![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
corect... asa spune Sfanta Scriptura, care este Cuvantul lui Dumnezeu nu al omului.
Oamenii insuflati de Duhul Sfant au scris Sfanta Scriptura. "... oamenii cei sfinți ai lui Dumnezeu au grăit, purtați fiind de Duhul Sfânt. " II petru 1,21 iar stiinta confirma adevarurile Sfintei Scripturi si ale Bisericii Ortodoxe in ceea ce priveste cosmogonia (repet, singurul domeniu comun al stiintei si religiei). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
El este acelasi cu al crestinilor si al evreilor. Interesant este ca acelasi Dumnezeu a lasat 3 mari religii diferite. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Oare cat din acest Cuvant este real, cat este iluzie, cat este metafora, cat este inventie, cat este poveste, cat este legenda? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pentru crestinii ortodcosi, Hristos Iisus este Dumnezeu adevarat (atotputernic) si om adevarat. "Eu si Tatal una Suntem" Ioan 10,30 "Eu sunt in Tatal si Tatal este in mine" Ioan 10,38. "Toate cate face Tatal asemenea face si Fiul intocmai" Ioan 5,19 "Toti sa cinsteasca pe Fiul precum cinstesc pe Tatal" Ioan 5,23 "Precum Tatal are viata in sine, asa i-a dat si Fiului sa aiba viata in sine" Ioan 5,26 "Eu Îmi pun sufletul, ca iarăși să-l iau. Nimeni nu-l ia de la Mine, ci Eu de la Mine Însumi îl pun. Putere am Eu ca să-l pun și putere am iarăși ca să-l iau." Ioan 10,17-18 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Atat Sfanta Scriptura (si Dogma Crestin ortodoxa) cat si stiinta, spun clar: Universul, spatiul, timpul, materia, energia, legile stiintei... au un inceput din nimic. Uibersul este sferic (finit) si se afla in miscare, expansiunie uniforma. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca ar fi asa as fi de acord cu tine. Cosmologia biblica este un fel de "si altele" in Biblie. |
|
||||
|
||||
![]()
Important este corectitudinea cosmogoniei biblice... si asta cu foarte mult timop inainte ca stiinta sa confirme aceasta. Doar stiinta secolului XX a adus dovezi incontestabile ca universul are un inceput din nimic, este finit si in miscare de expansiune uniforma.
pana in secolul XX stiinta sustinea ca spatiul si timpul sunt absolute iar universul este infinit. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Vrei sa incepem iar dezbaterile alea interminabile despre cat de "exacta" este Biblia? Care este corectitudinea istorica a Bibliei? Care este corectitudinea morala a Bibliei? (ma refer la VT in primul rand) Vorbeste-mi de corectitudinea Bibliei in ansamblul ei, ca doar este Cuvantul lui Dumnezeu, nu de faptul ca pe ici pe colo se potriveste cu teoriile stiintifice. |
|
||||
|
||||
![]()
"pe ici pe colo" mai exact in punctele esentiale.
|
|
||||
|
||||
![]()
Este esential in crestinism, ca doctrina, ca universul este infinit si in miscare?
Care sunt aceste puncte esentiale crestinismului? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfantul Isaac Sirul | Daniel777 | Calugarul | 16 | 17.08.2010 15:21:39 |
Isaac Sirul, nestorian? | Hector | Mari Duhovnici si predicile lor | 1 | 09.04.2009 12:18:08 |
|