Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.01.2012, 22:53:25
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Vad ca iti alegi doar ceea ce iti convine in discutie - esti foarte selectiv. Nu prea ai argumente legate de istorie si credinta?
Sunt selectiv stimate interlocutor, căci m-am săturat de discursuri sforăitoare legate de istorie și credință. Ajunge Parlamentul, hai să nu umplem și forumul cu așa ceva!

Citat:
Nu ti-am adresat vreun mesaj direct - faptul ca te-ai identificat cu unul din "cei doi papagali" totusi spune ceva.
Ce să spun? Era și dificil să fac identificarea pe un topic despre "rătăciții" adventiști, unde singurii adventiști eram în număr de doi!

Citat:
A poza in cel intelept nu e lucru mare dragul meu - incearca sa fii mai subtil pe viitor. Dar vad ca o cauti cu lumanarea.
O să încerc pe viitor a poza în cel precaut care suflă-n iaurt. Dacă fraza din final era o amenințare. Dacă nu, o să suflu-n lumânare [când cu gene ostenite].
O noapte bună!
Vechi 20.01.2012, 22:56:23
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Pentru ultima dată: nu eu, ci apostolul Pavel!

Ai reușit să mă pui în încurcătură! Sincer nu știu cum e cu îngerii dacă sunt suflete, respectiv dacă au suflete (după concepția voastră). Din câte știu, Scriptura zice despre ei doar că sunt ”duhuri slujitoare” (Evrei 1,14). Poate ai tu o explicație mai bună.
Ce inseamna duhuri slujitoare ? Suflari de viata ? Fiinte de larga respiratie intergalactica ? Au libertatea de a alege ca si oamenii ?
Vechi 20.01.2012, 22:56:26
ovidiu b.
Guest

Implicit

Domnu 66 va doresc in continuare succes in dezbaterile dmv. exemplare. Discursurile care te incomodeaza observ ca devin sforaitoare pentru tine - dupa cum spuneam diversiunea ta sta la loc de cinste.

Last edited by ovidiu b.; 20.01.2012 at 22:58:41.
Vechi 20.01.2012, 22:59:58
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Ce inseamna duhuri slujitoare ? Suflari de viata ? Fiinte de larga respiratie intergalactica ? Au libertatea de a alege ca si oamenii ?
Eu așteptam o explicație din partea ta, de ce mă iei la întrebări? Nu mă crezi nici când îmi declar ignoranța? Hai, acum e momentul tău... explică-ne!
Vechi 20.01.2012, 23:04:43
Banned

Implicit

Citat:
Domnu 66 va doresc in continuare succes in dezbaterile dmv. exemplare.
Mulțumesc, somn ușor!

P.S. Cred că nu aveți de gând să dormiți tot așa cu capul în jos...
Vechi 20.01.2012, 23:10:46
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
Eu așteptam o explicație din partea ta, de ce mă iei la întrebări? Nu mă crezi nici când îmi declar ignoranța? Hai, acum e momentul tău... explică-ne!
Pai este clar dupa mine ca au libertatea de a alege.Oare ce inseamna duhuri necurate ? Inseamna niste duhuri in care s-a salasluit pacatul sau nu ? Pot fi "suflari de viata " necurate ? Dar tu cand il auzi pe Iisus ca spune pipaiti-ma sa vedeti ca nu sant un duh nu crezi ca un "duh"poate fi tot o fiinta asa ca trebuie sa gasesti singur o interpretare pentru ce sant ingerii care sa se incadreze in tiparul pe care deja il ai pentru cuvantul duh.
Vechi 21.01.2012, 05:43:23
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Implicit

Citat:

Dacă nu-mi era adresat, atunci precis era "cu adresă". Ați folosit pluralul, ori eu văd pe aici doar doi adventiști. Mai există totuși posibilitatea ca să fi vorbit în termeni atât de măgulitori despre mormonii de pe topic, în acest caz îmi cer spășit scuzele de rigoare.

A doua dvs. valoroasă contribuție la elucidarea problemei de pe topic, indică faptul că vă pasă, iar faptul că mă numiți frate (chiar dacă rătăcit oi fi) mă mișcă până la lacrimi, căci chiar vă pasă să mă aduceți pe calea cea dreaptă. Îmi permit totuși să vă dau o mică sugestie: pentru a reuși va trebui să renunțați la caracterizări precum cea încadrată la minciună ori proorocie falsă. Și trebuie ca dumneavoastră să faceți încadrarea, eu n-am de unde să știu la care aspect v-ați gândit.

Ei, aici ați făcut a doua greșeală. Întrucât nu mă cunoașteți, era mai precaută afirmația "în foarte multe cetăți" și atât, iar eu vă felicitam sincer! Și vă mai dau un pont: nu adventiștii merg "cu revistele în mâini, prin trenuri..." Poate vă va folosi în "recuperarea" altor rătăciți, pe noi doi ne-ați ratat.
Acesta însă da, acum nu mai puteți da înapoi.
Respectele mele [totuși]! O noapte liniștită!
Măi, frate, îmi pasă de dvs. în măsura în care sunteți creația lui Dumnezeu și ca atare vă respect și vă doresc succes pe calea mântuirii.
În rest, sunteți doar un rătăcit, adică un eretic. Doctrinele neoprotestanților le-am studiat mai bine de trei decenii (inclusiv adventiști de oricare zi ar fi ei) și am mers suficient de mult prin bisericile lor (nu a fost chiar timp pierdut, am mai văzut și eu tipologii umane). "revistele prin mâini" era o modalitate de a spune că voi, neoprotestanții (de fapt niște victime ale culturii de consum americane, mi-e milă de voi), vă creați tot timpul ocazii de a vă susține afirmațiile, dar numai pe baza unor situații și stări conflictuale.

În concluzie, chiar vă cunosc suficient de bine ca să mai însemnați ceva pentru mine dpv spiritual.
N-am ce să discut cu dvs. despre Creator, Preasfânta Treime și despre Scripturi. N-am cu cine și sunt mult prea ocupat (V-am urmărit postările: sunt doar veșnicile clișeuri neoprotestante pe care le aud de la vârsta de 10 ani și chiar a trecut mult de atunci).

Dar dacă pot să fac ceva pentru dvs. (mă refer în calitatea noastră de frați întru Adam fiindcă Dumnezeul vostru nu este și al meu) am să o fac cu dragă plăcere.

În rest, nu încercați să provocați discuții, m-am lăsat demult de sportul cu neoprotestanții.

Doamne ajută! Și roagă-te, frate, mulțumește că mai ai încă ceva vreme și roagă-te, frate, roagă-te...

P.S. "Acesta însă da, acum nu mai puteți da înapoi." Doamne, câtă micime duhovnicească dovedește afirmația asta!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.

Last edited by I.Calin; 21.01.2012 at 05:58:26.
Vechi 21.01.2012, 07:42:04
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:

Nu cred că-mi stă în putere, rătăciți ne-ați considerat și înainte de topicul acela, deci fiți liniștită logica dumneavoastră nu are fisuri. De vină e doar prejudecata.
Intr-adevar, daca inainte va consideram rataciti doar pentru ca asta imi spunea biserca mea, acum m-ati convins cu totul: la niste intrebari simple nu mi-ati dat nici un raspuns. Semn ca nici nu-l aveti, iar concluzia la care am ajuns e corecta. Va doresc ca Dumnezeu sa va lumineze si sa se indure de dumneavoastra.
Vechi 21.01.2012, 08:07:10
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Pai este clar dupa mine ca au libertatea de a alege.Oare ce inseamna duhuri necurate ? Inseamna niste duhuri in care s-a salasluit pacatul sau nu ? Pot fi "suflari de viata " necurate ? Dar tu cand il auzi pe Iisus ca spune pipaiti-ma sa vedeti ca nu sant un duh nu crezi ca un "duh"poate fi tot o fiinta asa ca trebuie sa gasesti singur o interpretare pentru ce sant ingerii care sa se incadreze in tiparul pe care deja il ai pentru cuvantul duh.
Spuneam că e momentul tău, dar uite că l-ai ratat! În loc să-mi explici pedagogic ce și cum, îmi pui iarăși trei întrebări. Asta cu liberul arbitru am înțeles-o, iar aceea cu "fantasma" (nu cu ”duhul”) credeam că ai înțeles-o tu. O fantasmă (fantomă, strigoi, arătare) este la fel de "ființă" reală precum balaurul cu șapte capete. Rămâne să ne luminezi ce înțelegi tu prin duhuri (spirite) necurate. Să nu-mi spui iarăși că sunt suflete, că-mi iau jucăriile și mă mut pe topicul celălalt. Cu papagali cu tot!
Vechi 21.01.2012, 08:15:28
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Intr-adevar, daca inainte va consideram rataciti doar pentru ca asta imi spunea biserca mea, acum m-ati convins cu totul: la niste intrebari simple nu mi-ati dat nici un raspuns. Semn ca nici nu-l aveti, iar concluzia la care am ajuns e corecta.
După modelul acesta și eu aș putea să vă consider rătăcită ori de câte ori nu mi-ați răspuns, ori mi-ați răspuns pe alt topic. Și aceasta, fără să-mi spună biserica mea, ci doar gândind cu mintea proprie.

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Va doresc ca Dumnezeu sa va lumineze si sa se indure de dumneavoastra.
Domnul Se îndură de toți, mai ales de cei rătăciți. Cu cei cei ce debordează de atotsuficiență și sunt "prea ocupați" e mai greu. Greu de ajuns cu prăjina

P.S. Nu vă faceți probleme, persoanele de față se exclud (rătăciții și nerătăciții)... O zi (din întâmplare a 7-a) bună!

Last edited by osutafaraunu; 21.01.2012 at 08:18:32.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Invataturi adventiste incredibile, partea a II-a Erethorn Secte si culte 88 17.11.2019 08:20:07
Acuzatii incredibile impotriva IPS Bartolomeu Anania andrei_im Stiri, actualitati, anunturi 87 10.04.2014 21:10:48
De ce multe persoane devin celebre, cunoscute in lume numai dupa moartea lor? Bast-et Generalitati 9 21.09.2010 12:54:49
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12