![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Am văzut și eu niște filmulețe cu botezuri penticostale, îmi venea să râd în hohote stilul lor de a boteza e foarte haotic, nu prea i-am auzit să se folosească de numele Preasfintei Treimi părea mai mult un show în jacuzzi nicidecum un botez, iar pastorii am văzut că au referende colorate pe ei dar doar atunci când au de botezat la slujbe nu le poartă.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Rămâne cum a[m] stabilit: un singur Domn Hristos, aceeași credință a mântuirii prin har (și nu prin fapte) și același botez săvârșit la maturitate[a spirituală], la cerere, cu credință și prin mărturisire. Citat:
Aa, ba da... doar... dogma. A părinților și a nașilor bineînțeles... căci pruncul nu știe cu ce se mănâncă dogma. |
|
|||
|
|||
![]()
Cum să nu știu? Doar am văzut filmulețele respective! Am și spus că nu era vorba de botez în biserică și în cristelniță. Ci de oficierea unei tradiții ortodoxe, săvârșită de un preot ortodox și numit tot de către ortodocși: "botez" (botezul cailor). Punct.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Eu am încredere în Cuvântul lui Dumnezeu, nu în cuvântul oamenilor. E dovedit faptul (de către cercetători sinceri ortodocși, nu adventiști!) că epistolele sf. Ignație sunt pline de interpolări și adăugiri târzii. Unele fiind în întregime falsificate în secolele următoare. 2. Practica curentă în timpul apostolilor era botezul adulților, făcut la cerere, în urma propovăduirii Cuvântului și în urma credinței (chiar și a faptelor) candidatului la botez. Acesta depunea chiar mărturie prin acest botez. Cam asta spun toate exemplele de botez din Noul Testament. Dacă ai alte exemple (de prunci botezați, ori de maturi botezați în absenta credinței ori a mărturisirii) biblice, te rog să le aduci. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Am scris "exemple biblice", deci nu e vorba de predici în Biserica Ortodoxă, Biserica Baptistă, ori Biserica Adventistă, ci predici [urmate de botez] în Biserica apostolilor. Citește te rog cu atenție, înainte de a da replica.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De exemplu: un om vine la Biserica si el spune ca crede si dupa credinta e botezat, apoi omul se intorce din nou in lume si isi reia viata dinainte fara ca el sa fi fost mantuit. Daca se intorce din nou in Biserica si crede din nou si recunoaste ca prima lui intorcere nu a fost autentica de ce un astfel de om dupa acest principiu nu mai este botezat inca o data? Pentru ca prima lui credinta nu a fost autentica, si pe acest principiu al vostru (botez fara credinta si marturie=ZERO) nu ar trebui sa fie botezat inca o data? |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Conform afirmatiei tale, ar trebui sa considerati Botezul lor valid si sa nu-i mai "rebotezati". Din nou afirmatia ta este o incercare de inselaciune ieftina. Vezi ca ti s-ar putea despica limba in doua parti neegale si nu e estetic. Citat:
Se "boteaza" nu numai cai, ci si oi si vaci si culturi de grane si, mai ales, apele. Numai draci nu se boteaza ca incep sa urle si sa scrie pe forumuri tot felul de matrapazlacuri. Ai vazut vreodata in timpul intunericului tau de dinaintea intunericului de-al 2-lea - adica cel de acum - vreun film cu exorcizari? Mai tii minte cum urlau dracii din cel demonizat cand erau stropiti cu apa sfintita? Ei bine, astazi, in vremuri mai moderne dracii nu mai urla - ca urletul a devenit ceva normal astazi -, ci protestanteaza pe forumuri. Citat:
Citat:
Daca e "aceeași credință a mântuirii prin har (și nu prin fapte)", de ce ii mai "botezati" inca o data pe ceilalti sectari care vin la voi din moment ce acestia au mai fost "botezati" o data in aceeasi "credinta a mantuirii prin har? Ori credinta mantuirii prin har difera de la o secta la alta?
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
penticostalii sunt sectari? | ingerul_pazitor | Generalitati | 51 | 16.05.2018 17:43:56 |
penticostalii | redandrei90 | Intrebari utilizatori | 162 | 08.01.2013 12:08:26 |
Cum sa vorbim cu penticostalii ? | IonutS | Secte si culte | 282 | 28.03.2012 20:48:00 |
Botezul in BOR | orthodoxia.i.thanatos | Botezul | 594 | 26.01.2010 01:33:12 |
|