![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Mie nu mi se pare absolut nimic în neregulă cu semnătura despre care tot vorbim. Să mai citim o dată:
"Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului și a părăsirii patriei" Primele sunt păcate, cu care nu poți să fii de acord. Și eu sunt împotriva avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, păgânității și a ecumenismului rău înțeles. În ceea ce privește băncile, Biserica mea s-a pronunțat pe vremuri împotriva tranzacțiilor uzurare, care e domeniul de activitate a băncilor, motiv pentru care, timp de secole, în Europa medievală nu au existat bănci deținute de creștini (chestiunea e mai complicată, merită topic separat). Despre cipuri, acte cu cip și părăsirea patriei nu pot spune că sunt nici pentru, nici contra, dar în orice caz punctul de vedere "contra" este la fel de legitim ca cel "pentru" și are și el loc sub soare. Este o opțiune, ca și când aș scrie sub numele meu "sunt împotriva cârnaților", fără a vrea să-i ofensez pe cârnățari. Iar cu felul de a face politică numit "politicianism" nu cred că e nimeni de acord. Cu toții ne dorim politică serioasă și politicieni serioși. Postările colegului colaps mi s-au părut în limita bunului simț și civilității, lucru care nu se poate spune despre "kesarion breb" și alții din aceeași făină. În nici un caz nu aș putea spune că asemenea semnătură este "dovadă de ipocrizie", ăsta, da, limbaj tare. Sincer, mi se pare un topic fără obiect.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 16.08.2010 at 15:51:57. |
|
|
|||
|
|||
|
Dragii mei, dar de ce nu mergeti pe forumul catolic? Acolo se vorbeste f civilizat.
|
|
|
|||
|
|||
|
De acord! Curata pierdere de timp.
|
|
|
||||
|
||||
|
Spun asta deoarece am mai aratat deja, in doua randuri, ca personajul care apare in avatarul utilizatorului Colaps, Corneliu Zelea Codreanu, a fost ecumenist, s-a rugat sfintilor catolici si chiar a afirmat ca acestia l-au ajutat. Cum se impaca asta cu semnatura ? Pai nu se prea impaca.
[/quote] Legat de sfinții prăznuiți de Biserica Romano-Catolică, precizez următoarele: Părintele Arsenie Boca a fost întrebat de un creștin ortodox dacă poate să cinstească sfinți catolici. Părintele A. B. i-a răspuns că poate, dar să nu-i ignore pe sfinții prăznuiți de Biserica Ortodoxă. Oare părintele A. B. era tot un ecumenist?!? P. S.: am aflat, între timp, ceva despre ce înseamnă "ecumenism"; dacă v-am supărat, jignit prin postarea mea, vă rog frumos să mă iertați!. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
De 2000 de ani este neschimbata si face numai bine...Nu ne cere sa fim si noi homosexuali, ecumenisti, sa acceptam pruncuciderea, sa devenim sectanti sau atei, sa acceptam cipuri sau sa ne abandonam nu numai patria , dar si monastirile, bisericile, etc..NU VREM SI N-AI CE NE FACE ! "Culmea" este ca suntem si multi ! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
http://en.wikipedia.org/wiki/Massacre_of_the_Latins 60000 de catolici masacrati, alungati sau vanduti in sclavie de catre populatia Constantinopolului. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Alexios_II_Comnen La sfarsit asediatorul, cu tot cu mercenarii lui latini, a pus mana pe oras..Cum poti spune ca 60.000 de latini au fost vanduti turcilor, cand nu aveau pe unde sa-i vanda in timpul asediului? Last edited by IonelS; 16.08.2010 at 16:49:26. |
|
|
|||
|
|||
|
Domnule, nu era nici un asediu. Nu stiu de unde va luati informatiile.
Si, bineinteles ca nu a fost un masacru motivat de diferentele de cult; nici un masacru din istorie nu a fost motivat doar de diferentele de cult, intotdeauna au existat motivatii politice, financiare si de alta natura. Ideea era sa contrabalansam nitelus ideile absolut periculoase de genul "ortodocsii au fost in toata istoria lor blanzi ca niste mieluseii, n-au facut nici un rau, nu a generat atrocitati etc." Sa citam din articolul din wikipedia: "The ensuing massacre was indiscriminate: neither women nor children were spared, and the Latin priests and monks received special attention. Cardinal John, the Pope's representative, was beheaded and his head was dragged through the streets at the tail of a dog" |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Cruciada_a_patra |
![]() |
| Tags |
| amenintare, atac, bigotism, ipocrizie, rasism |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Vreau o dovada? | Templier Knight | Generalitati | 12 | 15.01.2011 15:17:34 |
| Socant: avem dovada existentei iadului! | Florin-Ionut | Alte Religii | 11 | 11.11.2010 18:08:08 |
| Incredibila pilda | annajanette | Generalitati | 5 | 23.06.2010 14:00:20 |
| Dovada rationala ca ateismul e o prostie ! | flying | Generalitati | 677 | 13.05.2010 11:35:18 |
| O dovada vie | Laurentiu | Intamplari adevarate | 34 | 22.10.2007 19:18:07 |
|
|