![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Asta daca tu consideri ca preotia este o binecuvantare sau ceva de dorit pentru femei. Daca e ceva ce le depaseste, misoginul esti tu, ca le pui sa faca ceva ce este peste puterile lor.
Pe bune, de ce ar dori o femeie sa se intineze cu pacatele altora la spovedanie si sa cante zilnic aceleasi cantece bizantine si sa poarte sutana? Doar de dragul de a-i fi sarutata mana? Oricum femeilor li se saruta mana, asa ca ...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]()
Daca mai sunt si altii cu indoieli recomand:
http://www.razbointrucuvant.ro/2009/...tfeste-tacand/ Linkurile si comentariile de la final sunt de asemena utile. 13. Intrati pe poarta cea stramta. Caci larga este poarta, lata este calea care duce la pierzare, si multi sunt cei ce intra pe ea. 14. Dar stramta este poarta, ingusta este calea care duce la viata, si putini sunt cei ce o afla.
|
|||
|
|||
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Dragut ca intotdeauna,Cristian:)
Nu avem decat sa ne bucuram ca exista oameni ca tine!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]()
Asa este...Ochii sunt chipul sufletului....nu doar pentru femei ci si pentru barbati...Cat despre preotie, departe de a fi misoginism , insa este un atribut masculin. Unde sta scris in Scritura ca trebuie sa fie sau poate fi o femeie preot?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ortodoxia ,credinta in Dumnezeu,are o Sfanta Traditie,Preoti ,Biserica.Noi trebuie sa ascultam de acestea,sa citim scrierile Sfintilor Parinti si sa incercam sa intelegem ceea ce au dorit sa ne transmita. Este o greseala,care vad ca e raspandita,sa facem propriile judecati,pentru ca ajungem la aberatii si la erezii si lui Dumnezeu nu-I place acest lucru! Sper ca am scris si corect gramatical Kandia,si suficient de clar ..... Daca faci propriile interpretari nu ai decat de pierdut.... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Greselile gramaticale nu sunt relevante decat prin prisma faptului ca la fel poti gresi si intr-o anumita interpretare cum ai gresit si la regulile gramaticii.Toti suntem supusi greselii si cel ce se crede mai sus poate de fapt e mai jos. Cat despre cum gandesc eu chiar nu sunteti in masura sa va dati cu parerea.Ce anume am interpretat? Si ce anume am judecat? Daca va referiti la rautatea cu care mi s-a raspuns doar am constatat-o...Asta si cautam aici...ajutor in a intelege de la oameni mai cunoscatori decat mine...Si initiatoarea topicului nu propune,nu sustine ca trebuie sa fie femei preoti.Doar intreba de ce nu sunt.Era atat de mult un raspuns bland si documentat?Cu trimiteri la Scrierile Sfinte?Raspuns pe care l-am si primit intre timp dar nu de la dvs sau de la altii " care gandesc asemanator". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu am citit multe vieti de sfinti, si uite, hai sa luam exemple. In ziua in care ai scris mesajul, in Agenda Crestinului ai putut citi viata Sfantului Macarie Egipteanul. Trec peste faptul ca era ortodox copt, si hai sa vedem daca a ajuns sfant urmand invatatura Sfintilor Apostoli. Iata ce scrie pe site-ul CrestinOrtodox despre acest sfant: "Foarte de curand, Macarie a inceput sa fie puternic ispitit de diavol prin felurite incercari, dar prin staruinta sa si dragostea cea mare pentru Hristos, fericitul a biruit si s-a facut pilda a viata ingeresti in trup." Vezi cum s-a sfintit? "prin staruinta sa si dragostea cea mare pentru Hristos". Apostolii nu au invatat nimic altceva decat ca staruinta si dragostea pentru Hristos ne mantuieste, iar dupa ce ai invatat asta, pai nu mai faci altceva decat sa starui si sa il iubesti pe Hristos! Si poti sa iei toti sfintii din calendar, si o sa vezi ca la toti scrie exact acelasi lucru, ca s-a sfintit prin aceasta staruinta si iubire de Hristos. Rar o sa gasesti in viata cate unui sfant ca a fost influentat de un alt sfant dinaintea lui, rar. Cei mai multi s-au sfintit doar prin credinta si dragostea lor de Hristos. Chiar te rog sa faci acest exercitiu si o sa vezi. Este ceva nou, mai din zilele noastre, sa se concentreze oamenii atat de intens pe ceilalti sfinti, si daca recitesti vietile sfintilor avand in minte aceasta remarca, o sa constati ca asa este... Apostolii l-au propovaduit intotdeauna pe Iisus, ne-a invatat sa mergem la El pentru ca ne mantuim prin credinta si ascultarea de El, si nu au zis niciodata sa urmam exemplul lor personal, cu o singura exceptie. Stii care? Sf. Ap. Pavel. Daca un crestin vine la tine si iti zice sa urmezi exemplul lui personal, ce vei gandi in mod spontan in mintea ta despre acel om? Ca este plin de mandrie, asa-i? Ei, dintre toti apostolii, unul singur a primit un spin de la Dumnezeu, un spin care ii facea mult rau si L-a rugat pe Domnul sa ia spinul acela de la El si Domnul nu a vrut sa il ia, i-a spus ca Harul Lui ii ajunge. Si stii de ce a primit Sf. Ap. Pavel acel spin? El o spune cu gura lui, ca sa nu se mandreasca... Am observat ca din foarte mult respect si stima pentru sfinti, si este un lucru bun sa ii stimam pe sfinti, crestinii ii pun pe un piedestal si apoi ii vad ca si cum acei sfinti ar fi fost perfecti si nu ar fi avut nici o slabiciune. Ceea ce este gresit tocmai pentru ca, a cunoaste slabiciunile unui om, te ajuta sa intelegi mai bine invatatura lui si sa o integrezi in context, fara sa ii stirbesti din sfintenie. Insa oricat ar fi de sfant un om, mantuirea o avem tot numai prin Hristos, de asta in vietile sfintilor gasim ca cel care ii ajuta pe sfinti sa mearga pe aceasta cale a sfinteniei este Iisus Hristos. Apostolii nu au zis ca si Sf. Ioan Botezatorul dar cu siguranta au gandit-o si s-au comportat ca atare si anume ca ei trebuie sa se micsoreze si Iisus sa creasca in ochii oamenilor... Cat despre progres, se pare ca nu cunosti suficient de bine istoria bisericii. Si nu vorbesc aici de dogmele definite ulterior apostolilor si pe care se cerata bisericile pentru ca unii cred intr-un fel si altii intr-altul (vezi Dubla natura amestecata sau separata a lui Iisus, Filioque, Imaculata conceptie etc), ci ma refer la lucruri de baza necesare mantuirii cum este Spovedania si Impartasirea. Am mai spus si in alta parte, la primii crestini, adica in primele secole, nu exista idea ca pacatele se pot spala si prin Spovedanie, ci pacatele se spala doar prin Botez, de aceea Imparatul Constantin cel Mare a amanat botezul propriu pana aproape de moarte ca sa mearga curat la Domnul. Primii crestini credeau ca botezandu-se se spala de pacate si apoi nu mai gresesc. Iar Sf. Ap. Pavel de exemplu, cum era convins ca sfarsitul va veni in timpul vietii lui, ii indemna pe oameni sa nu mai pacatuiasca pentru ca altfel nu vor putea sa intre in Imparatie, de unde si bine-cunoscuta afirmatie cu pacatele care nu vor intra in Imparatie. Si ai vazut ca nu zice ca aceia sa se Spovedeasca, inca nu se intelesese acest lucru, si de aceea, vazand Apostolul ca erau oameni botezati care continuau sa moara, a crezut ca aceia mureau din cauza ca au pacatuit din nou, pentru ca cei care nu pacatuiau trebuiau sa vada a doua venire a lui Iisus. Cu ideea asta au trait primii crestini. Iar Impartasania se facea exact in spiritul in care se vede la Sf. Ap. Pavel, si cu asta v-au batut destul la cap protestantii, care tocmai ca vor sa faca totul asa cum faceau primii crestini. Cum insa sfarsitul nu venea iar oamenii continuau sa pacatuiasca, s-a introdus Taina Spovedaniei, dupa multa vreme, adica dupa ce crestinismul a devenit religie de stat sub Imparatul Constantin, si spovedania nu era asa cum o cunoastem noi acum, s-a transformat mult in timp atat modul de a o realiza cat si modul in care se platea pentru pacate. Biserica s-a schimbat foarte mult in esenta, nu numai in exprimare, si tocmai ca singurul lucru care nu s-a schimbat este ceea ce ai scris cu majuscula dar prin care sunt sigura ca ai inteles mult mai mult decat este de fapt: Adevarul. Adevarul nu este un concept ci este o PERSOANA, este Iisus Hristos, si este singurul "lucru" care nu s-a schimbat niciodata, faptul ca ne mantuim prin Hristos, Fiul lui Dumnezeu rastignit pentru pacatele noastre. Restul s-a schimbat mereu, si dintre toate, singurul lucru care s-a schimbat inspre rau este tocmai problema femeii care nu numai ca a continuat sa fie discriminata la preotie, dar i s-a luat si ceea ce avea, diaconatul. Si ceea ce se spune mai putin este ce anume s-a intamplat de i s-a luat femeii diaconatul dupa cateva secole de existenta. Stii ce s-a intamplat? Vesnica problema de generalizare in ceea ce o priveste pe femeie, adica daca una se comporta rau, se pune o eticheta in fruntea la toate si sunt toate pedepsite si exculse. Pentru ca a fost o situatie in care un preot i-a facut ochi dulci unei diaconite, diaconita a fost acuzata ca il ispiteste pe preot (adevarat sau nu ramane de stabilit), si exact ca in Vechiul Testament a fost pedepsita doar femeia si considerata singura vinovata de situatie, si nu numai ca a fost pedepsita doar femeia, dar s-a pus o eticheta ca toate femeile sunt asa, si ca atare un pericol pentru preoti care ei nu au nici o vina. Si ca atare au fost excluse femeile de la diaconat. De aceea discriminarea femeii la aceste functii este o lipsa de respect fata de ea, si o nedreptate. Exact ca si in Vechiul Testament unde femeia era mereu nedreptatita prin legile evreiesti. Si nu o sa intru acum in nedreptatile facute femeii in Vechiul Testament, spun doar ca Iisus arata foarte clar ca acele nedreptati care se aflau in Legea evreiasca au fost permise de Moise din cauza impitririi inimii barbatilor, dar de la inceput nu a fost asa. Este in cazul asta Vechiul Testament gresit? Nu este gresit in sensul ca Dumnezeu a fost cel care a permis o nedreptate din cauza impietririi inimii barbatilor, dar asta nu inseamna ca Dumnezeu a dorit acea nedreptate. Si aici este Cuvantul lui Iisus care explica, si El este Dumnezeu... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Tags |
din ospățul credinței |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Postul pentru femeile insarcinate | anculina | Postul | 202 | 27.04.2016 09:39:32 |
Sfaturi pentru un prea-pacatos | laur_3440 | Pocainta | 6 | 16.05.2010 20:02:26 |
(Cum) sunt informate femeile inainte de avort? | andreicosmovici | Generalitati | 10 | 11.08.2008 08:29:04 |
|