Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.01.2017, 14:53:47
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Relevanța ar fi că indiferent de vinovăția vreunui cleric, toți au dreptul la un proces cinstit, predictibil, urmând procedurile asumate prin statut nu încălcându-le, la urma urmei judecata în consistoriu poate fi atacată și-n judecată civilă, pentru că toți se supun legilor statului.
El poate câștiga pe civil refacerea consistoriului, chiar dacă hotărârea ar fi aceiași, doar pentru că s-au încălcat proceduri, orice judecată făcută cu încălcarea procedurilor e nulă și trebuie refăcută cu respectarea normelor din statut.
Eu cred ca nu stii despre ce vorbesti

Preotul este un angajat care trebuie sa urmeze o conduita ceruta de fisa postului.

Nu vrei, no problem, mustrare verbala, mustrare scrisa, tot nu vrei, cautam altul si tu iti cauti de lucru in alta parte.

Tu ce ai zice ca se intampla daca unul de la PR de la IBM Romania sa se apuce sa de declaratii in presa despre IBM, sub numele titulaturii oficiale ca angajat, declaratii care sa nu fie aprobate de conducere?

Ce zici, urmeaza un proces in care respectivul sa sustina ca el stie cel mai bine despre misiunea, rolul si obiectivele firmei si are dreptul sa vorbeasca fara aprobare despre chestiile astea pentru ca asa ii cere lui constiinta?

Iti spun sigur: zbora din firma fara alte discutii decat "respecti sau nu regulamentul".
Iar Statul n-are nimic de comentat.
Pentru ca asa e corect.

Hirotonia ai primit-o de la Episcop, nu a coborat un Hristos imaginar sa-si puna mainile pe tine, ca la neoprotestanti.
Pana si aia primesc de la sefii lor ierarhici "hirotonia", nu si-o dau singuri, si o au atat timp cat fac ascultare de ei.
Cand nu fac, si aia zboara din schema fara alte discutii.

Citat:
Nu cred că-și dorește să meargă la altă Biserică și Gheron Sava a subliniat într-un interviu că nepomenirea nu trebuie să presupună plecarea la alte Biserici, altare improvizate acasă sau judecarea preoților care în continuare pomenesc.
Foarte bine. Sa vedem ce o sa faca acum. Punem pariu ca nu e ca in teorie?

Pe un om ca asta Il vezi abandonand meseria de preot? Iti spun eu sigur ca nu.

Asa cum nici stilistii n-au parasit manastirile BOR atunci cand au decis sa se rupa de BOR.

Last edited by AlinB; 18.01.2017 at 15:01:12.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2017, 15:10:28
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Mie si el si altii care au reactionat cu supra masura mi s-au parut foarte slab pregatiti. Sigur ca o sa spuna ca l-au nedreptatit aia dar ce ar putea sa spuna ? Ca greseste ? :)

La fel nu am o parere buna nici despre marele Sava. Am ascultat o conferinta de-a lui cand a fost aici sa puna paie pe foc si a spus doar banalitati. Si inca o data - in Grecia nu prea s-a intamplat asa ceva, Sf. Munte a atras atentia ca nu e normala intreruperea pomenirii, chiar ierarhi care nu au fost de acord cu sinodul au spus ca nu e bine, da stie mai bine popa Sapca. Sau Sava. :)
Reply With Quote
Vechi 18.01.2017, 15:15:10
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Implicit

.............................

Last edited by Iorest; 13.04.2018 at 17:25:44.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2017, 15:15:49
Senior Member

Implicit

Si asta cu "prigoana" e de tot rasul. Adica ma duc eu si-i strig popii din usa bisericii ca-i eretic, si daca el ma da afara de acolo tip ca-s prigonit. :)

E normal sa se ajunga la caterisire pentru ca preotul care nu pomeneste episcopul il acuza ca-i eretic. Singura problema care apare e cine judeca pricina, nu cred ca e normal sa se judece tot la nivelul episcopiei ci ar trebui judecata la un nivel superior.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2017, 15:23:42
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Last edited by Iorest; 13.04.2018 at 17:31:52.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2017, 15:26:50
Senior Member

Implicit

Acum nu trebuie sa-l credem pe cuvant pe fostul preot. Poate pur si simplu infloreste anumite fapte petrecute acolo, nu am nici un motiv sa-l cred pe cuvant.

Eu am spus doar ca singura eventuala greseala de care pot fi sigur este legata de competenta instantei respective de a judeca pricina. Dar eu nu stiu prea multe despre dreptul bisericesc si e posibil ca asta sa fie procedura.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2017, 15:32:50
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Last edited by Iorest; 13.04.2018 at 17:32:15.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2017, 15:48:31
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Eu cred ca nu stii despre ce vorbesti
Preotul este un angajat care trebuie sa urmeze o conduita ceruta de fisa postului.
Nu vrei, no problem, mustrare verbala, mustrare scrisa, tot nu vrei, cautam altul si tu iti cauti de lucru in alta parte.
Corporate rules !. Obey the rules !
Reply With Quote
Vechi 18.01.2017, 15:49:01
Senior Member

Implicit

Pai eu nu m-am suit in barca alora, daca il cred pe el ar trebui sa-i socotesc ticalosi pe cei care l-au judecat. Si nu am nici un motiv sa ma grabesc, o sa stau sa vad ce se intampla. Deocamdata ce am vazut a fost o atitudine agresiva din partea lui si a altora si lipsa de substanta. ( din punctul meu de vedere, nu inseamna ca omul nu are sigur argumente ci doar ca eu nu am fost convins ).

La fel despre parintele Sava. Am vazut niste clipuri de un prost gust desavarsit promovate de Vulcanescu, in care Sava era un fel de Superman care se lupta cu Lex Luthor-ul de la Stambul. L-am ascultat intr-o conferinta cand a fost pe aici si dupa parerea mea e departe de a fi un Superman. :)

Sunt critici ai sinodului din Creta pe care ii respect, dar nu respect toate criticile si toti criticii.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2017, 16:09:42
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Last edited by Iorest; 13.04.2018 at 17:31:16.
Reply With Quote
Răspunde