copiii nascuti in lanturi" a Parintelui Arsenie Boca.
|
|
|||
|
|||
![]()
ba potzi, sa ii ceri ei sa-tzi dea copilul ca tu eshti tatal lui, ca tu sa-l dai la orfelinat... shi apoi Dumnezeu cu mila... __________________
Mai vsovi, dai niste sfaturi inteligenteeeeee, si cred ca nici nu te gandesti mult pana gasesti rezolvarea! Eu zic sa asteptam sa vedem daca fata e intr-adevar insarcinata si abia apoi sa ne dam cu parerea, asta pentru a evita vorbaria in zadar! |
|
||||
|
||||
![]()
Exact! Si tu gandeste-te s-o ceri in casatorie. Sfintii Parinti, acum 1700 de ani, sfatuiau femeia sa se marite la 13 ani si baiatul la 15 ani. Acuma suna aiurea dar ei aveau in gand sa fie curati la Sfanta Taina a Casatoriei. Asa ca...luati-va!
Sau, ma rog, puneti si aceasta idee pe tapet, ca poate e ce va trebuie. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Care este sfatul tau pentru mine,pentru ceilalti,pentru toti forumistii? | tigerAvalo9 | Generalitati | 84 | 05.09.2011 08:32:49 |
Daruiti iubire prin sfatul vostru | E_my | Nunta | 16 | 08.06.2011 19:32:09 |
|