![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
2. Dupa tine doar forta gravitatiei produce miscare? Chiar nu inteleg. Ai o nebuloasa in cap. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sincer nu am gasit. Nu fac nici un misto. Zi-mi tu care sunt paragrafele din Biblie de unde reiese ca pamantul este plat. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Era o lupta apriga intre americani si rusi. Atat pentru cucerirea spatiului dar mai ales pe plan politic. Iar rusii deja le luase "fata" americanilor, atunci cand au trimis primul om in spatiu. Acum situatia este alta. Iar cheltuielile pentru calatoria pe Marte ar fi de cateva zeci de ori mai mari. Sincer si eu m-am gandit la posibilitatea sa fi fost doar o minciuna. Dar ganditi-va la situapia politica din acea vreme. Rusii aveau tehnologia sa urmareasca rachetele americane pentru a le vedea traiectoria. Atunci, cand se cheltuiau sume uriase pentru propaganda si cand doar o medalie castigata de un sportiv rus in fata unui american era motiv de sarbatoare nationala, nu crezi ca o asemenea inselaciune ar fi fost folosita de rusi sa umileasca America? Ori stim ca Rusia a fost mereu pe locul 2. Last edited by Dumitru73; 05.03.2010 at 16:18:35. |
|
|||
|
|||
![]()
In NT:
Faptul ca diavolul L-a suit pe Domnul pe un munte ca sa-I arate toate imparatiile dovedeste ca pamantul e plat, nu sferic. Faptul ca pamantul are o margine dovedeste din nou ca e plat. Faptul ca stelele vor cadea din cer ca smochinele pe pamant la sfarsitul lumii dovedeste ca stelele sunt mult mai mici ca pamantul. In VT: Faptul ca la Facere Dumnezeu creaza intai cerul si pamantul arata ca nu exista un sistem solar sau spatiu cosmic. Faptul ca dupa aceea Dumnezeu separa prin cer apele de deasupra de apele de dedesubt dovedeste ca cerul e doar o copertina si ca pamantul e plat.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Vorbesti de statul rus, sau de un rus oarecare? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In NT: 1. Diavolul i-a aratat toate imparatiile "in duh". L-a ispitit cu imparatia lui, cu viziuni despre viitor etc. 2. Nu, dovesteste ca oamenii percepeau o "margine" 3. Aici este vorba despre un fenomen "vizibil": si meteoritii cand cad ca o ploiae, fenomenul seamana cu o "ploaie de stele" In VT: 1. Mai citeste odata. "Cerul si pamantul" se refera la intregul univers, in ansamblu, cel putin. Sfintii Parinti interpreteaza "cerul" ca lumea nevazuta, a ingerilor 2. Aici iar gresesti. E vorba de atmosfera. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pai noi asa citim Biblia? Tu pari persoana cultivata, cred ca stii ce inseamna exprimare literara, simbolica, metaforica etc? Daca in Facere se scrie ca Dumnezeu a luat pamant si a facut om, inseamna ca avea maini? Daca in VT se scrie de degetul lui Dumneeu, avea degete? (sfintii parinti interpreteaza degetul lui Dumnezeu ca facand referire la Sfantul Duh, iar mainile din Facere ca fiind Fiul si Sfantul Duh) Iar in NT: daca Hristos inviat a putut trece prin usi, inseamna ca materia e o iluzie si pentru noi? (vreau sa zic ca diavolul ii putea arata foarte bine toate imparatiile intr-un fel de viziune, asa cum si Moise a vazut de pe muntele Nebo Tara promisa desi nu se vede de acolo - am fost si eu si pot confirma ca nu se vede cu ochiul liber)
"Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoși." (Nicolae Steinhardt în Jurnalul fericirii) Last edited by Fani71; 05.03.2010 at 16:30:55. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Care este acea margine? "marginile pamantului" e doar o metafora. Dar atunci cand, cu referire ca caderea diavolilor, zice ca au cazut din cer a treia parte din stelele cerului, cum ti se pare? Nu e tot o metafora? Iar ce zici din VT, sincer nu vad care e corelatia care te duce la pamantul plat. |
|
|||
|
|||
![]()
In plus, VT foloseste pur si simpl cosmologia accesibila oamenilor din acele timpuri, o cosmologie de tip simbolic, nu modern-stiintific.
Iar aceasta cosmologie se beazaza in parte pe impresia siubiectiva a ochiului uman, pentru care pamantul se vede plat si cerul ca o bolta. Atata vreme cand nu vrem sa demonstram ca din perspectiva cosmica si dpdv empiric lucrurile chiar asa arata, nu este nici o problema. Tot asa cum eu vad pielea unui om si desi am invatat la scoala ca pe ea circula miliarde de microbi si sub ea este sange si carne, nu ma gandesc la asta cand ma uit la fata unui om sau cand imi mangai copilul. Si continui sa spun ca soarele rasare si apune, si sa pastrez simbolismul legat de asta, pentru ca el corespunde viziunii umane, subiective.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Un articol interesant despre Sfantul Ioan Damaschinul | mihailt | Generalitati | 0 | 04.12.2010 13:11:11 |
cum ne petrecem anul nou?(Sfantul Ioan Gura de Aur, Pr.Gh. Calciu, Ierom. Ioan Buliga | andrei_im | Generalitati | 8 | 31.12.2009 17:51:44 |
Sfantul Ioan Damaschinul era antisemit! Nu avea dragoste! | mihailt | Generalitati | 17 | 28.04.2009 13:53:20 |
Pagina dedicata Sfantului Ioan Damaschinul | mihailt | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 24.03.2009 11:02:21 |
Sfantul Ioan Damaschinul despre ingeri | mihailt | Despre Biserica Ortodoxa in general | 0 | 07.03.2009 15:09:42 |
|