![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Geo, stii cev despre Rozar?
Imi pare rau daca te cicalesc, insa se pare ca tu esti mai informat. ![]() Draga Nina, eu cred ca ROZARIUL...este un fel de "METANIER " al catolicilor . La ei am vazut mai mult . Si crucea e 3D nu e ce cea ortodoxa. Il mai numesc si "lacrimile Maicii Domnului" - poate de aceea si spun mereu " NASCATOAREA" pe cele 10 bilute (apoi o data Tatal Nostru si in final CREZUL - stiu asta de la o amica ce e catolica) . Daca gresesc, astept si eu lamuriri. ![]()
"Dragostea indelung rabda; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieste , nu se lauda, nu se trufeste. Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate , ci se bucura de adevar . Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata..." |
|
|||
|
|||
![]()
Eu stiu asa: la cruce, se spun rugaciunile incepatoare, la boabele mari-Tatal Nostru, la boabele mici- Bucura-te Fecioara, iar la medalie-Crezul. cand se face crezul se mediteaza la anumite "mistere" cum spun catolicii-Bunavestire, Patimile Mantuitorului etc, dar nu stiu la ce se refera aceasta meditatie...rozariul are 59 de boabe in total; unele rozarii sunt micute, de 33-45 cm, dar sunt si din lemn mari de 120 -180 cm; sunt facute din lemn, argint, aur sau alte metale, diferite pietre, sidef, sau plastic.
si mie imi placeau foarte mult, am unul din acela mare de 1, 5 m din lemn, si e trecut pe el anul 1894, de la Lourdes; dar acum prefer metaniile noastre ![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? | Florin-Ionut | Din Noul Testament | 279 | 11.07.2014 17:23:24 |
Se foloseste religia ortodoxa de stiinta pentru promovarea binelui? | AndyTh | Teologie si Stiinta | 9 | 26.03.2012 13:28:55 |
Metanierul | costel | Generalitati | 12 | 28.09.2009 16:17:11 |
Se foloseste frecvent cuvantul; popa! | urzica | Preotul | 51 | 26.08.2007 22:54:44 |
|