Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.03.2010, 15:51:32
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Mă mir că știi mai bine ca mine ce înțeleg eu și ce nu.

1.Cine a zis de atmosferă prin apă, cred că am greșit când am făcut referire la ceva ce vorbește de sferă, puteam scrie că motoarele alea merg în aer dar pot merge și în apă că este pe ce să se sprijine, dar dumneata am impresia că nici citi nu știi și zici că eu am zis de atmosfera din apă când era clar că la motoare și la rachete mă refeream, că ele merg și prin apă, prin lichid.
2. M-ai lăsat perplex; de unde ai scos concluzia asta ca și cum aș fi susținut eu așa ceva? Dar dacă nu are pe ce să se sprijine, pe ce se poate împinge pe altceva decât aruncând în sens contrar cu ceva bile? Asta acolo unde nu este cădere spre jos, în zona imponderabilităților, când te apropii de Cer, de zona unde se manifestă legile Cerului.
3.4.5.6. Păi nenia ăla te-a păcălit, de aia amintesc de pisikaa lui, și de ecuațiile și axiomele lui sofistiocate.
1. Motoarele cu ce merg in apa? Dupa cum zici tu, nu au nevoie decat de ceva pe care sa alunece.
2. Dupa tine doar forta gravitatiei produce miscare?
Chiar nu inteleg. Ai o nebuloasa in cap.
Reply With Quote
Vechi 05.03.2010, 15:53:44
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Nu mai face afirmatii inainte de a te documenta.

Citeste primele mesaje ale topicului, gasesti acolo pasajele. Biblia, atat VT cat si NT descriu pamantul ca plat si cerul ca o copertina. Nu exista vreo referire la asa-zisul glob al pamantului sau la spatiul cosmic.

De ce nu esti stare sa porti un dialog civilizat? De ce te manifesti ca un copil care face pe desteptul?
Am citit acele pasaje de mai multe ori, dar nu am gasit asa ceva.
Sincer nu am gasit.
Nu fac nici un misto. Zi-mi tu care sunt paragrafele din Biblie de unde reiese ca pamantul este plat.
Reply With Quote
Vechi 05.03.2010, 16:11:46
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Atunci tot tam tam-ul cu programul spatial si miliardele de dolari bagati in asta si povestile cu colonizarea planetei Marte?

Cu ani in urma intrebam si eu intr-o doara, daca tot au trimis oameni pe luna in '69, si a fost asa un succes nebun, de ce nu au repetat seria 'succesurilor'?
Pentru ca acele aselenizari au avut loc in plin razboi rece.
Era o lupta apriga intre americani si rusi. Atat pentru cucerirea spatiului dar mai ales pe plan politic.
Iar rusii deja le luase "fata" americanilor, atunci cand au trimis primul om in spatiu.
Acum situatia este alta. Iar cheltuielile pentru calatoria pe Marte ar fi de cateva zeci de ori mai mari.
Sincer si eu m-am gandit la posibilitatea sa fi fost doar o minciuna.
Dar ganditi-va la situapia politica din acea vreme.
Rusii aveau tehnologia sa urmareasca rachetele americane pentru a le vedea traiectoria.
Atunci, cand se cheltuiau sume uriase pentru propaganda si cand doar o medalie castigata de un sportiv rus in fata unui american era motiv de sarbatoare nationala, nu crezi ca o asemenea inselaciune ar fi fost folosita de rusi sa umileasca America?
Ori stim ca Rusia a fost mereu pe locul 2.

Last edited by Dumitru73; 05.03.2010 at 16:18:35.
Reply With Quote
Vechi 05.03.2010, 16:17:56
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

In NT:
Faptul ca diavolul L-a suit pe Domnul pe un munte ca sa-I arate toate imparatiile dovedeste ca pamantul e plat, nu sferic.
Faptul ca pamantul are o margine dovedeste din nou ca e plat.
Faptul ca stelele vor cadea din cer ca smochinele pe pamant la sfarsitul lumii dovedeste ca stelele sunt mult mai mici ca pamantul.

In VT:
Faptul ca la Facere Dumnezeu creaza intai cerul si pamantul arata ca nu exista un sistem solar sau spatiu cosmic.
Faptul ca dupa aceea Dumnezeu separa prin cer apele de deasupra de apele de dedesubt dovedeste ca cerul e doar o copertina si ca pamantul e plat.
Vechi 05.03.2010, 16:18:42
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Pentru ca acele aselenizari au avut loc in plin razboi rece.
Era o lupta apriga intre americani si rusi. Atat pentru cucerirea spatiului dar mai ales pe plan politic.
Iar rusii deja le luase "fata" americanilor, atunci cand au trimis primul om in spatiu.
Acum situatia este alta. Iar cheltuielile pentru calatoria pe Marte ar fi de cateva zeci de ori mai mari.
Sincer si eu m-am gandit la posibilitatea sa fi fost doar o minciuna.
Dar ganditi-va la situapia politica din acea vreme.
Rusii aveau tehnologia sa urmareasca rachetele americane pentru a le vedea traiectoria.
Atunci, cand se cheltuiau sume uriase pentru propaganda si cand doar o medalie castigata de un sportiv rus in fata unui american era motiv de sarbatoare nationala, nu crezi ca o asemenea inselaciune ar fi fost folosita de rusi sa umileasca America?
Ori stim ca Rusia a fosta mereu pe locul 2.
Pai din cate stiu, in acea perioada rusii au fost primii care au afirmat ca a fost o "facatura".
Reply With Quote
Vechi 05.03.2010, 16:19:54
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Pai din cate stiu, in acea perioada rusii au fost primii care au afirmat ca a fost o "facatura".
De unde stii asta?
Vorbesti de statul rus, sau de un rus oarecare?
Reply With Quote
Vechi 05.03.2010, 16:23:29
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
In NT:
Faptul ca diavolul L-a suit pe Domnul pe un munte ca sa-I arate toate imparatiile dovedeste ca pamantul e plat, nu sferic.
Faptul ca stelele vor cadea din cer ca smochinele pe pamant la sfarsitul lumii dovedeste ca stelele sunt mult mai mici ca pamantul.

In VT:
Faptul ca la Facere Dumnezeu creaza intai cerul si pamantul arata ca nu exista un sistem solar sau spatiu cosmic.
Faptul ca dupa aceea Dumnezeu separa prin cer apele de deasupra de apele de dedesubt dovedeste ca cerul e doar o copertina si ca pamantul e plat.
Bati campii.

In NT:
1. Diavolul i-a aratat toate imparatiile "in duh". L-a ispitit cu imparatia lui, cu viziuni despre viitor etc.
2. Nu, dovesteste ca oamenii percepeau o "margine"
3. Aici este vorba despre un fenomen "vizibil": si meteoritii cand cad ca o ploiae, fenomenul seamana cu o "ploaie de stele"

In VT:
1. Mai citeste odata. "Cerul si pamantul" se refera la intregul univers, in ansamblu, cel putin. Sfintii Parinti interpreteaza "cerul" ca lumea nevazuta, a ingerilor
2. Aici iar gresesti. E vorba de atmosfera.
Reply With Quote
Vechi 05.03.2010, 16:23:46
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
In NT:

In VT:
Pe mine ma socheaza ca unii ortodocsi citesc biblia ca neoprotestantii cei mai habotnici, zau asa, Traditie.
Pai noi asa citim Biblia? Tu pari persoana cultivata, cred ca stii ce inseamna exprimare literara, simbolica, metaforica etc?
Daca in Facere se scrie ca Dumnezeu a luat pamant si a facut om, inseamna ca avea maini?
Daca in VT se scrie de degetul lui Dumneeu, avea degete? (sfintii parinti interpreteaza degetul lui Dumnezeu ca facand referire la Sfantul Duh, iar mainile din Facere ca fiind Fiul si Sfantul Duh)

Iar in NT: daca Hristos inviat a putut trece prin usi, inseamna ca materia e o iluzie si pentru noi? (vreau sa zic ca diavolul ii putea arata foarte bine toate imparatiile intr-un fel de viziune, asa cum si Moise a vazut de pe muntele Nebo Tara promisa desi nu se vede de acolo - am fost si eu si pot confirma ca nu se vede cu ochiul liber)

Last edited by Fani71; 05.03.2010 at 16:30:55.
Reply With Quote
Vechi 05.03.2010, 16:30:34
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
In NT:

In VT:
In acea perioada "toate imparatiile pamantului" se reduceau la orientul apropiat, egipul, si ceva din europa mediteraneeana (asta pentru un iudeu).
Care este acea margine? "marginile pamantului" e doar o metafora.
Dar atunci cand, cu referire ca caderea diavolilor, zice ca au cazut din cer a treia parte din stelele cerului, cum ti se pare? Nu e tot o metafora?
Iar ce zici din VT, sincer nu vad care e corelatia care te duce la pamantul plat.
Reply With Quote
Vechi 05.03.2010, 16:34:48
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

In plus, VT foloseste pur si simpl cosmologia accesibila oamenilor din acele timpuri, o cosmologie de tip simbolic, nu modern-stiintific.
Iar aceasta cosmologie se beazaza in parte pe impresia siubiectiva a ochiului uman, pentru care pamantul se vede plat si cerul ca o bolta.
Atata vreme cand nu vrem sa demonstram ca din perspectiva cosmica si dpdv empiric lucrurile chiar asa arata, nu este nici o problema.
Tot asa cum eu vad pielea unui om si desi am invatat la scoala ca pe ea circula miliarde de microbi si sub ea este sange si carne, nu ma gandesc la asta cand ma uit la fata unui om sau cand imi mangai copilul. Si continui sa spun ca soarele rasare si apune, si sa pastrez simbolismul legat de asta, pentru ca el corespunde viziunii umane, subiective.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un articol interesant despre Sfantul Ioan Damaschinul mihailt Generalitati 0 04.12.2010 13:11:11
cum ne petrecem anul nou?(Sfantul Ioan Gura de Aur, Pr.Gh. Calciu, Ierom. Ioan Buliga andrei_im Generalitati 8 31.12.2009 17:51:44
Sfantul Ioan Damaschinul era antisemit! Nu avea dragoste! mihailt Generalitati 17 28.04.2009 13:53:20
Pagina dedicata Sfantului Ioan Damaschinul mihailt Resurse ortodoxe on-line 0 24.03.2009 11:02:21
Sfantul Ioan Damaschinul despre ingeri mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 0 07.03.2009 15:09:42