![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E adevarat ca unii oameni au o inclinatie diavoleasca de a-i bate la cap pe ceilalti, de a-i necaji in mod gratuit si absurd...sa ne rugam sa nu ne dea Domnul astfel de oameni in cale! Si daca totusi i-ai intalnit, inseamna ca sunt o incercare pt tine...multumeste-I lui Dumnezeu pentru ea...roaga-te pentru vrajmasii tai..gandeste-te ca, atunci cand te chinuiesc pe tine, Il chinuiesc si pe Hristos cu rautatea lor..gandeste-te ca nu esti singura...sa ne rugam ca Domnul sa ii aduca pe fagasul credintei...sa ne fie mila de ei si sa ne rugam pentru ei...altceva nu putem face...sa avem rabdare,sa nu le raspundem la rau cu rau...ci,daca se poate,sa le facem bine... Doamne ajuta!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Felicitări că reușești să ai relații pozitive cu doamna respectivă: "in acelasi timp nu vroia sa plec", aceasta înseamnă o bulină albă pentru tine, chiar dacă "s-a plans si de mine". E foarte dificil pentru mulți dintre noi să ne comportăm potrivit necesităților unor astfel de persoane. Personal, nu știu dacă aș putea. Poți, spun eu, să-i explici că nu ai intenții rele, dar poți mai ales să-i demonstrezi prin atitudinea ta de zi cu zi. Dacă este și mai în vârstă ca tine, recomandabil ar fi să acționezi extrem de prudent când îi spui anumite lucruri să nu considere "ca daca ii raspundem o invatam". Dar tăcerea de multe ori poate spune mai mult decât cuvintele. Câți dintre noi acceptă să fie dădăciți și să accepte cu seninătate sfaturi și recomandări? Mulți suntem sănătoși și ne revoltăm (reacționăm ostil) când alții "fac pe deștepții" și vor să ne învețe ceva chiar dacă au perfectă dreptate? Că doar nu o fi ei mai buni ca mine! Înțelegere față de suferința ei care nu este mică, spun că asta ar fi calea cea mai bună. Și răbdare, Doamne, câtă răbdare ne trebuie cu ceilalți ca să fie bine. Și mai ales, nu dădăci. Sunt puțini oamenii care-și pot impune punctele de vedere față de ceilalți și să fie și iubiți. Pot fi respectați, dar iubiți?
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Multumesc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu ma felicitati, ca nu am niciun merit, nu mai lucrez pentru ea... Am stat la dansa in primul an de facultate, asa ne intelesesem de la inceput, si nici nu am cerut sa prelungim... Dar am dat un exemplu, ca sa nuantez mai bine intrebarea. De fapt mi-am adus aminte de dansa vazand cum un prieten incasa rautatile unei prietene de-a lui, si cum el le inghitea saracu, i-am admirat rabdarea (si nu o facea din motive religioase, ca nu e credincios, ci pentru ca asa stia el ca e bine). Am pus acest post ca sa stiu si parerea crestinilor.
Multumesc. P.S. raspunsul era pentru I. Calin, dar nu am mai reusit sa dau editare la mesajul precedent. Last edited by timeea89; 05.09.2010 at 20:41:33. |
|
|||
|
|||
![]()
Ușor de spus,greu de făcut! Suntem tari la teorie. Acei care pot face aceasta deja sunt sfinți și nu oameni căci, porunca iubirii este cea mai mare dar și cea mai greu de înfăptuit.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cand cineva isi bate joc de tine aratandu-ti nemernicia, uratenia, prostia sau orice altceva legat de tine, cea ma crunta pedeapsa pentru el este sa accepti batjocura lui , sa-i spui ca are dreptate si sa-ti ceri scuze pentru defectele tale. In felul acesta ai capatat avantaje nete asupra lui din mai multe puncte de vedere. Este cea mai crunta umilire pe care el o suporta din partea ta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tot așa corăbierul cutează a se arunca în valurile sălbatice, nu se teme de furtună și de marea cea foarte adeseori vuitoare, rabdă vânturile cele nestatornice, valurile cele grozave ale mării și durata cea lungă a călătoriei pe mare. Toate acestea le rabdă și le suportă, căci gândește la povara mărfurilor, la limanuri și la piețele de comerț, și vede cu duhul înaintea sa câștigul cel nemăsurat pe care-l nădăjduiește. De asemenea, ostașul suferă cu bărbăție rănile, nu se teme de armă, rabdă foamea și frigul, marșurile lungi și toate primejdiile bătăliei, gândind la biruință, la semnele triumfale și la cununa biruinței, pe care nădăjduiește să o dobândească. Dar ce zic eu acestea și la ce trebuiesc toate aceste exemple? Eu am voit să mă folosesc de acestea, pentru ca să vă îndemn să ascultați cu sârguință cuvântul lui Dumnezeu, și să vă faceți râvnitori și osârdnici la fapta cea bună. Căci dacă cei mai sus numiți, lucrătorul de pământ, corăbierul și ostașul, cu liniște suferă greutățile pentru nădejdea și privirea la lucrurile viitoare, deși acelea sunt numai niște lucruri care se sfârșesc odată cu viața pământească, cu cât mai vârtos sunteți voi datori să ascultați fără obosire învățătura cea dumnezeiască și să luptați pentru viața cea veșnică, să răbdați cu tărie de suflet toate ostenelile și greutățile? Nădejdea ce o au aceia se întinde numai la niște bunuri pământești, și acestea foarte nesigure. Ba încă adeseori ei mor, fără de a fi putut vedea împlinirea așteptărilor lor; ei se bucură de nădejdile lor, dar adeseori nu dobândesc nimic, deși au răbdat tot felul de supărări. Lucrătorul de pământ, de pildă, după toate ostenelile și luptele sale, tocmai când gândea să-și ascute secera și să înceapă secerișul, trebuie să se întoarcă acasă cu mâinile deșarte, căci grâul s-a pălit, sau l-au stricat lăcustele, ori o ploaie peste măsură, sau a venit altă nenorocire de la vremea cea rea. El a întrebuințat toată osteneala și a făcut tot lucrul, însă nu gustă roadele nădejdii sale. La fel se întâmplă adeseori corăbierului. încă de mult se bucura de încărcătura sa cea mare și scumpă, cu multă satisfacere dezvelea vâslele și naviga pe marea cea întinsă. Acum este aproape a intra în liman, dar deodată se izbește de un mal sau de un șir de stânci ascunse sub apă, sau i se întâmplă altă nenorocire neprevăzută și pierde toată încărcătura, ba încă adeseori abia poate el însuși cu trupul gol a scăpa. Tot așa soldatul, poate că a rezistat la sute de bătălii și a biruit pe vrăjmași, dar se întâmplă ca în momentul biruinței celei hotărâtoare el să-și piardă viața, și toate ostenelile și zbuciumările lui să fi fost zadarnice. Dar cu creștinul nu merge așa. Nădejdile lui sunt tari, sigure și nepieritoare; ele nu pier împreună cu moartea, ci sunt îndreptate către viața cea veșnică, fericită, nemuritoare, și nu se pot zădărnici aici de vremea cea rea, nici de nenorociri neașteptate, și nici chiar de moarte. Astfel, împlinirea nădejdii noastre și marea răsplătire cea viitoare ne luminează chiar în mijlocul nenorocirii. De aceea zice Sfântul Pavel: „Și nu numai atât, ci ne lăudăm și în suferințe” (Romani 5, 3)." ................................. Tocmai aceasta o spune Sfântul Pavel, acest mare dascăl al căii celei cerești, când zice: „Și nu numai atât, ci ne lăudăm și în suferințe”, adică noi, înainte de a ajunge la împărăția cea veșnică și la cununile cele cerești, tragem din necazuri un folos slăvit, că prin necontenitele suferințe sufletul nostru se întărește și priceperea noastră se face mai tare și mai înțeleaptă. Știind toate acestea, iubiților, să suportăm cu răbdare și cu statornicie necazurile și suferințele care ne vin, căci Dumnezeu le lasă și ele ajută la mântuirea noastră. Să nu fim fără inimă, să nu cădem biruiți de ispite, ci să ne întărim cu puterea bărbătească și totdeauna să mulțumim lui Dumnezeu pentru binefacerile ce ne-a arătat, ca să ne îndulcim atât de bunurile de acum, cât și de cele viitoare să ne facem părtași, prin harul și prin mila și iubirea de oameni a Domnului nostru Iisus Hristos, Căruia împreună cu Tatăl și cu Sfântul și de viață făcătorul Duh se cuvine slava și cinstea, acum și în vecii vecilor. Amin. (Fragment din:
Sfantul Ioan Gura de Aur Cuvânt la Duminica Tuturor Sfinților La cuvintele Apostolului: „Și nu numai atât, ci ne lăudăm, și în suferințe” (Romani 5, 3)) Last edited by Pr.Gheorghe; 05.09.2010 at 20:55:40. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Raspunsul lui Danion Vasile la acuzatiile de "propaganda stilista" | BogdanF2 | Generalitati | 45 | 25.06.2015 13:51:02 |
Cat timp va intarzia raspunsul lui Dumnezeu la rugaciunile noastre? | teodoraianys | Rugaciuni | 26 | 21.08.2012 22:30:20 |
Incendiul din California; Raspunsul lui Dumnezeu | Laurentiu | Stiri, actualitati, anunturi | 24 | 09.08.2008 20:36:31 |
ISUS E RASPUNSUL ! | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 11.03.2007 20:11:32 |
|