Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.03.2010, 20:46:36
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Credinta e ceva voluntar, nu involuntar.

Poti alege sa crezi în sfericitatea pamântului sau în platitudinea lui. Fiecare alege sa creada ce vrea. Unii sunt convinsi ca trebuie sa respecte descoperirile stiintei, altii ca trebuie sa respecte Scriptura. Vom vedea cine s-a înselat.
Vechi 04.03.2010, 20:50:24
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Nu credem 'in' sfericitatea pamantului, ci 'ca' este sferic.
Este altceva credinta in Dumnezeu decat aceptarea unor lucruri masurabile, cantaribile etc.
Tu cand iti vezi vecinul ca iese pe usa blocului cu o papronita, si se intoarce cu ea plina cu ceapa si cartofi, ce deduci? Ca a fost la cumparaturi. Trebuie sa crezi in asta ca sa constati?

Dumitru73, eu te-am prevenit... ;-)
Vechi 04.03.2010, 22:54:43
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Este altceva credinta in Dumnezeu decat aceptarea unor lucruri masurabile, cantaribile etc.
Tu cand iti vezi vecinul ca iese pe usa blocului cu o papronita, si se intoarce cu ea plina cu ceapa si cartofi, ce deduci? Ca a fost la cumparaturi. Trebuie sa crezi in asta ca sa constati?

Tot ce facem are importanta si semnificatie pentru viata noastra religioasa, totul trebuie supus discernamântului duhovnicesc.

Nu trebuie sa alegi sa crezi ca pamântul e sferic pentru ca altfel nu ai mai putea crede ca vecinul a fost la cumparaturi.
Alegerea pe care o faci trebuie sa aiba alte motive, de natura teologica si morala.

Iar faptul ca nu arati respect fata de opiniile celorlalti nu te avantajeaza.
Vechi 05.03.2010, 09:51:21
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
N
Că au ajuns pe Lună deși susțin că pe Lună nu e atmosferă? păi ori e pe lună atmosferă și în spațiu sunt pături de substanță dacă chiar au ajuns, ori dacă nu e atmosferă, atunci nu aveau cum ateriza ori să iasă din atracția ei (dacă chiar există atracție între pământ și lună deci gravitație și atracție așa cum susțin ei calculând ceva gen de 6 ori mai mică gravitația ca pe pământ) , căci pe vid nu ai cum să te sprijini ca pe aer și nu există portanță, deci e impas logic demonstrativ. Deci iată că se contrazic ori la teorie ori la practică.
Dar de unde ai luat aceste date stiintifice atat de aprofundate?
Si daca nu stii ei nu s-au dus pe luna cu avionul. Pentru asta se folosesc rachete foarte puternice, care nu au nevoie de portanta pentru a zbura.
Sunt lucruri pe care ar trebui sa le inteleaga si un copil de clasa 1.
Reply With Quote
Vechi 05.03.2010, 09:57:09
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Tot ce facem are importanta si semnificatie pentru viata noastra religioasa, totul trebuie supus discernamântului duhovnicesc.

Nu trebuie sa alegi sa crezi ca pamântul e sferic pentru ca altfel nu ai mai putea crede ca vecinul a fost la cumparaturi.
Alegerea pe care o faci trebuie sa aiba alte motive, de natura teologica si morala.

Iar faptul ca nu arati respect fata de opiniile celorlalti nu te avantajeaza.
Traditie, imi pare rau daca nu ti-am aratat respect, dar trebuie sa recunosc ca unora din parerile tale (si ale lui vsovi siale altora care au zis aici ca pamantul este plat) cu greu imi vine sa le acord respect pentru ca mi se par absurde. Sper ca nu persoanei tale, daca este asa te rog sa ma ierti.

Totul trebuie supus discernamantului duhovicesc, da. Asta nu am negat. Dar depinde cum o faci.
Vechi 05.03.2010, 10:17:41
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Credinta e ceva voluntar, nu involuntar.

Poti alege sa crezi în sfericitatea pamântului sau în platitudinea lui. Fiecare alege sa creada ce vrea. Unii sunt convinsi ca trebuie sa respecte descoperirile stiintei, altii ca trebuie sa respecte Scriptura. Vom vedea cine s-a înselat.
Spune-mi tu unde scrie in Scriptura ca pamantul este plat.
Poate tu ai o Biblie care are scris si printre randuri.
Reply With Quote
Vechi 05.03.2010, 10:34:30
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul

Am vazut.
Tot e bine ca nu sunt singur :-)
Reply With Quote
Vechi 05.03.2010, 14:25:25
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Dar de unde ai luat aceste date stiintifice atat de aprofundate?
Si daca nu stii ei nu s-au dus pe luna cu avionul. Pentru asta se folosesc rachete foarte puternice, care nu au nevoie de portanta pentru a zbura.
Sunt lucruri pe care ar trebui sa le inteleaga si un copil de clasa 1.
Păi domnule dragă, copilul pricepe, el știe, dar mă mir cum de nu pricepi dumneata, că zici că ei folosesc rachete foarte puternice. Eventual motoare foarte puternice, motoare cu reacție sau care crează un jet, o presiune puternică.

Unde este atmosferă merge motorul ăsta, chiar și în apă, în lichid, dar te-ai gândit vreodată pe ce se împing motoarele avioanelor, rachetelor, zburătoarelor? Majoritatea se sprijină pe particulele de aer, de gaz, care acoperă pământul ca niște foi de tort, ca niște pături pe un pat, căci presiunea jetului într-o direcție, face să apară o presiune de sens contrar ce împinge în motor. Așa apare forța fiindcă este pe ce să se sprijine. Este exact ce se întâmplă cu un balon umflat la care-i dai drumul. Din pricina jetului de aer el are o mișcare în sens contrar jetului, aiurea, pentru că nu are cum să-și controleze direcția. Dar are pe ce să se sprijine, pe presiunea din vecinătatea jetului, căci jetul, cu cât are viteza mai mare cu atât se sprijină mai bine pe densitatea crescătoare dimprejur, cu presiune crescătoare, și astea fac ca motorul să împingă racheta sau avionul cu reacție: existența păturilor de aer.

Fără existența păturilor de aer, toată presiunea datorată jetului s-ar duce în gol, deoarece nimic nu s-ar opune, n-ar apare reacțiunea fiindcă ea apare din pricina existenței presiunii, din pricina densității particolelor și a presiunii înconjurătoare... care datorită jetului cresc și diferența de presiune face să apară forța care împinge racheta.

Deci dacă totuși s-ar deplasa racheta în direcție contrară, în vid, ea s-ar deplasa datorită aruncării masei în direcție opusă, căci nu mai ar avea suport presiunea și densitatea crescătoare din vecinătate, căci practic ai împinge într-o presiune ce rămâne tot zero, căci nimic nu se opune jetului ci el merge liber în direcția emisă, iar ca să se sprijine particulele ultime pe cele emise anterior e ceva dar e aberant să crezi că poți forma norișori de moment ce au o anumită masă și o anumită presiune ce tinde spre zero cu o anumită viteză, ca dumneata sau racheta prin jet să se sprijine pe ei, căci ei se împrăștie și masa lor e foarte mică. Deci nu-ți oferă prea mare sprijin, decât nesemnificativ, pentru a putea învinge presupusa gravitație Lunară. Dar eu cred că Luna n-are nici o gravitație și că nu e valabilă legea atracție gravitaționale deasupra mijlocului Cerului, și defapt nu este decât o atracție a apelor în jos ca să se adune în adunările lor, deasupra, corpurile cerești stau în formele lor fără să se atragă unele pe altele. Iar ce se întâmplă la maree este defapt Puterea Lunii de a impune spre pământ, spre jos, legile, tocmelile de sus, acelea că acolo apele nu se mai adună în adunările lor ca să formeze mările, deci efectul vizibil este că apar mareele, și iată apele de sub Cer nu mai sunt așa de atrase spre jos.

Deci nici legea atracției universale nu e valabilă ci e o speculație sofisticată să explice ceva inventând ei o teorie general valabilă, dar nu e general valabilă ci e o minciună, un fals, deoarece doar apele de sub Cer au proprietatea, rolul, de a se aduna în adunările lor, iar deasupra Soarelui și Lunii, nu mai există proprietatea asta și așa mărturisesc mările și Luna Adevărul acesta prin apariția mareelor, care se pot observa de oricine care a auzit de flux și reflux: cum trece Luna pe deasupra se și răspândește și la noi, aicea jos, din legile din Cer.

Last edited by vsovivi; 05.03.2010 at 14:40:39.
Reply With Quote
Vechi 05.03.2010, 14:33:46
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Păi domnule dragă, copilul pricepe, el știe, dar mă mir cum de nu pricepi dumneata, că zici că ei folosesc rachete foarte puternice. Eventual motoare foarte puternice, motoare cu reacție sau care crează un jet, o presiune puternică.

Unde este atmosferă merge motorul ăsta, chiar și în apă, în lichid, dar te-ai gândit vreodată pe ce se împing motoarele avioanelor, rachetelor, zburătoarelor? Majoritatea se sprijină pe particulele de aer, de gaz, care acoperă pământul ca niște foi de tort, căci presiunea jetului într-o direcție, face să apară o presiune de sens contrar ce împinge în motor. Așa apare forța fiindcă este pe ce să se sprijine. Este exact ce se întâmplă cu un balon umflat la care-i dai drumul. Din pricina jetului de aer el are o mișcare în sens contrar jetului, aiurea, pentru că nu are cum să-și controleze direcția. Dar are pe ce să se sprijine, pe presiunea din vecinătatea jetului, căci jetul, cu cât are viteza mai mare cu atât se sprijină mai bine pe densitatea crescătoare dimprejur, cu presiune crescătoare, și astea fac ca motorul să împingă racheta sau avionul cu reacție: existența păturilor de aer.

Fără existența păturilor de aer, toată presiunea datorată jetului s-ar duce în gol, deoarece nimic nu s-ar opune, n-ar apare reacțiunea fiindcă ea apare din pricina existenței presiunii, din pricina densității particolelor și a presiunii înconjurătoare... care datorită jetului cresc și diferența de presiune face să apară forța care împinge racheta.

Deci dacă totuși s-ar deplasa racheta în direcție contrară, în vid, ea s-ar deplasa datorită aruncării masei în direcție opusă, căci nu mai ar avea suport presiunea și densitatea crescătoare din vecinătate, căci practic ai împinge într-o presiune ce rămâne tot zero, căci nimic nu se opune jetului ci el merge liber în direcția emisă, iar ca să se sprijine particulele ultime pe cele emise anterior e ceva dar e aberant să crezi că poți forma norișori de moment ce au o anumită masă și o anumită presiune ce tinde spre yero cu o anumită viteză, ca dumneat sau racheta prin jet să se sprijine pe ei, căci ei se împrăștie și masa lor e foarte mică. Deci nu-ți oferă prea mare sprijin, decât nesemnificativ, pentru a putea învinge presupusa gravitație Lunară. Dar eu cred că luna n-are nici o gravitație și că nu e valabilă legea atracție gravitaționale deasupra mijlocului Cerului. Iar ce se întâmplă la maree este defapt Puterea Lunii de a impune spre pământ, spre jos, legile, tocmelile de sus, acelea că acolo apele nu se mai adună în adunările lor ca să formeze mările, deci efectul vizibil este că apar mareele, și iată apele de sub Cer nu mai sunt așa de atrase spre jos.

Deci nici legea atracției universale nu e valabilă ci e o speculație sofisticată să explice o teorie general valabilă, dar nu e general valabilă ci e o minciună, un fals, deoarece doar apele de sub Cer au proprietatea, rolul, de a se aduna în adunările lor, deasupra Soarelui și Lunii, nu mai există proprietatea asta și așa mărturisesc mările și Luna prin apariția mareelor.
Este atmosfera in apa?????? Ce ziceam ce clasa 1?
Apoi motorul de racheta nu este motor cu reactie, el nu isi ia oxigenul din atmosfera.
Iar zburatoarele nu au motor.
Cu cine ai facut fizica in scoala? Cu Mama Omida?
Esti pe dinafara complet.
Scuza-ma, dar daca m-ai vedea acum ... rad cu gura pana la urechi :-))
Reply With Quote
Vechi 05.03.2010, 14:50:13
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Este atmosfera in apa?????? Ce ziceam ce clasa 1?
Apoi motorul de racheta nu este motor cu reactie, el nu isi ia oxigenul din atmosfera.
Iar zburatoarele nu au motor.
Cu cine ai facut fizica in scoala? Cu Mama Omida?
Esti pe dinafara complet.
Scuza-ma, dar daca m-ai vedea acum ... rad cu gura pana la urechi :-))
Crede-mă că râzi de tine,

1.N-ai văzut rachete care se lansează de pe submarin? și acela aflat la adâncime?
2.Nu e vorba de oxigen, cred că nu ai citit nimic din ce am scris, ci de presiuni, de apariția forței și de cum menții o direcție.
3.Zburătoarele folosesc aceiași presiune și aceleași pături de aer, iar în apă este și acolo presiune.
4.Cred că tu n-ai făcut fizică deloc.
5.De ce sunt eu pe dinafară că tu ești convins de nenia?
6. Râzi ca și argument că ai priceput pe nenea cu sofismul sofisticat al științei? dar cum să-l fi priceput pe nenia care te îmbârligă cu tot felul de explicații și formule dacă n-ai priceput ce am scris eu, că așa am scris ca să fie foarte simplu de priceput? Deci e clar că n-ai făcut nici mate, nici fizică ci ai cam plimbat pisikaa lui nenia în loc să fi fost atent la ore, dacă tot ai mers la școală, deși mă cam îndoiesc că ar fi avut rost ca să fi mers dumneata la școală. Puteai face altceva mai bun.

Last edited by vsovivi; 05.03.2010 at 15:13:39.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un articol interesant despre Sfantul Ioan Damaschinul mihailt Generalitati 0 04.12.2010 13:11:11
cum ne petrecem anul nou?(Sfantul Ioan Gura de Aur, Pr.Gh. Calciu, Ierom. Ioan Buliga andrei_im Generalitati 8 31.12.2009 17:51:44
Sfantul Ioan Damaschinul era antisemit! Nu avea dragoste! mihailt Generalitati 17 28.04.2009 13:53:20
Pagina dedicata Sfantului Ioan Damaschinul mihailt Resurse ortodoxe on-line 0 24.03.2009 11:02:21
Sfantul Ioan Damaschinul despre ingeri mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 0 07.03.2009 15:09:42