![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ortodoxia da, prin rugaciune si suferinta, smerenia. Iarta-ma, ca am fost atat de directa, dar m-ai frapat cu afirmatiile tale de mai sus. Ortodoxia nu este un proces pe care il castigi in instanta prin dibacia mintii tale, ci este credinta care ti se descopera prin curatia inimii tale, pe masura ce te indepartezi de pacate. Iar mandria este cel din urma pacat, care este inlaturat. De el suferim cu totii inca; altfel am fi sfinti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu Catalin, Eu nu am zis ca Domnul Iisus si ucenicii au mancat paine la Cina cea de Taina ci am zis ca au mancat Pastile dupa cum ceruse Domnul. Domnul a cerut pregatirea Pastilor iar ucenicii exact asta au pregatit in avans fata de ceilalti evrei. Spalatul picioarelor a fost inainte sau dupa Cina? Si ca fapt divers, ghidul evreu avut anul trecut in Israel ne-a zis ca reprezentarea Cinei cele de Taina la masa nu are baze reale pentru ca Cina Pascala se lua intinsi in pat si ne-a aratat o casa scoasa de sub ruine unde se pastra modul de alcatuire al podelei si alaturi era un rendering computerizat pentru a arata cum erau dispuse paturile in incapere. Last edited by Adriana3; 05.09.2011 at 02:08:16. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu vad ceea ce este concret: Domnul se tine de cuvant si da celor ce cer. Tu o numesti mandrie, eu o numesc credinta in Cuvantul Domnului pe care si-L tine intotdeauna. Tu poti teoretiza cum vrei modul in care ar lucra Dumnezeu dupa parerea ta. Eu insa vad in practica faptul ca Domnul imi da pe tava raspunsurile la intrebari fara sa imi bat capul prea tare. :)) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://prlaurentiu.blogspot.com/2009...mnului-la.html ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Pai raspunsurile primite pe tava le gasesc apoi la voi :))
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ieșirile mele "cavalerești" din ultima vreme, în afară de faptul că m-au pus într-o lumină proastă, sunt semne ale apusului unei perioade a vieții care nici măcar n-a apucat să se manifeste. În termeni de "logistică" evanghelică pot vorbi despre un talant investit prost, irosit în orizontul posibilului. Dialogul de pe acest topic l-aș putea numi, fără riscul de a greși foarte tare, un ansamblu de monologuri circulare, din care cititorul dispus să-și asume "asceza" parcurgerii lui integrale, va afla că oricâte eforturi ar face cineva în a demonstra adevărul teoretic al credinței sale, nu poate penetra ceea ce Yannaras numește ingenios "credința tip turn de fildeș a siguranței personocentrice ". E foarte clar că heterodocșii au un sentiment de siguranță în interiorul unei ideologii religioase capabilă să ofere răspunsuri acceptabile la întrebări decisive ale existenței, plus o psihologie (auto)indusă suficient de bine instalată pentru a servi ca fundal unei vieți echilibrate și împlinite. Dacă încerci să-i scoți din acest adăpost ideologic, reacționează într-un mod aproape identic cu o situație în care le este amenințată viața, deci prin activarea instinctului de conservare. Un om aflat în pericol de moarte face orice pentru a-și salva pielea: minte pe alții, se minte pe el însuși, se folosește de orice mijloc care l-ar putea sustrage pericolului iminent. După părerea mea, discuția cu AZ7&alți rătăciți de turmă a arătat limpede că ortodoxia are răspunsuri puternice la provocările venite dinspre "cioburile rezultate în urma exploziei ereziei protestante". Ba mai mult, ponciful cu largă circulație în mediul neoprotestant mai ales, cum că ortodocșii ar alcătui o masă de credincioși incultă teologic, s-a demontat cu prisosință în conținutul acestor dezbateri. În realitate, ortodocșii au demonstrat că au resurse inepuizabile de cultură, inteligență și intuiție inspirată, în pofida unor diferențe evidente de accent și de asumare a credinței. Mulțumesc pentru conferința domnului Pleșu. O știam dar am reascultat-o cu mare bucurie și luare-aminte. Sper să nu te fi supărat prea tare pentru o observație puțin riscată și (cam prea) exaltată făcută într-un alt context!
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 05.09.2011 at 07:25:03. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Magistral? Pai cum de ramaneti catolic in cazul asta si nu va lepadati de "minciuna" pentru a trece la Ortodoxie? :))
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dvs. ai alti useri cu credinta tare si matura reactionati in tot firescul cand sunteti in fata ereziei: propovaduiti. Ca tot pseudosabatienii le au cu VT, cica, amintesc de ce spune YHWH despre proorocul care isi face datoria chiar daca urechile spirituale ale "targetului" sunt astupate. Va faceti datoria, si dvs., si altii. Asta inseamna inca o crestere a harului care este in sufletul celor ca dvs., in contextul sinergiei :) . (In care sinergie, a propos, cred acum, am fost convins). Si mai inseamna ca partasia lor cu devaronienii in Ziua Judecatii, datorita "impietririi inimii", devine tot mai sigura, dobandind o tot mai profunda chezasie. Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 05.09.2011 at 09:46:12. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|